ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΣΚΥΛΙΣΙΑ ΖΩΗ...ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ






Ούτε άνθρωπος,
ούτε σκύλος να 'σαι στο λιμενικό ...
Χωρίς υπερβολή!
Μετά 7000 τους λιμενικούς... οι 16 σκύλοι-λαγωνικά του Σώματος,( ανιχνευτές ναρκωτικών και εκρηκτικών) έχουν μείνει χωρίς φάρμακα και κτηνίατρο...αλλά και χωρίς τροφή!
Και για να είμαστε ακριβείς....οι λιμενικοί που τα φροντίζουν έχουν να λάβουν 4....και τρέχει ο πέμπτος μήνας το επίδομα διατροφής των σκύλων και τα έξοδα κτηνιάτρου...
Τα σκυλιά και τρώνε και στο γιατρό πηγαίνουν. Και φυσικά τα πληρώνουν από την τσέπη τους, όσοι τα "χρεώθηκαν" γιατί τα πανέμορφα σκυλάκια είναι κομμάτι της οικογένειας τους και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους και της δουλειάς τους!!!!
Το λυκόσκυλο που είχα μικρή, ο Wolf, και έτρωγε και στον κτηνίατρο το πηγαίναμε, κάθε μήνα, γιατί το σκυλάκι ήθελε φροντίδα....Μα εμβόλια, μα βιταμίνες, μα...οτιδήποτε. Και ήταν ένα απλό σκυλί..σπιτίσιο, όχι εκπαιδευμένο και ακριβοπληρωμένο (από τον έλληνα πολίτη) ...λαγωνικό!

Μάλιστα, ακούγεται ( και δεν έχω λόγο να μην το πιστέψω) ότι τα χρήματα υπάρχουν...η εκταμίευση καθυστερεί...γιατί δεν έχουν κατατεθεί ακόμα τα απαραίτητα δικαιολογητικά...
Θα μου πείτε, εδώ καράβια χάνονται....τα σκυλιά, σου 'ρθανε? Υπάρχει μια βασική διαφορά, όμως. Το σκυλί είναι"εργαλείο δουλειάς" για το Λ. Σ (ας με συγχωρέσουν οι φιλοζωικές) αλλά δεν είναι σκάφος να πεις το βγάζω Π.Ε.Ι (Περιορισμένης Επιχειρησιακής Ικανότητας), όπως τα πλωτά...,ζωντανό είναι, και ψοφάει το έρμο!!!!!

Αλήθεια...έχει απομείνει κάτι όρθιο????
Η' η Ν.Δ και η Πασοκική πολυδιάσπαση τα έκαναν όλα λίμπα στο Λ.Σ?
Κι επειδή τα σκυλιά Κ9 "βρωμάνε" όχι αυτά καθ'αυτά - είναι γλυκύτατα και...αποτελεσματικότατα- αλλά ο τρόπος προμήθειας και εκπαίδευσής τους...υποσχόμεθα να επανέλθουμε....δριμύτεροι!

Γουφ-γουφ!
Δώρα Βογιατζάκη