ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΠΩΣ ΔΙΧΟΤΟΜΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ - ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΕΚΣΕΔ


Πάντως πλάκα δεν είναι! Σχέδιο είναι και μάλιστα καλά οργανωμένο. Η Τουρκία ανάγκασε δια δεύτερη συνεχόμενη μέρα την Ελλάδα να κινητοποιήσει σωαστικά μέσα για δήθεν πλοίο που κινδυνεύει και όχι συμπτωματικά στον 25ο μεσημβρινό που διχοτομεί το Αιγαίο. Και μάλιστα στέλνει πλοία και αεροσκάφης της να κάνουν SAR ανενόχλητα και χωρίς καν να ανταπκρίνονται στις κλήσεις των ελληνικών αεροσκαφών που τους λένε να εγκαταλείψουν την δεσμευμένη περιοχή. Τι έγινε πάλι σήμερα την ίδια ώρα με χθες;

Η Τουρκία είχε δώσει τρια διαφορετικά στίγματα σε τουρκικά περιπολικά να αναζητήσουν ναυάγιο κάποιου ψαροκάικου πάνω στον 25ο μεσημβρινό, τον οποίο αυθαίρετα έχουν ορίσει ως δική τους περιοχή ευθύνης για έρευνα και διάσωση.
Το Ελληνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) ανταποκρίθηκε άμεσα στέλνοντας το ελικόπτερο Super Puma της Λήμνου για να ερευνήσει την περιοχή. Ταυτόχρονα έστειλε και το ναυαγοσωστικό 514 από τη Λήμνο στην περιοχή. Η Τουρκία έστειλε ένα περιπολικό της ακτοφυλακής και ένα αεροσκάφος CN-235 να ερευνήσει την περιοχή, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες την ευθύνη για έρευνα και διάσωση στην περιοχή την έχει η Ελλάδα. Παράλληλα απογειώθηκε αεροσκάφος C-130 από την Ελευσίνα, για να πραγματοποιήσει αποστολή έρευνας και διάσωσης στην περιοχή. Η Ελλάδα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ, δηλαδή δέσμευσε την περιοχή για έρευνα και διάσωση. Ο συναγερμός από το ΕΚΣΕΔ δόθηκε στις 13:40 και διήρκεσε περίπου μια ώρα, όσο χρειάστηκε να ερευνηθεί η περιοχή και να διαπιστωθεί ότι δεν υπήρχε κανένα πλοίο ή ναυαγός που να κινδυνεύει. Τα ελληνικά πτητικά μέσα καλούσαν τα τουρκικά να εγκαταλείψουν την δεσμευμένη περιοχή και αυτά, όπως ακριβώς και την Δευτέρα δεν απάντησαν, συνέχισαν την αποστολή τους και στη συνέχεια αφού την ολοκλήρωσαν εγκατέλειψαν την περιοχή. Μάλιστα κάποια στιγμή το τουρκικό πλωτό μέσο ερευνούσε στίγμα, λίγο νοτιότερα κοντά στον Άγιο Ευστράτιο, την ώρα που το τουρκικό αεροσκάφος έκανε έρευνα στην περιοχή Βορειο-Δυτικά της Λήμνου.
Τα σημεία που δόθηκαν τα παραπλανητικά στίγματα για δήθεν πλοία που βρίσκονται σε κίνδυνο, τόσο τη Δευτέρα όσο και χθες, αποτελούν σημεία κλειδιά για το Αιγαίο, και η Τουρκία επιχειρεί διαρκώς να δημιουργήσει γκρίζες ζώνες ώστε να αποκτήσει τον επιχειρησιακό έλεγχο.
  Το μόνο που μπορεί να πει κάποιος είναι κουράγιο σε όλους όσους καλούνται να ανταποκριθούν στα τουρκικά "τσαλίμια"...δηλαδή σε όλους αυτούς που συντονίζουν, πετάνε ή πλέουν για να μην χαθεί μια ζωή, ακόμα κι αν κάποιοι παίζουν.... πολιτικά και μη παιχνίδια....
Ι.Η.