ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Μαύρη προπαγάνδα του ΣΚΑΙ


Ενοχλούμαι κάθε φορά που βλέπω παραποίηση της αλήθειας και της πραγματικότητας στο βωμό των εντυπώσεων και των σκοπιμοτήτων. Δεν μπορώ αν μη τι άλλο να αντιδρώ, βλέποντας κάποια «παπαγαλάκια» να κατηγορούν τους αγώνες εργαζομένων στο βωμό του κέρδους ολίγων επιχειρηματιών.
Πόσο μάλλον όταν η διαστρέβλωση της πραγματικότητας γίνεται από ένα τηλεοπτικό σταθμό και από δημοσιογράφους...
Σε αυτά που έγραψε προηγουμένως ο συνάδελφος Χάρης Μπόλκας θέλω να συμπληρώσω τα ακόλουθα που είδα στη μαύρη προπαγάνδα του τηλεοπτικού ΣΚΑΙ.
Σε ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο του σταθμού είδα το ΨΕΜΑ ότι λόγω των απεργιών δεν έγινε επένδυση ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από την αγγλοκινεζική εταιρεία Χάτσισον στο εμπορικό λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Έτσι παρουσιάστηκε από τον ΣΚΑΙ ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Αλαφούζου για να απαξιώσουν τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ που «νέκρωσαν» για δύο ημέρες τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στο λιμάνι του Πειραιά.
Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Τις κινητοποιήσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν τις διοργάνωσε το ΠΑΜΕ (σ.σ. όπως στο λιμάνι του Πειραιά) ή "μια μικρή μερίδα εργαζομένων" όπως είπαν στο ρεπορτάζ, αλλά συνδικαλιστικές οργανώσεις των λιμενεργατών που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας ήθελαν να μείνει το λιμάνι δημόσιο.
Μετά από διεθνή διαγωνισμό πλειοδότησε η Χάτσισον μαζί με τον όμιλο Αλαπίς του κυρίου Λαυρεντιάδη, γνωστού από τις συμμετοχές του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης... Όμως άλλαξαν τα επενδυτικά σχέδια των Αγγλοκινέζων οι οποίοι αγόρασαν λιμάνι στην Ολλανδία και επιφύλαξαν σκοτσέζικο ντους στους ιθύνοντες της κυβέρνησης Καραμανλή… Η επένδυση δεν θα ξεπερνούσε τα 300 εκατομμύρια ευρώ και όχι ένα δις όπως παπαγάλισαν στον ΣΚΑΙ.
Δεν έφταιγε το ΠΑΜΕ αλλά ούτε και οι «πράσινοι» συνδικαλιστές οι οποίοι μάλιστα έκαναν πίσω μέσω της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας μετά την εθελούσια έξοδο και τα μπόνους που εξασφάλισαν, όταν έγινε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ. Τώρα, βέβαια, ξέχασαν ότι ήθελαν δημόσιο και το λιμάνι του Πειραιά το οποίο παραδόθηκε στους Κινέζους της Κόσκο…
ΥΓ Ο δικηγόρος που βγήκε σε άλλο ρεπορτάζ για την απεργία των ναυτικών, ζήτησε από τους...ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ να επιστρέψουν στις εργασίες τους και να εφαρμόσουν την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά που έβγαλε παράνομη την απεργία. Συμβουλέψτε συνάδελφοι το δικηγόρο ότι την απεργία έκαναν το ΠΑΜΕ ναυτεργατικά σωματεία και ναυτικοί και όχι λιμενεργάτες...Εκτός και αν η δήλωση αφορούσε την απεργία των λιμενεργατών πριν από μήνες...Τι να πω. Άλλα ντ' άλλων...
Εκτός και αν το δικαστήριο επιβάλει στα μέλη του ΠΑΜΕ να εργαστούν στα καράβια!!!
Βέβαια ο ανυποψίαστος τηλεθεατής μπορεί να πειστεί από το κατά παραγγελία ρεπορτάζ.
Βλέπετε τα επιχειρηματικά συμφέροντα δεν θέλουν τον κόσμο να κατεβαίνει στους δρόμους και τις απεργίες. Θέλουν το λαό να κάθεται στο σπίτι και να ανέχεται τη σκληρή λιτότητα που έρχεται. Ντροπή και αίσχος.
ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΟΥΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΕΚΤΥΛΙΧΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΠΙ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ... Αλλά στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί...
Λένε κάποιοι στα τηλεοπτικά παράθυρα πως θα ζήσουμε την χειρότερη πείνα μετά την κατοχη απο τους Γερμανούς το '40. Δεν ξέρω αν έχουν δίκιο ή αν απλά θέλουν να κάμψουν το ηθικό του ελληνικού λαού. Πάντως, σίγουρα αυτό που ζούμε σήμερα είναι ημέρες Γκέμπελς και μαύρης προπαγάνδας...

Βασίλης Τζήμτσος