ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΝΕΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΗΘΙΜΑ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ...


ΕΠΛΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο
24-02-2010


Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας να κοιτάξει η Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του Λ.Σ. το θέμα των αποσπάσεων, η κατάσταση όλο και περισσότερο ξεφεύγει από τον έλεγχο.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις κυβερνήτες και ένας μηχανικός αποσπασμένοι σε Υπηρεσίες στην Κρήτη και Μήλο και το Π.Λ.Σ. 148 Υ/Χ Σητείας με 4μελές πλήρωμα στο Ανατολικό Αιγαίο. Το χρονικό διάστημα απόσπασης είναι από 15 έως 35 ημέρες.
Χωρίς προκαταβολή οδοιπορικών. Γιατί;
Σε ερώτησή μας στους υπεύθυνους, γιατί υπάρχει αυτή η κατάσταση μας απάντησαν ότι έχει έρθει δ/γη να αναστέλλονται οι πληρωμές και όλες οι δαπάνες θα τακτοποιούνται με τακτικά εντάλματα (δημόσιο ταμείο).
Μετά από 2,5 χρόνια, δηλαδή.
Επειδή όλοι οι συνάδελφοι είναι από την περιοχή δικαιοδοσίας μας (Αν. Κρήτη ) και τους γνωρίζουμε προσωπικά σας ενημερώνουμε ότι:

* Οι 7 από τους 8 είναι παντρεμένοι.

* Οι 3 από τους 8 έχουν 3 παιδιά και οι άλλοι 3 από 2 παιδιά.

* Πέντε γυναίκες συναδέλφων δεν εργάζονται.

Αναφέρουμε πάρα πολλά προσωπικά στοιχεία και είναι λάθος μας. Όμως έχουμε καταντήσει στην κυριολεξία ζητιάνοι. Αυτή είναι η ουσία.

Μία ερώτηση: Πως μπορούνε αυτοί οι συνάδελφοι να ανταποκριθούν και να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις;

Γιατί δεν υπάρχει μέριμνα για τους συναδέλφους που χρησιμοποιούνται σε αποσπάσεις; Την στιγμή που είναι σε όλους γνωστό ότι εισπράττονται μεγάλα χρηματικά ποσά από την εμπλοκή μας στην άσκηση FRONTEX. Αν δεν μπορεί το Κράτος να ανταπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι σε αυτούς τους συναδέλφους τότε πολύ απλά να κοπούν οι αποσπάσεις μέχρι να ομαλοποιηθεί και να διευθετηθεί η κατάσταση. Τόσο δύσκολο είναι;

Κύριοι περιμένουμε λύση σε αυτό το τόσο ευαίσθητο θέμα.

ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ.


Το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΔΑΦΕΡΜΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ

Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - ΤΖΑΦΕΤΑ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ