ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

KKE : "ΤΩΡΑ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΜΕΝ και του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΑΠΟΚΤΑ ΔΙΠΛΗ...ΣΗΜΑΣΙΑ "


Η τρομοκρατία των εφοπλιστών και της κυβέρνησης κατά των ναυτεργατών με τη συνέργεια του μονομελούς πρωτοδικείου Πειραιά, που κήρυξαν παράνομη τη 48ωρη απεργία των σωματείων ΠΕΜΕΝ -ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ δεν πρέπει να περάσει.
Πρέπει να προσκρούσει στην παλικαρίσια αγωνιστική στάση όλων των ναυτεργατών και στη μαχητική αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων.

Τώρα η επιτυχία της 48ωρης απεργίας αποκτά διπλή σημασία.
Πρώτον για να είναι ισχυρή η εργατική απάντηση στα νέα βάρβαρα μέτρα, που φέρνουν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ.

Και δεύτερον, για να αποκρουστούν οι εργοδοτικές απειλές και η κρατική καταστολή κατά του δικαιώματος στην απεργία.
Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά αποτελεί όνειδος και για τη δικαστή και για τους ηθικούς αυτουργούς.
Η αποδοχή των εφοπλιστικών ισχυρισμών ότι τα αιτήματα των ναυτεργατικών σωματείων όπως αύξηση μισθών, να μην αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης, «στερούνται λογικής», οδηγεί στην καταστρατήγηση του δικαιώματος στην απεργία και στην ποινικοποίηση κάθε συνδικαλιστικής και αγωνιστικής δράσης που στρέφεται κατά των μεγάλων εργοδοτών και της κυρίαρχης πολιτικής.
Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η δικαιοσύνη, όπως και άλλοι κρατικοί μηχανισμοί, δεν είναι ουδέτερη, αλλά στρατευμένη στην υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Ενώ καμώνεται ότι δεν βλέπει τα καθημερινά εργοδοτικά εγκλήματα που στοιχίζουν ακόμα και τη ζωή των εργατών, δεν διστάζει να κάνει το άσπρο-μαύρο για να δώσει νομική κάλυψη στα άνομα συμφέροντα των καπιταλιστών και στη πολιτική που υπηρετεί την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαό σε συναγερμό για να μην περάσει η τρομοκρατία, για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα.
Όλοι στη μάχη, όλοι στην απεργία!