ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ !!!


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - ΝΑΤ
Π Ε Σ - Ν Α Τ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πειραιάς, 12 Ιούνη 2010


Η άγρια αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που ανταγωνίζονται για το ποιός στηρίζει καλλίτερα τα συμφέρονται του κεφαλαίου, μεταξύ των άλλων αντιλαϊκών μέτρων επιβάλλει και την δραστική μείωση των δαπανών που αφορούν την Υγεία, υποβαθμίζοντας επικίνδυνα την ιατροφαρμακευτική προστασία που παρέχεται από τον Οίκο Ναύτου στους ασφαλισμένους ναυτεργάτες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους του ΝΑΤ.
Αυτό επιβεβαιώθηκε και κατά τη συνάντηση που είχε, την Παρασκευή 11 Ιούνη 2010, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΠΕΣ-ΝΑΤ με τη νέα Πρόεδρο του Οίκου Ναύτου, η οποία έκανε γνωστό ότι από τα 24 εκατομμύρια ευρώ, που αναλογούν για κάθε μήνα, το ΝΑΤ απέδωσε προς τον Οίκο Ναύτου μόνο 12 εκατομμύρια Ευρώ για τον μήνα Μάη (!) γεγονός που αποτελεί πραγματικό σκάνδαλο, δεδομένου ότι για το διάστημα Γενάρη – Απρίλη το ΝΑΤ δεν απέδωσε προς τον Οίκο Ναύτου ούτε 1 ευρώ με αποτέλεσμα να εξανεμισθεί το αποθεματικό των 80 εκατομμυρίων ευρώ, μέρος το οποίου επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την λειτουργία του Ναυτικού Νοσοκομείου (ΝΙΕΝ) στα Μελίσσια.
Με αυτό το δεδομένο η υπόσχεση της νέας διοίκησης του Οίκου Ναύτου, ότι δεν πρόκειται να θιγούν τα δικαιώματα των ασφαλισμένων - ανεξάρτητα από τις καλές προθέσεις της Προέδρου κυρίας Μ.
Δίπλα - είναι εξωπραγματική και προφανώς αποσκοπεί στον εφησυχασμό των ασφαλισμένων.
Στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης του Οίκου Ναύτου προέχουν ο περιορισμός των συμβεβλημένων ιατρών και η πρόσληψη ελεγκτών ιατρών.
Έμφαση επίσης δίνεται στην εφαρμογή της ατομικής ηλεκτρονικής κάρτας ασφαλισμένου, που προορίζεται να λειτουργήσει σαν ηλεκτρονικό ψαλίδι.
Όσον αφορά την πρόσληψη θεραπόντων ιατρών προτίθεται να ζητήσει την πλήρωση των τεράστιων κενών μέσω μετατάξεων από νοσοκομεία.
Από την πλευρά μας η αντιπροσωπεία της ΠΕΣ-ΝΑΤ έθεσε τις πάγιες θέσεις του ταξικού ναυτεργατικού κινήματος, που πλαισιώνουν το βασικό αίτημα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια για όλους, χωρίς καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα από ιδιώτες που μετατρέπουν το κοινωνικό αγαθό της Υγείας σε εμπόρευμα.
Μεταξύ των άλλων απαιτήσαμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων γιατρών στον Οίκο Ναύτου Πειραιά και τα παραρτήματα της επαρχίας.
Προβάλαμε την ανάγκη εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού των υφιστάμενων εργαστηρίων καθώς και την ανάγκη ίδρυσης νέων πολυϊατρείων του Οίκου Ναύτου τόσο στην Αττική όσο και την επαρχία.

Καταστήσαμε σαφές και στη νέα διοίκηση του Οίκου Ναύτου ότι σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε οποιαδήποτε περικοπή στα δικαιώματα υγειονομικής προστασίας των συνταξιούχων και εν ενεργεία ναυτεργατών και των οικογενειών τους και τους ζητήσαμε να μεταφέρουν στην κυβέρνηση, που τους διόρισε, ότι η οργή των ναυτεργατών και των συνταξιούχων του ΝΑΤ συσσωρεύεται επικίνδυνα και μοιάζει με καζάνι υψηλής πιέσεως, που βράζει και όταν εκραγεί δεν θάχουν μέρος να κρυφτούν αυτοί που προωθούν και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, που πλήττει βάναυσα τα συμφέροντα της λαϊκής οικογένειας, των ναυτεργατών.Τέλος καλούμε τους συνταξιούχους ναυτεργάτες σε γενικό ξεσηκωμό και διαρκή αγώνα στο πλευρό των εν ενεργεία ναυτεργατών, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, που επιβάλλει τη μαύρη – ανασφάλιστη εργασία στα καράβια και καταδικάζει τους συνταξιούχους στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
Κάτω τα χέρια από τα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα.
Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΣ-ΝΑ