ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ !!!


PROS PEIRATIKOI@YAHOO.GR
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ



Αγαπητοί συνάδελφοι «υπόλοιποι»,

Μπράβο σας μεν που εκφράζετε την άποψη σας, αλλά κρίμα που έχετε αυτή την άποψη.
Και δεν σας κακίζω γιατί είναι για όλους άσχημες, δύσκολες, σκληρές, ακόμη και χαοτικές πολλές φορές οι συνθήκες υπο τις οποίες εργαζόμαστε εδώ και καιρό.
Αξίζει όμως να αναρωτηθούμε μήπως δεν θα πρέπει να μπλέκουμε τους υπεύθυνους για τη μίζερη σημερινή μας κατάσταση, με εκείνους που χωρίς να φέρουν ευθύνη γι αυτή, προσπαθούν, με τα όποια μέσα έχουν, να βελτιώσουν ότι μπορούν, όπως μπορούν και όχι να χειροτερέψουν τα πράγματα, να δώσουν χέρι βοήθειας και όχι να αρνηθούν να συνδράμουν.
Διαβάζοντας την επιστολή των συναδέλφων μας για τον κο Χριστόπουλο τη βρίσκω άψογη, γιατί δεν περιέχει κανένα στοιχείο υπερβολής, κανένα στοιχείο κολακείας, αλλά και κανένα στοιχείο ωραιοποίησης των δεινών που ζει το Λ.Σ.
Και μην μου πείτε ότι δεν εστιάζει σ’ αυτά, γιατί απλά δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με αυτά.
Κι αυτό γιατί δεν μπορούμε και δεν πρέπει κάθε τι να το περνάμε από ένα μονοδιάστατο πρίσμα.
Αν το κάνουμε δεν θα μπορούμε να αναγνωρίζουμε καμιά θετική συνεισφορά και αυτό θα είναι πέρα για πέρα λάθος.

Ναι, η αλήθεια είναι ότι ζήσαμε επί ένα χρόνο και ζούμε ως κι αυτή τη στιγμή μια μοναδική αρνητική περίοδο, με όλα όσα καταγράφετε στην επιστολή σας. Όμως μπορούμε να αγνοήσουμε ότι υπήρξαν πρόσωπα που επιβάρυναν το ήδη βαρύ κλίμα και άλλα που προσπάθησαν και προσπαθούν να συμπαρασταθούν στην προσπάθειά μας και που αναγνώρισαν και αναγνωρίζουν το έργο, την αξία και την προσφορά του Λ.Σ. ?

Εγώ τουλάχιστον λέω πως ούτε μπορούμε, ούτε μας επιτρέπεται κάτι τέτοιο.
Οφείλουμε να ξεχωρίζουμε την ποιότητα των ανθρώπων ακόμη κι όταν οι συνθήκες που βιώνουμε δεν είναι ποιοτικές, αλλιώς κινδυνεύουμε να βάλουμε σε ένα σακκούλι τους πάντες, χάνοντας τότε κι όποιους θα ήθελαν να μας στηρίξουν.


Με εκτίμηση

Ένας συνάδελφος