ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

γεμισε ο....τόπος προβοκάτορες !!!


Προς: peiratikoi@yahoo.gr

Αγαπητές Κυρίες Χριστοδουλίδου και Ηλιάδη,
Οι εποχές όντως είναι δύσκολες και περίεργες.
Προβοκάτορες υπάρχουν και δρουν, δυστυχώς παντού τελευταία.
Αν προσέξουμε λίγο το περιεχόμενο του σχολίου της 08-05-2010 με τίτλο «ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ … ΠΛΟΥΣΙΟ ΕΦΑΠΑΞ», φαίνεται καθαρά η δολιότητα, η ψευτιά κι η αθλιότητα του συντάκτη του.
Εμφανίζεται π.χ. ως ναυτικός («και μετά βαράνε εμάς, όταν κάνουμε απεργία, γιατί δεν μας πληρώνει ο κάθε Αγούδημος»), αλλά αρχικά συστήνεται ως «ένας εργαζόμενος που δουλεύει 20 χρόνια στο λιμάνι του Πειραιά».
Αναφέρει ότι θα πάρει σύνταξη στα «65 χρόνια, ύστερα από 40 χρόνια δουλειάς» ενώ, εάν ήταν ναυτικός θα γνώριζε και το κατώτερο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης (καμιά σχέση με το 65) και το γεγονός ότι με 20 χρόνια δουλειάς θα έπαιρνε μια καλή σύνταξη, με 40 δε πολύ μεγαλύτερη και το ότι οι ναυτικοί παίρνουν και εφάπαξ και επικουρική –εκτός από την κύρια- σύνταξη.
Τον ενοχλεί (;) η διαφθορά αλλά φαντάζομαι, πως μπορεί να υποψιαστεί ότι δεν υπάρχει μόνο στους λιμενικούς, αλλά και σε άλλους ένστολους ή πολιτικούς υπαλλήλους στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα (εκεί εντάξει τη θεωρούμε μαγκιά, αρπαχτή ή κομπίνα).
Κι αφού έχει εξακριβώσει (μέσω του συγγενή του λιμενικού όπως λέει) την μέγιστη διαφθορά στο χώρο των λιμενικών και μάλιστα σε διάφορα μέρη και με διαφορετικές μορφές, να καταγγείλει -έστω κι ανώνυμα- πρόσωπα και πράγματα σε Υπηρεσίες, Γραφεία Εσωτερικών Υποθέσεων, κλπ.
Θεωρεί σκάνδαλο τις συντάξεις όλων των λιμενικών, τον συνυπολογισμό της στρατιωτικής θητείας στα συντάξιμα χρόνια ή τα «διπλά χρόνια» μιας κατηγορίας του προσωπικού αλλά ξέρει σίγουρα ότι δεν είναι διαφορετικές οι συντάξεις τους, από εκείνες αντίστοιχων υπαλλήλων άλλων φορέων του δημοσίου κι ότι και στη δική του σύνταξη -σκανδαλωδώς ή μη- συνυπολογίζεται π.χ. η στρατιωτική θητεία, εκτός κι αν δεν έχει (για να το εξακριβώσει) άλλους συγγενείς, συναδέλφους, γνωστούς ή φίλους, που αποστρατεύτηκαν από το δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.
Γνωρίζει ακόμη ότι μόνο στην παραμεθόριο δουλεύουν οι λιμενικοί, αλλά όλους τους λιμενικούς τους χαρακτηρίζει κηφήνες.
Άρα για να δουλεύουν πρέπει να τους στείλουμε όλους στην παραμεθόριο ή καλύτερα στην εξορία, στο πυρ το εξώτερον.
Καταλάβαμε … κάθε άλλο σχόλιο είναι περιττό.
Στον «μακρύ» αγώνα πάντως τον ρόλο του προβοκάτορα τον ξέρει και δεν του χρειάζεται κουράγιο.
Θράσος χρειάζεται και διαθέτει άφθονο.

Νάστε καλά.