ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ, ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ, , ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ...


Αγαπητή,
κυρία Χριστοδουλίδου

Είμαι ένας χαμηλόθαθμος λιμενικός και υπηρετώ στη Βόρεια Ελλάδα, που είναι τόπος επιλογής μου, αλλά έχω γράψει και πέντε χρονάκια στην παραμεθόριο.
Αναγκάζομαι να σας γράψω για να εκφράσω το θυμό μου για αυτά που ακούω να συμβαίνουν στο Λιμενικό Σώμα και μάλιστα για αυτά που ακούμε από το στόμα του κ Υπουργού.
Επιθυμώ να δημοσιευτούν στο πειρατικό μπλοκ και συγχωρέστε με για την ανωνυμία μου για λόγους που καταλαβαίνετε. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι πραγματικά ο Υπουργό μας θέλει να κάνει δουλειά στο Σώμα δημιουργώντας μια σύγχρονη ακτοφυλακή προσφέροντας έτσι σωστές υπηρεσίες τόσο στον πολίτη όσο και στην πατρίδα γενικότερα, αλλά δεν καταλαβαίνω πως αφήνει τα γνωστά άγνωστα παπαγαλάκια (ένστολα) που τον πλαισιώνουν να τον παρασύρουν και να τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.
Στην αρχή άκουγα πολλά για δήθεν δηλώσεις του ( σχετικά με μεταθέσεις συναδέλφων μόνο από τη Βόρεια Ελλάδα προς τα νησιά) και δεν ήθελα να τα πιστέψω γιατί πίστευα ότι ήξερε από πριν τι συμβαίνει στο Λιμενικό Σώμα και ότι είχε σχέδιο αλλά μετά τη συγκέντρωση των λιμεναρχών, έγινε αμέσως γνωστό τι ειπώθηκε εκεί και μάλιστα εξαγρίωσε πάρα πολλούς από τους συναδέλφους μου εδώ στη Βόρεια Ελλάδα.
Θέλω να κάνω γνωστό στον κ Υπουργό ότι αν επιλέξει τον ολισθηρό δρόμο των επιλεκτικών μεταθέσεων, να ετοιμαστεί για ΄΄επανάσταση΄΄ από το χαμηλόθαθμο προσωπικό το οποίο θα πληρώσει για άλλη μια φορά τα σπασμένα.
Το παραμυθάκι με την πιστή τήρηση του ΠΔ το έχουμε ξανακούσει και γνωρίζω πολύ καλά τον τρόπο που μπορεί να ΄΄τηρηθεί΄΄ αλλά και να μην τηρηθεί.
Φυσικά και το παραμύθι με τις ΄΄υπεράριθμες΄΄ υπηρεσίες του βοριά το ακούμε πέντε έξι χρόνια τώρα από τους προκατόχους του και δεν είναι τίποτα άλλο από τη μεθοδευμένη διαχρονική προσπάθεια των χαρτογιακάδων που βρήκαν δίαυλο επικοινωνίας μαζί του για να βολέψουν την πάρτη τους.
Οι γνωστοί άγνωστοι και τα παπαγαλάκια του Πειραιά ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους.
Ξέρουν πως να καλύπτουν τις δικές τους ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΕΣ θέσεις και να λασπολογούν εναντίων άλλων Λιμεναρχείων και να απαξιώνουν και να προσβάλουν συναδέλφους.
Φτάσανε μάλιστα στο σημείο να διχάζουν τους συναδέλφους της παραμεθορίου με τους συναδέλφους της Βόρειας Ελλάδα.
Πείραξε τον κύριο Υπουργό ότι στη Θεσσαλονίκη υπηρετούν καμιά 30αριά υπεράριθμοι και σε όλη τη βόρεια Ελλάδα καμία εκατοστή ( δεν είναι περισσότεροι παρά τα όσα λέει από παραπληροφόρηση) και δεν τον πείραξε που στον Πειραιά υπηρετούν ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1500 ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ λιμενικοί.
Αυτό το ξέρει????
Αυτό του το έχουν πει?????
Ας κοιτάξει τον πίνακα με τις οργανικές θέσεις για να το μάθει!!
Αλήθεια κύριε Υπουργέ σας έχουν πει με πόσα πληρώματα δουλεύουν τα πλωτά του Πειραιά και με πόσα αυτά της Βόρειας Ελλάδας??
Ούτε καν την ελάχιστη οργανική σύνθεση ασφαλείας δεν καλύπτουν.
Το ότι στη Β. Ελλάδα διατάσει το Υπουργείο ακόμα και Λιμενοφύλακες να κάνουν χρέη κυβερνητών και μηχανικών, ενώ θα έπρεπε αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί το ξέρετε??
Και μάλιστα φτάνουν στο σημείο να αποσπούν Λιμενοφύλακες σε άλλα Λιμεναρχεία και πλωτά, για να μην ξεβολέψουν τους βολεμένους με ειδικότητες στον Πειραιά.
Η παραπληροφόρηση και η λασπολογία έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που και τα στοιχεία που δημόσια λέει ο Υπουργός είναι απολύτως ανακριβή.
Όπως στη συγκέντρωση των Λιμεναρχών τα στοιχεία που έδωσε δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Όπως και την εμμονή γνωστού Κλαδάρχη ότι δήθεν η Πιερία έχει 5 Λιμεναρχεία
Θα έπρεπε κύριε κλαδάρχα να φροντίζατε να μάθετε την αλήθεια πριν μιλήσετε.
Εκτός και αν την ξέρατε αλλά θέλατε να δημιουργήσετε εντυπώσεις.
Δεν ειπώθηκε όμως τίποτα για τον Πειραιά που ανά τρία χιλιόμετρα υπάρχει Λιμενική Αρχή και μάλιστα με δύναμη περισσότερη από όση έχει ένα Λιμεναρχείο στην παραμεθόριο.
Δεν ακούστηκε τίποτα για το ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΣΧΟΛΕΣ ΘΑΛΑΜΗΠΟΛΩΝ, ΚΕΣΕΝ, ΓΕΝΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΓΑΛΑΖΙΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΣΧΟΛΗ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ κλπ που υπηρετεί το 1/3 της δύναμης του Σώματος.
Ας κοιτάξει με προσοχή και πάλι τους πίνακες ο ίδιος ο υπουργός για να μην εκτίθεται .
Νιώθω φοβερά προσβεβλημένος από την συμπεριφορά του Υπουργού και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι έτσι νιώθει ο κάθε βορειοελλαδίτης συνάδελφος.
Ότι η πλειονότητα των υπηρετούντων συναδέλφων του Πειραιά δεν έχει υπηρετήσει ΠΟΤΕ σε υπηρεσίες εκτός Κέντρου το ξέρει????
Σίγουρα η πληροφόρηση του κύριου Υπουργού και οι εισηγήσεις που δέχεται θα είναι του τύπου:
Το προσωπικό του Πειραιά δεν επαρκεί για τη σωστή λειτουργία των Υπηρεσιών του και από Βόλο και πάνω το προσωπικό είναι υπεράριθμο, για αυτό και δεν υπάρχει κόσμος στα νησιά.
ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!
κ. Υπουργέ μην πέφτετε στην παγίδα.
Διυλίσατε με τρομερή ευκολία τον κώνωπα, αλλά καταπίατε την κάμηλο χωρίς καμιά αντίσταση.
Να είσθε σίγουρος ότι η ΄΄κάμηλος΄΄ θα σας καθίσει στο στομάχι παρά τις όποιες αγαθές προθέσεις σας.
Το ότι το 2004 έπρεπε η δύναμη του του ΛΣ να είναι 10.000 προσωπικό και σήμερα δεν είναι ούτε 7.000 σας λέει τίποτα??
Το ότι δεν λειτούργησε ποτέ, ούτε επί ΠΑΣΟΚ πριν το 2004 κανένας νόμος για μεταθέσεις, σας λέει τίποτα???
Και ξέρετε γιατί δεν λειτούργησε?
Για να μην μετακινηθούν οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ (Πειραιά)
Γιατί αν λειτουργούσε ένα αξιοκρατικό σύστημα μεταθέσεων θα έπρεπε το 90% της δύναμης του κέντρου να μετακινηθεί.
Αλήθεια αφού είναι τόσο ωραίο, το να υπηρετεί κανείς σε Υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας, γιατί δεν ζητάει κανείς από το κέντρο να υπηρετήσει σε αυτές??
Καλό θα ήταν να ρωτάγατε και κάποιον εκτός Λεκανοπεδίου, έτσι για την πληρέστερη ενημέρωσή σας.
Οι βολεμένοι που δεν ξέρουν τι θα πει λιμάνι και μουράγιο, που δεν ξέρουν τη θα πει βοράς και νότος (και ας είναι του Εμπορικού Ναυτικού) που δεν ξέρουν τι θα πει πλώρη και πρύμνη, δεν κάνουν για σύμβουλοι!!!
Να τηρηθεί ασφαλώς το ΠΔ για τις μεταθέσεις, αλλά να πάρουν όλοι μέρος σε αυτό.
Και φυσικά να ξεκινήσει η εφαρμογή του από τη γειτονιά σας.
Τον Πειραιά εννοώ!!
Ευχαρίστως τότε να ακολουθήσουμε και εμείς, και ας έχει το 80% της δύναμης εδώ πάνω μετατεθεί πάνω από τρεις φορές σε δέκα χρόνια αλλά …..
Που είναι τα μόρια που θα μας κοινοποιούνταν για να γίνουν σωστά οι μεταθέσεις του Μάιου???
Με ποιόν τρόπο θα βγουν οι κενές οργανικές θέσεις???
Από τον υπολογιστή όπως πρέπει ή αυθαίρετα από όπου αποφασίσουν κάποιοι, αφήνοντας για μια ακόμα φορά εκτός διαδικασίας τις κεντρικές Υπηρεσίες???
Λένε ότι ετοιμάζεστε για αλλαγή των οργανικών θέσεων των Λιμενικών Αρχών.
Ισχύει???
Γιατί αν ισχύει, ξέρουμε εκ των προτέρων ποιοι τις μεθοδεύουν και γιατί σίγουρα ενεργό ρόλο θα έχουν και οι εργατοπατέρες (συνδικαλιστές)
Κόψε ράψε για να έρθουν τα πράγματα πάλι εκεί που τα θέλουν κάποιοι.
Από Βόλο και πάνω ΄΄μείων΄΄, από Κηφισιά και κάτω ΄΄συν΄΄
Και αν δεν είναι έτσι κύριε Υπουργέ, ποια επιτροπή και με ποια κριτήρια θα αλλάξει τις οργανικές θέσεις.

Όταν αυτοί που έχετε δίπλα σας δεν γνωρίζουν πόσες λιμενικές Αρχές υπάρχουν και τι προβλήματα αντιμετωπίζουν αυτές.
Αυτοί θα κάνουν το νέο οργανόγραμμα??

Σίγουρα υπάρχει σχέδιο και αυτό σας το εγγυώμαι, ότι προσπαθούν κάποιοι να στρέψουν τους συναδέλφους που υπηρετούν στη νησιωτική Ελλάδα εναντίων αυτών που υπηρετούν στη Βόρεια Ελλάδα.

Αλλά ας ξυπνήσουν οι συνάδελφοι της παραμεθορίου και ας μην παίζουν το παιχνίδι των βολεμένων.
Από το να σας στείλουν αγαπητοί συνάδελφοι το καλοκαίρι 5 λιμενικούς για ενίσχυση για να σας βοηθήσουν και το φθινόπωρο να φύγουν 10 δεν λύνεται το πρόβλημα.
Εξάλλου για την ιστορία, αναλογιστείτε όλοι αυτοί που υπηρέτησαν στα μέρη σας από πού ήταν, από τον Πειραιά ή τη Βόρεια Ελλάδα??

Για αυτό μη με παρεξηγείτε που καταφέρομαι εναντίων συναδέλφων που υπηρετούν ΄΄αιωνίως΄΄ στον Πειραιά, αλλά αφού ανοίξατε τους ασκούς του Αίολου τότε ας υποστείτε τις συνέπειες και ας ειπωθούν όλα!!!

Μη νομίζετε αγαπητοί συνάδελφοι της παραμεθορίου, όσοι κατάγεστε από εκεί, ότι και εσείς δεν θα έχετε πρόβλημα αν εξακολουθήσει το κέντρο να είναι εκτός της διαδικασίας των μεταθέσεων.
Έρχεται και η σειρά σας για να στελεχώσετε τα ΠΑΘ και τα ΑBEGIN του Πειραιά.
Και τότε θα νιώσετε και εσείς τι σημαίνει ενοίκιο και δάνειο κατοικίας.

Ζητήστε κύριε Υπουργέ να δείτε τις μεταθέσεις της τελευταίας πενταετίας από το βορά και να τις συγκρίνεται με αυτές από το ΄΄νότο΄΄.
Θα εκπλαγείτε!!!

Ζητήστε να δείτε τις αποσπάσεις από το βορά και τις αποσπάσεις από το νότο
Ίσως καταλάβετε πολλά!!!

Πόσοι λιμενικοί με ειδικότητες υπηρετούν στους διαδρόμους του Υπουργείου σας χωρίς να έχουν υπηρετήσει ούτε μια μέρα στα πλωτά??

Ψάξτε και θα εκπλαγείτε για ακόμη μια φορά!!

Όσοι έχουν την ατυχία να έχουν ειδικότητες στη βόρεια Ελλάδα δεν μένουν στο σπίτι τους παραπάνω από 6 μήνες το χρόνο.

Τους υπόλοιπους μήνες γυρίζουν την Ελλάδα με αποσπάσεις, χωρίς να πληρώνονται κιόλας αυτά που τους αναλογούν!!!

Και μην νομίζετε ότι αφήνουν αντικαταστάτες πίσω, αφήνουν μόνο σκάφη σε ακινησία από έλλειψη προσωπικού!!
Δείτε πόσοι συνάδελφοι με ειδικότητες από τη βόρεια Ελλάδα έχουν να πάρουν άδεια εδώ και πάρα πολύ καιρό, ενώ δεν παίρνουν ούτε τα ρεπό τους.

Όλα αυτά όμως θέλουν ψάξιμο και είμαι σίγουρος ότι δεν έχετε το διαθέσιμο χρόνο για αυτή τη δουλειά!!!

Φροντίστε να μάθετε κύριε Υπουργέ για το λαθρεμπόριο στη βόρεια Ελλάδα, για τους λαθρομετανάστες που βγαίνουν πλέον και στη Θεσσαλονίκη και για τις επιτυχίες των συναδέλφων μου εκεί σε σοβαρές υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος, που έντεχνα ΄΄πνίγονται΄΄

Γνωρίζετε κύριε Υπουργέ ότι βορειοελλαδίτες μετατίθενται σε υπηρεσίες του αργοσαρωνικού γιατί οι 1500 και πλέον υπεράριθμοι της απέναντι ακτής ούτε εκεί θέλουν να πάνε???

Ρωτήστε τον καθένα που σας εισηγείται διάφορα, που έχει υπηρετήσει ή μελετήστε τους φακέλους αυτών που διαχειρίζονται την τύχη των υπολοίπων!!

Πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις σας περιμένουν κύριε Υπουργέ.

Η έννοια της δυσμενούς μετάθεσης για κάποιον που υπηρετεί στο Υπουργείο (το πρώην) κύριε υπουργέ είναι από τον 4ο όροφο στον πρώτο ή για το Λιμεναρχείο του Πειραιά.
Από τη Βουλιαγμένη στο Φλοίσβο.

Το ξέρετε ότι πριν από λίγα χρόνια υπήρχε συνάδελφος που έκανε ασφαλιστικά μέτρα για μετατέθηκε από το Υπουργείο στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά??

Όσο για τους συνδικαλιστές μας! Τι να πει κανείς!!
Μάλλον είναι με την μεριά των περισσοτέρων και όχι με τη μεριά των αδικημένων!!
Αλήθεια πόσοι από εσάς κύριοι συνδικαλιστές της ομοσπονδίας και του σωματείου των αξιωματικών, ξέρετε τι είναι πλωτό και τι είναι νησί??

Τα νησιά τα ξέρετε μόνο από τις καλοκαιρινές διακοπές σας.
Και έμαθα και κάτι που δεν θέλω να το πιστέψω, ότι δεν πάτε στις υπηρεσίες σας και ασχολείστε μόνο με το συνδικαλισμό.
Καλό θα ήταν να δούμε στην ιστοσελίδα σας που έχει υπηρετήσει ο καθένας.
Τα τοπικά Σωματεία στη Βόρεια Ελλάδα, κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου όταν τα αντίστοιχα του κέντρου εργάζονται πυρετωδώς για να βολέψουν τους δικούς τους.
Το κλίμα πιστεύω ωρίμασε και πρέπει να σκεφτούμε μια ομοσπονδία του Βορά.
Τι γίνεται με τις ουρανοκατέβατες μεταθέσεις αυτών που υπηρετούσαν σε πρώην Υπουργούς, Υφυπουργούς, Γενικούς Αρχηγούς, Υπαρχηγούς και πάει λέγοντας.
Αυτές δεν περνούν από συμβούλια μεταθέσεων ??

Δεν εκπροσωπούνται οι συνδικαλιστές μας σε αυτά???
Τι λένε, ποια είναι η γνώμη τους!!!
Δεν είμαι εναντίον του συνδικαλισμού, αλά όχι έτσι όπως κάποιοι τον κατάντησαν.

Καλή η θέση για τήρηση του ΠΔ αλλά το παιχνίδι θα παιχτεί αλλού!!!
Στις κενές οργανικές θέσεις και να με θυμηθείτε θα είναι από παντού …εκτός από τα Κέντρα των αποφάσεων!!!

Αλλά ας ξυπνήσουν πρώτα οι συνάδελφοί μου που έφαγαν ένα σωρό παράνομες μεταθέσεις και ούτε μια αγωγή δεν κατέθεσαν.

Θέλω να δω κύριε Υπουργέ θα αφήσετε να ισχύει για το ΛΣ ο ΣΠΚ ( για να συνεχίσουμε να είμαστε ρομποτάκια του συστήματος και των έξυπνων ΄΄συμβούλων΄΄ σας.) ή θα τον καταργήσετε και θα εφαρμόσετε ότι ισχύει και στα υπόλοιπα ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Παρόλα αυτά εγώ ελπίζω σε εσάς.
Αρκεί να γίνετε λόγο πιο καχύποπτος και να ασχοληθείτε περισσότερο με το Σώμα
Γιατί πάντα τα λαμόγια παραμονεύουν και χτυπούν την κατάλληλη στιγμή!!
Και τα λαμόγια κύριε υπουργέ έχουν πολλά ονόματα και πολλά χρώματα!!!
Εξάλλου από όσο γνωρίζω, εσείς είσαστε που φτιάξατε στην Ελληνική Αστυνομία, τον κανονισμό μεταθέσεων, ο οποίος είναι δίκαιος και αδιάβλητος.
Οπότε θέλω να ελπίζω ότι το ίδιο θα κάνετε και στο Λιμενικό Σώμα.

Σας στέλνω τις απόψεις μου μέσω ΄΄πειρατικού΄΄ γιατί κάποιος άλλος, όπως έμαθα, σας στις έστειλε ΄΄επίσημα΄΄ και τώρα βρίσκεται εκτός Σώματος.



Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Και χαιρετισμούς από το Βορρά!!!