ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

...ΓΙΝΑΜΕ ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ....(ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΤΕΛΙΚΑ)


Αγαπητοί Ναυτιλιακοί Συντάκτες
Θα ήθελα, αν αυτό είναι δυνατόν, να γινόταν γνωστό σε όλους εμάς που ασχολούμαστε με τη Ναυτιλία και το Λιμενικό Σώμα, από πότε οι Πολιτικοί Υπάλληλοι του ΥΠΟΙΑΝ ασχολούνται με την ενεργό δράση στη Ναυτιλία. Επίσης θα ήθελα, εφόσον αυτό είναι δυνατόν, να δηλωθεί ποιες διευθύνσεις, που διευθύνονται αποκλειστικά από Πολιτικούς Υπαλλήλους, έχουν ενεργό δράση με τον τομέα της Ναυτιλίας (με εξαίρεση την Διεύθυνση Μελετών και Κατασκευών- για τους πανάξιους Υπαλλήλους Διπλωματούχους του Πολυτεχνείου)!
Αναφέροντας τον τομέα της Ναυτιλίας , αναφέρομαι στην:
1)Προστασία του Θαλασσίου Περιβάλλοντος,
2)την Ναυτική Εργασία,
3)την Ναυτική Εκπαίδευση,
4)τις Θαλάσσιες Συγκοινωνίες,
5)την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων,
6)την Ναυτιλιακή Πολιτική,
7)τα Διεθνή θέματα της Ασφάλειας της Ναυσιπλοίας (με άμεση εμπλοκή των συναδέλφων Λιμενικών στις Επιτροπές του ΙΜΟ, της EMSA και στις Ομάδες Εργασίας Θαλασσίων Μεταφορών του Συμβουλίου της Ε.Ε.),
8)τις Μελέτες και Κατασκευές για την Ασφάλεια των Πλοίων,
9)την εποπτεία των Αναγνωρισμένων Οργανισμών,
10)την εποπτεία για την ασφάλεια των λιμένων και των λιμενικών εγκαταστάσεων,
11)τις Λιμενικές υποδομές,
12)την Λιμενική Πολιτική, ως συνδετικός κρίκος με τη Ναυτιλία.
13)τις νέες τεχνολογίες που εισάγονται τα τελευταία χρόνια στη ναυτιλία (SafeSeaNet, LRIT, AIS, THETIS)
Από την μικρή εμπειρία που έχω, και παρακαλώ για οποιοδήποτε σχόλιο ή παρατήρηση αν υπάρξει κάποιο στοιχείο ανακριβές, η πλειονότητα των ανωτέρω αντικειμένων τα οποία συνθέτουν τον σκληρό πυρήνα που ονομάζεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ, κατ' εξοχήν στελεχωνόταν και διευθύνεται από ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ - ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ!!!! Οι Τμηματάρχες των ανωτέρω ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ που δραστηριοποιούνται στον ΣΚΛΗΡΟ ΠΥΡΗΝΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, είναι σε ένα παρα πολύ μεγάλο ποσοστο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ με εξαίρεση την σεβαστή Διεύθυνση Μελετών Κατασκευών. Οι Εισηγητές των φακέλων που χειρίζονται κατ' εξοχήν θέματα ναυτιλίας, όπως αναφέρθηκε ανωτέρω, είναι στην συντριπτική τους πλειονότητα ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ!!!! Βλέποντας τα προαναφερθέντα, παρακαλώ ας δηλώσουν οι Πολιτικοί Υπάλληλοι πού, κατά τα αναφερόμενα σε προηγούμενα δημοσιεύματα, έχουν δραστηριοποιηθεί ΕΝΕΡΓΑ στον τομέα που λέγεται Ναυτιλία? Ποιες διευθύνσεις διοικούν έτσι ώστε να τους εμπιστευθεί η Ελληνική Κυβέρνηση και η Ελληνική Βιομηχανία της Ναυτιλίας τη διεθνή και Κοινοτική Εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Εξωτερικό? Τα συμπεράσματα δικά σας.
Φιλικότατα
Ένας Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος
------------------------------------
Σχόλιο: Ούτε βέβαια, ο Φάντης έχει σχέση με το ρετσινόλαδο.....όπως λέμε ΠΡΟ.ΠΟ-Υ.Ε.Ν...να εξηγούμαστε............. Γιατί το επίκειμενο Π.Δ είναι από τον 'Αγιο Λάζαρο στη Φανερωμένη!