ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ....ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, Ο ΜΙΧ.ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ,ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ....ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΑ , ΕΙΝΑΙ-ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ-ΝΑΥΤΙΛΙΑ


PROS PEIRATIKOI@YAHOO.GR
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ


Θα μας τρελλάνουν όλους?
Έχει αυτό το κράτος συνέχεια και συνέπεια?

Μήπως το «μνημόνιο» τους έχει πέσει βαρύ και δεν έχουν πια μυαλό στο κεφάλι?
Πως αλλιώς να εξηγήσω το γεγονός ότι ο Κος Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που ανέλαβε το ΥΠΟΙΑΝ – διότι κατά νόμον και σύμφωνα με το Π.Δ. παραλαβής των καθηκόντων του έτσι ονομάζεται ακόμη ως σήμερα το χαρτοφυλάκιο που του ανέθεσε ο Πρωθυπουργός αυτής της έρμης χώρας – αρνείται, μάλιστα αρνείται, να υπογράψει υπηρεσιακά έγγραφα που αφορούν τον τομέα Ναυτιλίας του Υπουργείου του!

Επί 15 και πλέον ημέρες λοιπόν επιστρέφει ανυπόγραφο κάθε επείγον, μάλιστα επείγον, έγγραφο για υπογραφή που του στέλνουν οι υπηρεσίες του Ναυτιλίας! Και δε μας λέτε κε Υπουργέ, γνωρίζει ο κος Πρωθυπουργός – που τρέχει ανα την υφήλιο να πείσει για την αποτελεσματικότητα του «μετά μνημόνιον» ελληνικού κράτους – ότι δεν υπογράφετε π.χ. έγγραφα που αφορούν δρομολόγια των ακτοπλοϊκών πλοίων? Γνωρίζει ο κος Πρωθυπουργός ότι υπάρχουν εταιρείες που δεν θα μπορούν να κάνουν κράτηση εισιτηρίων γιατί εσείς δεν έχετε εγκρίνει δρομολόγια για τα πλοία?
Γνωρίζει ο κος Πωθυπουργός ότι υπάρχουν ναυτικοί που το ψωμάκι τους εξαρτάται από το εάν θα υπογράψετε την δρομολόγηση ενός και μόνο πλοίου?
Κε Χρυσοχοϊδη, μέχρι να αναλάβετε το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – που ακόμη νομικά δεν υφίσταται στον παρόντα χρόνο – έχετε το χαρτοφυλάκιο που λέγεται ΥΠΟΙΑΝ, και κάτω από αυτό τον τίτλο υπάρχουν υπηρεσίες, που λειτουργούν και προσπαθούν να εξυπηρετήσουν ανάγκες, νάγκες απλές και καθημερινές αυτού του έρμου τόπου!
Υπάρχουν πολίτες, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, που περιμένουν, εδώ και 17 ημέρες ένα χαρτί για να κάνουν τη δουλειά τους.
Και το χαρτί αυτό έχει όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις να υπογραφεί από σας, γιατί έχει ελεγχθεί από τις υπηρεσίες και έχει υπογραφεί από τα κατά νόμον κλιμάκια!
Κύριε Υπουργέ ο κόσμος δεν σταμάτησε να υπάρχει και να εργάζεται στις 06-9-2010, επειδή εκείνη την νύχτα η κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει τα ονόματα των Υπουργείων και να κάνει ένα αχταρμά τις αρμοδιότητές τους!
Ο νησιώτης και ο έμπορος δεν μπορούν να περιμένουν να συσταθεί το Υπ. Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Υπ. Θαλασσίων Υποθέσεων, για να πάει στο νησί του ή για να κλείσει δρομολόγιο για τα εμπορεύματά του.
Ο πολίτης δεν μπορεί να περιμένει πότε θα πάρει μπροστά η κρατική μηχανή!
Στο κάτω – κάτω της γραφής δεν την σταμάτησαν οι έλληνες πολίτες!
Τους οποίους – για να λέμε και μια αλήθεια – δεν τους ρωτάει και κανείς τι θέλουν τα τελευταία χρόνια!

ΜΕ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ
Ελεύθερος Φαροφύλακας