ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ...


Παλιότερα το αποκαλούσαν "κοινωνική αυτορρύθμιση", τώρα δεν ξέρω πώς το λένε, αυτοί που μας κυβερνούν. Ο στόχος, πάντως, ήταν κοινός σε όσους κυβέρνησαν τα τελευταία 36 χρόνια και απ'ο,τι φαίνεται επετεύχθη!!!!
Να στραφούμε ο ένας εναντίον του άλλου για να ξεχάσουμε τα δικά τους λάθη....ή απλά να τα θεωρούμε, μικρότερης αξίας.....Α! και τι "αφιόνι" έριχναν για να ξαναψηφίσει ο κόσμος... δεν λέγεται!!!! Αλλα και ο λαός.... με μια φρούδα ελπίδα ζούσε πάντα, ότι κάτι θα αλλάξει!
Και πέρασε ο καιρός και...Κάπως έτσι στράφηκαν οι ...λιμενικοί και οι πολιτικοί υπάλληλοι του τέως ΥΕΝΑΝΠ, ο ένας κατά του άλλου...Κάπως έτσι στράφηκαν οι ναυτικοί κατά των ναυτικών ( διαχωρίζοντας εαυτούς σε σωματεία, για κοινά προβλήματα), κάπως έτσι οι συνταξιούχοι των 400 και 500 ευρώ, είπαν: "καλά να πάθουν", όσοι παίρνουν σύνταξη πάνω από 1400( οι οποίοι θα υποστούν κράτησεις υπέρ νέου ΛΑΦΚΑ), που "θα τους πάρουν τα μισά"...κάπως έτσι ο ένας κοιτάει να βγάλει το μάτι του άλλου....
Κάπως έτσι γίναμε όλοι εχθροί...μέσα στο ίδιο καζάνι που μας έβαλαν... Κάπως έτσι...λέμε αβασάνιστα φταις εσύ, ο διπλανός μου!
Αντί, να λένε, φταίνε αυτοί που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια...Και τα χρόνια είναι πολλά, από την επίσημη αποκατάσταση της δημοκρατίας έτσι όπως την έχει καταγράψει η ιστορία.
Ανατρέξτε, μόνο , στα όποια( γιατί δεν υπάρχουν πολλά) "επίσημα" στοιχεία για τις συντάξεις που παίρνουν οι πολιτικοί..... Ανατρέξτε στο τι μας έταξαν και τι μας...έμπηξαν!

Το ίδιο, βαθύ, ανάλγητο, γραφειοκρατικό, βολεμένο και μιζαδόρικο κράτος δεν ξέρει ακόμα πόσους υπάλληλους απασχολεί στο δημόσιο.........Απλά, αίσχος! Το ίδιο, χαβαλετζίδικο, κράτος δίνει με σφραγίδα μαιμού αναπηρικές συντάξεις, όπου λάχει, και τώρα απειλεί ότι θα τις κόψει ακόμη και από αυτούς που πραγματικά τις έχουν ανάγκη.
Αν, λέω, αν...μετριώνταν με κάποιο τρόπο, μόνο, οι κατά καιρούς μίζες.........μόνο αν μετριώνταν τα κατά καιρούς "δώρα", οι σπατάλες, οι ασυδοσίες, οι "βαρώνοι" και οι "βαρώνες" που πέρασαν από τη δημόσια ζωή, μόνο τότε θα βλέπαμε ότι το έλλειμα και η χρεοκοπία έχουν ονοματεπώνυμο, όχι μόνο ελληνική εθνικότητα....
Αλλά τι τα θες τι τα γυρεύεις? Ψιλά γράμματα!
Γι'αυτό φαγωθείτε μεταξύ σας και όλα καλά! Το ΔΝΤ να μας φυλάει!
Y.Γ 1. 'Ο,τι ψηφίζεις παίρνεις...(κατά το ό,τι πληρώνεις παίρνεις... ή αλλιώς το φτηνό το κρέας το τρώνε οι σκύλοι!) (Πασοκ Ν.Δ)
Υ.Γ2: Οι βολεμένοι....κατηγορούν τους άλλους ότι βολεύτηκαν πιο πολύ...(ΠΑΣΟΚ -Ν.Δ)
Υ.Γ 3: Κερατάς και ζημιωμένος και τα δυό τα χω ο καυμένος, που δεν κυβέρνησα και ποτέ...........(ΚΚΕ)
Δώρα Βογιατζάκη