ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΕΝΑΝ ΑΣΘΕΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, ΕΝΑΝ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ


Θρίλερ στη Καλόλιμνο.

Δυστυχώς το σούπερ πούμα εντόπισε πριν από λίγο τα συντρίμμια του τουριστικού σκάφους "Αιγέας" στο οποίο επέβαιναν ένας ασθενής στρατιώτης, ένας ταγματάρχης (που τον συνόδευει στο νοσοκομείο) και ο καπετάνιος του καϊκιού. Και οι τρεις αγνοούνται.

Το καΐκι, ήταν νοικιασμένο με χρονοχρέωση από το στρατό για να μεταφέρει τον στρατιώτη από την Καλόλιμνο που υπηρετούσε σε φυλάκιο και είχε υποστεί αλλεργικό σοκ στην Κάλυμνο. Τον συνόδευε ο ταγματάρχης που είναι διοικητής του φυλακίου.
Βγαίνοντας το σκάφος, από το στενό λιμάνι του νησιού, έπεσε σε βράχια και για αρκετή ώρα έπλεε ακυβέρνητο. Ίσως και για 40 λεπτά. Στην τελευταία επικοινωνία μέσω κινητού, ο καπετάνιος έλεγε πως δεν ήξερε που βρισκόταν, κάτι που προκαλεί ερωτήματα αφού η Κάλυμνος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής (όπως όμως και τα τουρκικά παράλια) και για τη διαδρομή υπάρχει φάρος.

Αυτή την ώρα προέχει να βρεθούν οι τρεις άνθρωποι. Στην περιοχή, τους ψάχνουν εκτός από το σούπερ πούμα, πλωτό σκάφος από την Κω, η κανονιοφόρος "Μαχητής",το Μπλου Σταρ 1 ,που παρέκκλινε της πορείας του και κάποιοι ψαράδες. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι,5 μποφόρ.
Στο θάλαμο επιχειρήσεων αυτή την ώρα υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση Την επιχείρηση διάσωσης συντονίζει ο ίδιος ο αρχηγός του λιμενικού,αντιναύαρχος, Αθανάσιος Μπούσιος και ο β' υπαρχηγός, Παναγιώτης Εξαρχόπουλος

Είναι ζήτημα ζωής και τιμής.

Ελπίζουμε να κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι τη στεριά.

Πόπη Χριστοδουλίδου - Χάρης Μπόλκας