ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΛΥΣΕΙΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΖΗΤΟΥΝ , ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ !


ΕΠΛΣ ΑΧΑΪΑΣ-ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ-ΦΩΚΙΔΑΣ

ΠΑΤΡΑ 21/04/10
Προς: 1) Κο ΥΠτΠ
2) Κο ΥΦΠτΠ
3) Κο Γ.Γ.
4) Κο Αρχηγό Λ.Σ.
5) Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας
6) Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Κοιν: 1) Πρωθυπουργό Κο Γεώργιο Παπανδρέου
2) Βουλευτές Νομού Αχαΐας.

Μετά την ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας για την διακοπή χορήγησης φαρμάκων από 01/05/2010 στους 320 εργαζόμενους Λιμενικούς και των οικογενειών τους στο Νομό Αχαΐας, το Δ.Σ της Ένωσης μας σε έκτακτη συνεδρίαση του που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Ένωσης αποφάσισε:

1. Να συνταχθεί η παρούσα ανακοίνωση και να διαβιβασθεί σε κάθε αρμόδιο για τις δικές του ενέργειες προκειμένου για την άμεση επίλυση του θέματος αυτού καθώς και να κοινοποιηθεί στον Πρωθυπουργό Κο Γεώργιο Παπανδρέου και στους Βουλευτές του Νομού Αχαΐας.
2. Να εκφράσει προς πάσα κατεύθυνση την μεγάλη απογοήτευση και την δυσαρέσκεια του Δ.Σ και όλων των συναδέλφων Λιμενικών οι οποίοι με έκπληξη και απορία πληροφορήθηκαν το θέμα αυτό και οι οποίοι λένε χαρακτηριστικά. «Εμείς πληρώνουμε κανονικό στα ταμεία μας για την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη. Ποιος ο λόγος να διακοπεί η χορήγηση φαρμάκων; Τι θα γίνει με εμάς και τις οικογένειές μας σε περίπτωση ανάγκης;»
3. Να εκφράσει επίσης την απογοήτευση και δυσαρέσκεια του Δ.Σ προς το Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας ο οποίος προέβη σε αυτήν την απόφαση δίχως να μας ενημερώσει ως Σωματείο ώστε να παραστούμε στο Δ.Σ του Φ. Σ. και να εκφράσουμε τις απόψεις μας. Ναι μεν (όπως λέχθηκε στο Δ.Σ) μπορεί να υπάρχει δίκιο, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε η Υγεία είναι το πιο πολύτιμο και αναντικατάστατο αγαθό που έχει ο άνθρωπος και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται και να μετριέται μόνο σε χρήμα. Γι' αυτό παρατάσεις σε αυτό το θέμα πρέπει να δίνονται πολλές και από όλους. Εξάλλου πιστεύουμε ότι όλα τα προβλήματα λύνονται μέσα από γόνιμο διάλογο εις τον οποίο εμείς ως Σωματείο είμαστε ανά πάσα στιγμή στην διάθεση του Φ. Σ. να συζητήσουμε οποιοδήποτε ζήτημα.
4. Καλούμε την πολιτική και φυσική ηγεσία, εδώ και τώρα. να παρέχουν λύσεις όσον αφορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ώστε να δέχονται απρόσκοπτα οι φαρμακοποιοί και οι ιατροί το εργαζόμενο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και τα μέλη οικογένειας αυτών, χωρίς να επιβαρύνεται το ήδη πενιχρό εισόδημα τους όπως γίνεται μέχρι και σήμερα.
5. Το Δ.Σ. της Ένωσης μας αποφάσισε σε περίπτωση που οριστικά υλοποιηθεί η διακοπή των φαρμάκων σύμφωνα με την ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας από 01-5-2010 να γίνει προσφυγή στην Εισαγγελία Πατρών, προκειμένου να γίνει διερεύνηση και να δοθούν απαντήσεις στο θέμα της ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη καθώς επίσης μέσω των βουλευτών του Νομού μας να γίνει σχετική επερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων.


Για το Δ.Σ.