ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ...ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΚΕΣ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΠΟΤΕ ΠΙΑ !!!


Προς: peiratikoi@yahoo.gr

επιστολή !

Φίλοι peiratikoi με αφορμή τη νέα επιστολή του επί 20 χρόνια εργαζόμενου στο λιμάνι , επιθυμώ να διατυπώσω μερικές σκέψεις μου!
Αυτή τη φορά, δεν θα απαντήσω στον ΄΄εργαζόμενο του λιμανιού΄΄ γιατί τα σχόλια της Κας Χριστοδουλίδου με έχουν καλύψει πλήρως!!!
Πάντως ομολογώ , εντύπωση μου προκαλεί ότι ο ΄΄εργαζόμενος΄΄ γνωρίζει τόσα πολλά πράγματα για τα οικονομικά του ΛΣ ,πολύ περισσότερα από αυτά, που γνωρίζουμε οι απλοί Λιμενικοί !!!
Μπαίνοντας στο θέμα τώρα , αναφέρω ότι οι Λιμενικοί και γενικότερα οι ένστολοι δεχόμαστε άδικες και μερικές φορές δίκαιες επιθέσεις από συγκεκριμένα μέλη άλλων κοινωνικών ομάδων ,φορέων ή και πολιτικούς ,άτομα ,τα οποία τις περισσότερες φορές αποτελούν την ντροπή του κλάδου τους, αλλά έχουν το θράσος να σχολιάζουν και να κρίνουν τους πάντες!!
Για παράδειγμα, όλοι θυμούνται τα απαξιωτικά λόγια του γνωστού Υπέρβαρου πολιτικού, ο οποίος ξέρει ότι αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προδότες της Ελλάδας της τελευταίας 30ετίας (μιλώντας για τον αέρα ,που φυσά και απομακρύνει την Ελληνική σημαία), αλλά παρόλα αυτά είχε το θράσος να προσβάλει απλούς εργαζόμενους μιας Υπηρεσίας (ΛΣ), η οποία είναι από τις πλέον υγιείς του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα και ας αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα, εξαιτίας της αδιαφορίας των Πολιτικών! Κατηγορεί και τους υπόλοιπους Δημόσιους Υπαλλήλους, ξεχνώντας ότι το τέρας του Δημόσιου Τομέα είναι δημιουργία των κυβερνήσεων ,στις οποίες ήταν πρωτοκλασάτο μέλος!
Μας σχολιάζουν και μας κρίνουν δυσμενώς άτομα, που είναι σε καλύτερη μοίρα από εμάς ...
οι απλοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και άλλοι, οι οποίοι είναι σε πραγματικά δύσκολη κατάσταση κοιτούν τα του ΄΄οίκου΄΄ τους και συνήθως μας συμπαραστέκονται όταν έχουμε προβλήματα!!!

Το ζω καθημερινά στην Υπηρεσία, όταν π.χ άκουγα και ακούω ΄΄δήθεν αστειάκια και ειρωνικά σχόλια από συναλλασσόμενους, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ευκατάστατοι , αλλά ΄΄χαλιούνται΄΄ όταν βλέπουν τον Συνάδελφο, να πίνει καφέ σε καφετέρια, το πρωί (αφού έχει εκτελέσει νυχτερινή υπηρεσία)!
Το θράσος περισσεύει σε όσους ΄΄έχουν΄΄ και κατέχουν΄΄....
Χαίρομαι ιδιαίτερα ,γιατί κανείς Λιμενικός, που γνωρίζω δεν σχολιάζει στα καλά καθούμενα άλλους εργαζόμενους και πάνω απ όλα ,γιατί στα blog γκρινιάζουμε για τα χάλια μας ..τα κακώς κείμενα της Υπηρεσίας και όλα τα θέματα, που αφορούν το δικό μας ΄΄σπίτι΄΄.
Ακόμα και όσοι εκφράζονται σκληρά ή μιλάνε απρεπώς, μερικές φορές νομίζω πως οι περισσότεροι το κάνουν, γιατί θέλουν το ΛΣ να ορθοποδήσει και να πάρουμε πίσω την χαμένη μας αξιοπρέπεια!!!
Εξαιρέσεις , όπως γυμνοσάλιακες και άλλα γλοιώδη ζωύφια υπάρχουν και ανάμεσά μας...
αλλά δεν φταίνε αυτοί ...
φταίνε κάποιοι, που αντί να τους στείλουν σπίτι ,τους φέρθηκαν με επιείκεια ..και μετά οι γυμνοσάλιακες συνέχισαν να κάνουν και άλλα ... κάποιοι είχαν και πλάτες χρυσοκλαράτων, που αγαπούσαν τη ρουφιανιά..
και τώρα τα σιχάματα έχουν το θράσος να σχολιάζουν δυσμενώς τους πλέον εξαίρετους συνάδελφους ΑΞ ,κατηγορώντας τους με ψευδή και συκοφαντίες.
Συνάδελφοι, όλοι γνωρίζουμε τους γυμνοσάλιακες και τα φίδια στο ΛΣ , δεν είναι πολλά ...
ας τα απομονώσουμε και ας μην ξαναχαριστούμε σε τέτοια άτομα!!!

Ευχαριστώ!!!