ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ !!!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,

Την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010 συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στα πλαίσια της συνέχισης των αγώνων για την απόκρουση και ακύρωση των ασφαλιστικών και εργασιακών ανατροπών.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μία συνολική και συντονισμένη επίθεση κατά των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας.
Βρισκόμαστε μπροστά στη διάλυση του Κοινωνικού Κράτους, που με αγώνες κατακτήσαμε εδώ και δεκαετίες. Με την ψευδεπίγραφη επίκληση της «σωτηρίας της πατρίδας» η κυβέρνηση έχει γυρίσει τη πλάτη στη κοινωνία και στους εργαζόμενους και έχει στρέψει το βλέμμα της στη διάσωση του άδικου και εκμεταλλευτικού συστήματος των οικονομικά ισχυρών, εφαρμόζοντας σκληρές οικονομικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, λεηλατώντας το κράτος, τη δημόσια περιουσία, τα κοινωνικά αγαθά, οδηγώντας την οικονομία στην ύφεση και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και μετατρέποντας τη χώρα σε παράδειγμα αντεργατικού προτεκτοράτου, καταστρατηγώντας ακόμη και το ελληνικό σύνταγμα.
Με όχημα το κατάπτυστο Μνημόνιο, μετά το σφαγιασμό των μισθών στο Δημόσιο και σε όλες τις συντάξεις, μετά τη νέα φορολογική επιδρομή στα εισοδήματα και τη ληστρική αύξηση του ΦΠΑ ήρθε η ώρα της μεγάλης σαρωτικής ανατροπής στο ασφαλιστικό σύστημα που οδηγεί στην πλήρη κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, αφού πρώτα μεθοδευμένα και διαχρονικά την υπονόμευσαν και την πριόνισαν με τις πολιτικές τους, τόσο η σημερινή όσο και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Αυτή η πολιτική διαλύει εκ βάθρων την κοινωνική συνοχή και εξυπηρετεί στο σύνολό τους τα αιτήματα της εργοδοσίας.

Στα σχέδια τους απαντάμε δυναμικά ΟΧΙ και απαιτούμε :
• Να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και να σταματήσει η Κυβέρνηση να νομοθετεί υπέρ των εργοδοτών.
• Να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) και να μην αμφισβητηθεί ο ρόλος του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).
• Την υπογραφή ΕΓΣΣΕ με στόχο τη διαφύλαξη του θεσμού και τη διασφάλιση του 13ου και 14ου μισθού, αλλά και την επίτευξη συμφωνίας για αυξήσεις, οι οποίες θα δώσουν οικονομική ανάσα στους εργαζόμενους.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΣΤΙΣ 10πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΣΤΙΣ 8:30 ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ