ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΠΙΣΤΕΥΕ ΑΛΛΑ ΕΡΕΥΝΑ


'Aσχετο με την τρέχουσα επικαιρότητα αλλά...φοβερό και ενδεικτικό των χαλεπότατων καιρών που ζούμε...

Οι ενορίες γύρω από το Χατζηκυριάκειο, τα "έβαλαν" με το ομώνυμο ορφανοτροφείο γιατί τις Κυριακές, τελούνταν στο ίδρυμα τελετές μνημοσύνων και οι συγγενείς αντί να πληρώνουν τα μαλλιοκεφαλά τους για τον στολισμό της εκκλησίας, τους ψάλτες και τους πολυελαίους, συνέδραμαν χρηματικά το έργο του ορφανοτροφείου.
'Ακουσον-άκουσον!!!!! Κατηγόρησαν το ορφανοτροφείο για "διαφυγόντα κέρδη" οι παπάδες των ενοριών και απαγόρευσαν τα μνημόσυνα, στο χώρο του ιδρύματος γιατί όπως άκουσα με τα αυτιά μου, ιερέα, να λέει: ΄" είναι δυνατόν να έχουν τα ορφανά πέντε μνημόσυνα κάθε Κυριακή, κι εμείς ένα με το ζόρι¨?"
'Ημαρτον...πια με την απληστία, ήμαρτον με την φιλαργυρία, ήμαρτον, ήμαρτον, ήμαρτον......

'Αντε, να ξεκινήσει σύντομα η καύση των νεκρών για να γλιτώσει ο κοσμάκης από τα αρπακτικά στα νεκροταφεία, τα γραφεία τελετών και τις εκκλησίες. Κι αυτά τα....εθνικοπατριωτικά-παραδοσιακά ας τα αφήσουν στην άκρη οι πατέρες, των οποίων το έργο δεν είναι να διαχειρίζονται ταμεία και παγκάρια αλλά να ανυψώνουν πνευματικά το ποίμνιο και όχι να το σκανδαλίζουν.... Πεθαίνει κάποιος μόνο αν τον ξεχάσεις...όχι άμα δεν πληρώσεις τον παπά της ενορίας......

Δώρα Βογιατζάκη