ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥΕΝ ΓΙΑ ΤΟ Π.Δ


Μετά τη δημοσιοποίηση σχεδίου Π.Δ. για την ανακατανομή αρμοδιοτήτων του τομέα ναυτιλίας της δημόσιας διοίκησης δηλώνουμε ότι:
Άποψη των υπαλλήλων που υπηρετούν στο διοικητικό φορέα της ναυτιλίας, όπως άλλωστε και των περισσοτέρων φορέων της ναυτιλίας ήταν και εξακολουθεί να είναι ότι όλες οι αρμοδιότητες της ναυτιλίας πρέπει να υπάγονται σε ένα ενιαίο διοικητικό φορέα οικονομικού παραγωγικού χαρακτήρα και όχι να κατατέμνονται οι παραγωγικότερες από αυτές με υπαγωγή τους σε ένα φορέα Δημοσίας Τάξης. Αυτή είναι η μόνη ορθή επιλογή, η οποία θα παραγάγει πολιτική ναυτιλίας με βάση σύγχρονα μοντέλα διοίκησης, μακριά από το παλαιό αναχρονιστικό στρατιωτικό σχήμα που μόνο συμφέροντα εξυπηρετούσε και που βεβαίως αποτελεί διεθνή πρωτοτυπία. Η διάσπαση των αρμοδιοτήτων, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τη ναυτιλία, αλλά είναι βέβαιο ότι θα επιτείνει τα διοικητικά προβλήματα, με προφανή επικάλυψη αρμοδιοτήτων ανάμεσα στα δύο υπουργεία, δυσχεραίνοντας με τον τρόπο αυτό και το έργο του Λιμενικού Σώματος για ασφάλεια – διάσωση και φύλαξη θαλασσίων συνόρων.

ΘΕΩΡΟΥΜΕ
απαράδεκτη την υπαναχώρηση της κυβέρνησης και την υπαγωγή του παραγωγικού τομέα του πρώην ΥΕΝ στο «Υπουργείο Δημοσίας Τάξης»

ΖΗΤΟΥΜΕ
•την άμεση απόσυρση του υπό προώθηση σχεδίου Π.Δ.
•την επανεξέταση του θέματος και την άμεση προώθηση ρυθμίσεως στο πλαίσιο των παραπάνω προτάσεων
Οι εργαζόμενοι παραμένουν έτοιμοι και πρόθυμοι να στηρίξουν με τη συμμετοχή και συμβολή τους κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης προς τη σωστή κατεύθυνση


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Θεμιστοκλής ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ
Ο Γεν. Γραμματέας
Στέργιος ΓΚΙΟΥΛΑΚΗΣ