ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ , ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ , ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΤΟΥ Λ.Σ !!!


Πειραιάς 30/09/2010

Γνωρίζουμε στους συναδέλφους ότι σήμερα 30-09-2010 και ύστερα από την ορκωμοσία του νέου Υπουργού ΘΥΝΑΛ κου ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ Ιωάννη το Γενικό και Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΛΣ συναντήθηκε επίσημα μαζί του για θέματα που απορρέουν από την νέα κατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ των Υπουργείων που προσδιορίζει το ΠΔ 96/2010 .
Ύστερα από εκτενή αναφορά των προβλημάτων από τον πρόεδρο της ΠΟΕΠΛΣ κο ΔΡΙΒΑΚΟ Γεώργιο, τα οποία έχουν προκύψει τον τελευταίο χρόνο από τις παλινωδίες περί των αρμοδιοτήτων και της διοικητικής υπαγωγής του ΛΣ, ο Υπουργός δήλωσε επίσημα και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι
:
Οι οποιεσδήποτε αρμοδιότητες του Λιμενικού Σώματος σε όποιο Υπουργείο και αν ανήκουν, θα υλοποιούνται μέσα από το θεσμό του Αρχηγού ΛΣ με την ίδρυση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος το οποίο και θα εγγυάται την ενιαία και αδιαίρετη δομή των υπηρεσιών του και την υπαγωγή των στελεχών του κάτω από ενιαία διοίκηση.
Η παραπάνω επίσημη δήλωση, που για μας αποτελεί και κυβερνητική δέσμευση, καλό είναι να υλοποιηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να βρει το ΛΣ το βηματισμό του, να ηρεμήσει το προσωπικό και να αρχίσει να αποδίδει το έργο που οφείλει στα λιμάνια και τις θάλασσες, εκεί που πραγματικά ανήκει και κρίνεται.

Δουλειά υπάρχει πολύ γιατί η απαξίωση των τελευταίων έξι ετών έχει δημιουργήσει αξεπέραστα προβλήματα, με την ακινητοποίηση των μέσων του, πλωτών, χερσαίων, εναερίων και την ανύπαρκτη διοικητική μέριμνα για το προσωπικό του.
Μαζί με τις ευχές μας στον νέο Υπουργό, ευχόμαστε στο άμεσο μέλλον να δούμε ένα Λιμενικό Σώμα σαν μια σύγχρονη , εξοπλισμένη και αποτελεσματική Ακτοφυλακή, έναν παραγωγικό φορέα διοίκησης στο χώρο της ναυτιλίας και μια υπηρεσία που θα σέβεται τα στελέχη της με την ανάλογη διοικητική μέριμνα που θα λύνει προβλήματα αντί να δημιουργεί.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ