ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΑΖΑΡΟ ΣΤΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ....


ΠΡΟΣ:peiratikoi@yahoo.gr

Αγαπητοί Αναγνώστες μας!

Ειλικρινά,δεν φαντάστηκα ότι θα ενοχλήσει τόσο πολύ η επιστολή μου και ειδικά στο σημείο σύγκρισης μεταξύ προσόντων μεν και δέ.
Λυπούμαι πολύ κύριε συνάδελφε,που δεν αντιλήφθηκες το μήνυμα του άρθρου μου,και που αδιαντρόπως επεκτάθηκες σε υποκριτικές τακτικές περί Ν.2190/94. Μακάρι αυτός ο νόμος πού εσύ ειρωνεύτηκες,να αποτελούσε το κριτήριο για την αξιοκρατική εισαγωγή των εξ Εμποροπλοιάρχων,Μηχανικών,Ασυρματιστων στην Σχολή Αξιωματικών Λ.Σ.
...Τότε κύριε συνάδελφε να είστε απόλυτα σίγουρος, ότι αυτοί που θα εισέρχοντο στο Σώμα για την Σχολή Αξιωματικών,θα ήταν ακόμη πιο χαμηλών οικονομικά Οικογενειών,για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα ήταν όλοι (όπως σήμερα) παιδιά Ανωτάτων Λιμενικών Αξιωματικών.
Όσο για τα περί Προσωπικού Γραφείων με μπρούντζινες επιγραφές που υπαινιχθήκατε,έχω να σας δηλώσω περήφανος τούτο:Προέρχομαι από τον νόμο Πεπονή κύριε συνάδελφε ΕΜΠΟΡΟΠΛΟΙΑΡΧΕ,έχω τελειώσει διαφορετική σχολή από εσένα,και το κυριότερο,έχω υπηρετήσει στα ένδοξα σκάφη του Λιμενικού χρονικό διάστημα περισσότερο από αυτό που υπηρετεί το 80%των Εμποροπλοιάρχων και λοιπών συναφών Ειδικοτήτων στο ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ. Ή Μήπως όχι? ...

Eίμαι ο Απλός...πολύ Απλός Λιμενικός...του Ν.2190/94.
--------------------


Σχόλιο: Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι κι εγώ, όπως και πολλοί άλλοι, τι και ποιούς εξυπηρετεί αυτή η κόντρα... Ποιός είναι καλύτερος από ποιόν σε τι???

Αντί, να σχολιάσετε ότι το λιμενικό στις προκηρύξεις των αξιωματικών έχει συμπεριλάβει ένα κάρο άσχετα πτυχία από το αντικείμενο...κι έχει αφήσει απ'έξω δεκάδες άλλα πιο χρήσιμα, κόλλησες, αγαπητέ αναγώστη, στους εμποροπλοιάρχους και τους μηχανικούς, που στο κάτω-κάτω, είναι και οι πλέον σχετικοί και οι πλέον χρήσιμοι...

Δεν κοιτάτε πώς θα πάει μπροστά το Σώμα, αλλά διαιωνίζετε τη διχόνοια... και μάλιστα σε τέτοιες σκληρές εποχές???

Και, επιτέλους, γιατί δεν σχολιάζετε τον πλέον αναξιοκρατικό τρόπο επιλογής λιμενικών μέσω της υπάρχουσας διαδικασίας(όπου πρέπει να έχεις ή τύχη ή μπάρμπα), ή το ότι η πιο δίκαιη διαδικασία των μορίων καταργήθηκε ή το ότι ακόμη το λιμενικό δεν έχει μπει στις πανελλαδικές???

Υ.Γ 1 θα ήθελα να μάθω πόσο καιρό υπηρετήσατε στα σκάφη...έτσι για την ιστορία...και για να έχουμε και μέτρο σύγκρισης!
Υ.Γ 2...πεπόνια και καρπούζια και πολλά άλλα φρούτα είχαν-κατά καιρούς- την τιμητική τους στο Λ.Σ!!!!!
Υ.Γ 3...με πτυχίο ΑΕΙ- άριστα ( 2 γλώσσες και πληροφορική)....επί 15 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα
πόσο αξιολογείτε την παρουσία αγαπητέ κύριε???? Για να έχουμε και μέτρο σύγκρισης ξανά - μανά!

Δώρα Βογιατζάκη