ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ !


Επισκέψεις μελών Δ.Σ. ΕΠΛΣΑΠ σε Λιμενικές Αρχές ΕΠΛΣ Αττικής Πειραιά & Νήσων

Πειραιάς 10/05/10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μέλη του Δ.Σ της Ε.Π.Λ.Σ.Α.Π. πραγματοποίησαν κατά τον μήνα Απρίλιο επισκέψεις στις Λιμενικές Αρχές Ελευσίνας, Λαυρίου, Ραφήνας, Υ.Ε.Μ., Ε.Β./Λ.Σ., Υ.Ε.Μ./Μ.Ε.Λ.Σ., Μουσική Λ.Σ., Κ.Λ.Π./Α' Λ/Τ, Μ.Υ.Α./Λ.Σ., με σκοπό την ενημέρωση των συναδέλφων σε θέματα που αφορούν τον εργασιακό μας χώρο όπως :
•Αλλαγές στη δομή του Λ.Σ. - Αναμονή εκδόσεως Π.Δ. - Σύσταση Αρχηγείου.
•Περικοπές μισθών, δώρων, επιδομάτων.
•Επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.
•Καθυστερήσεις καταβολής εξόφλησης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και οδοιπορικών.
•Συναντήσεις, παραστάσεις Δ.Σ. Ε.Π.Λ.Σ.Α.Π. με πολιτική και στρατιωτική ηγεσία Υ.Π.τ.Π. καθώς και με πολιτικές ηγεσίες Υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας και τα αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτές.
•Μεταθέσεις προσωπικού σύμφωνα με το Π.Δ. 33/2009, κοινοποίηση μορίων.
•Γονική άδεια ανατροφής τέκνου για τους άνδρες εργαζόμενους στο Λ.Σ. όταν δεν την λαμβάνει η σύζυγος που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.
Παράλληλα κατεγράφησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε υπηρεσία ξεχωριστά, τα οποία περιγράφονται αναλυτικά ως εξής :

Λιμενική Αρχή Λαυρίου.

Παρατηρείται μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας και απαιτείται άμεσα, η ενίσχυσή της, από το τακτικό συμβούλιο μεταθέσεων.

Λιμενική Αρχή Ελευσίνας.

Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού δημιουργεί τριβές και προβλήματα μεταξύ των συναδέλφων, τα οποία απειλούν την συνοχή της υπηρεσίας και θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν. Σε σύντομο χρονικό διάστημα η Ένωσή μας θα πραγματοποιήσει και δεύτερη επίσκεψη.

Λιμενική Αρχή Ραφήνας.
Απαιτείται ενίσχυση με προσωπικό κυρίως στα 2 πλωτά περιπολικά, ενώ χρήζουν άμεσης επισκευής τα υπηρεσιακά οχήματα.

Υ.Ε.Μ./Μ.Ε.Λ.Σ.

Θεωρούμε απαράδεκτη την διαδικασία απόσπασης μηχανικών της μονάδας προς άλλες υπηρεσίες. Θα πρέπει να υπάρξει άμεσα εκ μέρους της Διοίκησης εκδήλωση ενδιαφέροντος για τεχνικούς - ηλεκτρολόγους - μηχανικούς και ηλεκτρονικούς προς ενίσχυση της υπηρεσίας. Απαιτείται επίσπευση της διαδικασίας σύμβασης με την Ε.Α.Β. καθώς και της ανάθεσης διαγωνισμού για την δημιουργία κοινού υποστέγου Ελικοπτέρων και Αεροπλάνων Λ.Σ. στο Τατόϊ.

Υ.Ε.Μ.

Απαιτείται η έγκριση εξόδων διαμονής στα πλαίσια συμμετοχής των Χειριστών Συσκευών Επιτήρησης Αεροσκαφών στη FRONTEX, η αναγνώριση των πτητικών τους ωρών σε αυτήν καθώς και η μη χρησιμοποίησή τους σε μέτρα τάξης άλλων υπηρεσιών. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το καθεστώς εργασίας των Χειριστών Ειδικής Μονιμότητας και να αναγνωριστεί το απαραίτητο προσόν κατάταξης βαθμολογικά και μισθολογικά. Επίσης απαιτείται ταχύτατη ολοκλήρωση της διαδικασίας συμφωνίας με την Ε.Α.Β. προκειμένου ενεργοποιηθούν όλα τα Αεροπλάνα και τα Ελικόπτερα του Λιμενικού Σώματος έτσι ώστε να αξιοποιηθούν τα χρήματα που δαπάνησε ο Ελληνικός λαός για την αγορά τους.

Μ.Υ.Α./Λ.Σ.

Απαιτείται η ενίσχυση της υπηρεσίας με διοικητικό προσωπικό προκειμένου τα στελέχη της Μ.Υ.Α./Λ.Σ. να αφοσιωθούν στο επιχειρησιακό τους έργο. Επίσης απαραίτητη θεωρείται η συντήρηση των περιπολικών οχημάτων καθώς και η αντικατάσταση των φθαρμένων ελαστικών τους λαμβάνοντας υπόψη ότι μετακινούνται με αυτά σε όλα την Ελληνική επικράτεια.

Ε.Β./Λ.Σ.

Πάγια θέση της Ένωσης αποτελεί η αναβάθμιση της Επισκευαστικής Βάσης.
Θεωρούμε απαράδεκτο γεγονός την πολυετή καθυστέρηση της παράδοσης του έργου και της ολοκλήρωσής του και καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.Π.τ.Π. να δώσει οριστική λύση παρακάμτοντας τα γρανάζια του γραφειοκρατικού συστήματος που το καθυστερεί.
Η Επισκευαστική Βάση του Λ.Σ. θα πρέπει άμεσα νε ενισχυθεί τόσο με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό όσο και με εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να μπορέσει εκ νέου με την τεχνογνωσία και της υπηρεσίες της, να ενεργοποιήσει τα πλωτά και χερσαία μέσα του Λ.Σ. που επί εξαετίας, στο σύνολό τους, βρίσκονται καθηλωμένα λόγω έλλειψης κρατικών κονδυλίων, σταματώντας με αυτόν τον τρόπο το απαράδεκτο φαινόμενο των «χορηγιών» που ευτελίζουν την αξιοπρέπεια του Λιμενικού Σώματος και των στελεχών του.
Επισημαίνουμε ότι τα στελέχη της Ε.Β./Λ.Σ. συνεχίζουν να απασχολούνται με την φύλαξη σκαφών Λ.Σ. και Σ.Δ.Ο.Ε. στον λιμένα Ασπροπύργου, σκάφη τα οποία θα πρέπει ή να επισκευαστούν ή να παραδοθούν στον Ο.Δ.Δ.Υ.

Κ.Λ.Π./Α' Λ/Τ

Το Α' Λιμενικό Τμήμα
αποτελεί τον καθρέφτη του Λιμενικού Σώματος στον Πειραιά και θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα τόσο στην ενίσχυσή του με προσωπικό, όσο και με απαραίτητο εξοπλισμό όπως φωσφορούχα γιλέκα - κώνους ρύθμισης κυκλοφορίας - συντήρηση περιπολικών οχημάτων - αλεξίσφαιρα γιλέκα, που θα βελτιώσουν την επιχειρησιακή απόδοση της υπηρεσίας και του προσωπικού της.

ΜΟΥΣΙΚΗ Λ.Σ.

Η Μουσική Λ.Σ. αποτελεί την ιστορική παράδοση του Σώματος. Τα τελευταία χρόνια όμως η απουσία μέριμνας για την υπηρεσία είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας είναι η μη συντήρηση των έτσι κι αλλιώς πεπαλαιωμένων οργάνων αλλά και η χρησιμοποίηση του προσωπικού της σε κάθε άλλη υπηρεσία, εκτός από αυτή για την οποία έχουν προσληφθεί στο Λ.Σ.
Το επόμενο χρονικό διάστημα κλιμάκια της Ε.Π.Λ.Σ.Α.Π. θα επισκεφθούν και τις λοιπές υπηρεσίες της Αττικής και θα υποβληθεί λεπτομερή αναφορά για όλες, τόσο στην πολιτική όσο και στη φυσική ηγεσία μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
O ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΙΖΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ