ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ : ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ !!!


Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη - Ανακοίνωση Νο 1

Πειραιάς 25/02/10

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος στο πλαίσιο της ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Σώμα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ

Την απαράδεκτη και ανάλγητη πολιτική που θέλει υγειονομικά ανασφάλιστα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Συγκεκριμένα, ενώ οι άντρες και οι γυναίκες που υπηρετούν στο Σώμα καταβάλουν στο ακέραιο τις μηνιαίες ασφαλιστικές τους κρατήσεις, δεν τυγχάνουν ανταποδοτικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να μην έχουν φαρμακευτική, ιατρική και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη, όπως ο νόμος προβλέπει.

Δυστυχώς το γραφειοκρατικό σύστημα διεκπεραίωσης και ελέγχου των υγειονομικών δαπανών, από πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών, έχει καταρρεύσει και απαιτείται πλέον πολιτική απόφαση για:

α) Έλεγχο όλων των δαπανών από υπηρεσία Λ.Σ.

β) Άμεση εκταμίευση από κωδικό του προϋπολογισμού του ποσού των 4.000.000 ευρώ για την εξόφληση όλων των ιατροφαρμακευτικών δαπανών μέχρι σήμερα.

Το παραπάνω ποσό υπάρχει και απαιτείται μόνο ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόφαση για την εξολοκλήρου εκταμίευσή του και την απόδοσή του στους δικαιούχους.

Ο λόγος για τον οποίο θα αποδοθεί, δηλαδή η υγειονομική περίθαλψη 7.000 ελληνικών οικογενειών, φρονούμε ότι είναι αρκετός για να ξεπεράσει οποιεσδήποτε αναστολές, για την αυστηρή τήρηση του προϋπολογισμού και την κατά μήνα απόδοση χρηματικών ποσών από αυτόν, όπως έχει αποφασιστεί από την Κυβέρνηση.

Η υπουργική εξαγγελία για τήρηση της πεπατημένης οδού μέσω μηνιαίων πληρωμών από χρήματα του φετινού προϋπολογισμού, είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για την διαιώνιση της απαράδεκτης σημερινής κατάστασης στο διηνεκές

ΜΗ υγειονομική περίθαλψη του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος.

Θέτουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ιδιαίτερα τον Υπουργό κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχάλη υπεύθυνο και υπόλογο για την παραπάνω τραγική κατάσταση, παρότι αναγνωρίζουμε την δυσχερή θέση του, από παραλαβή τόσων πολλών συσσωρευμένων προβλημάτων αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης του Λ.Σ. τα τελευταία χρόνια, εντούτοις περιμένουμε από αυτόν άμεση λύση του προβλήματος, αναγνωρίζοντας έτσι και στα στελέχη Λ.Σ. το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ!!!!


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
- ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
- ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ