ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ, Ο κ.ΥΠΡΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΑ , ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛ.Σ...


Συνάντηση με Γεν. Γραμματέα Ασφάλειας - Ναυσιπλοΐας Πειραιάς,

29/01/10


Το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Π.ΛΣ. συναντήθηκε, χθες 28-01-2010, με τον Γεν. Γραμματέα Ασφάλειας - Ναυσιπλοΐας κο Χριστόπουλο Αθανάσιο και με τον Αρχηγό Λ.Σ. Αντιναύαρχο Μπούσιο Αθανάσιο.
Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα εκκρεμή θέματα, που απασχολούν το Σώμα, όπως το Π.Δ. Αρμοδιοτήτων, την ίδρυση Αρχηγείου, οδοιπορικά, υγειονομικά, ασφαλιστικό, ενίσχυση του Μ.Τ.Ν. με πόρους από παροχή υπηρεσιών προς τρίτους (καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις), ασφάλιση των τεχνικών Α/Ξ, κ. α.
Από τη συζήτηση διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μία αδικαιολόγητη καθυστέρηση του Π.Δ. περί αρμοδιοτήτων του Λ.Σ., που έχει ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση όλου του σχεδιασμού που πρέπει επειγόντως να υλοποιηθεί, για τη λύση των προβλημάτων, που καθημερινά δημιουργούνται και πολλαπλασιάζονται
Η μόνη θετική εξέλιξη είναι ο απεγκλωβισμός μας από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του πρώην Υ.Ε.Ν.Α.Ν.Π. και η μεταφορά μας στην αντίστοιχη του Υ.Π.τ.Π., που στο παρελθόν δημιούργησε τεράστια προβλήματα στο προσωπικό του Σώματος, αφού ποτέ δεν κατανόησαν τι σημαίνει Λιμενικό Σώμα, τι ρόλο επιτελεί και που δραστηριοποιείται
Στην περίπτωση αυτή, δυστυχώς, η γραφειοκρατία νίκησε την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών, αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα των στελεχών Λ.Σ.

Τέλος, συνεχίζοντας αταλάντευτα το σχεδιασμό, που ήδη έχουμε αποφασίσει,
την επόμενη εβδομάδα θα γίνει σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας,
όπου έχει κληθεί σύσσωμη η πολιτική και φυσική ηγεσία, για να δώσει απαντήσεις για όλα τα εκκρεμή ζητήματα που μας απασχολούν.

Κατόπιν αυτού, θα αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα μας, που θα κριθούν απαραίτητα,
για να φτάσουμε στο στόχο μας, που δεν είναι άλλος, από ένα ισχυρό, αυτόνομο, δυνατό, αποτελεσματικό Λ.Σ, που πρωτίστως θα σέβεται τα ίδια του τα στελέχη.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
- ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ