ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΛΥΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ....


Στην αρχή είδα αυτό, στο mail του peiratikou:

"Δώρα ,
Βρήκα ενδιαφέρουσα την συγκεριμένη άποψη http://naftikos.blogspot.com/2009/12/blog-post.html νομίζω ότι θα ενδιέφερε τους αναγνώστες του Πειρατικου Ρεπορτάζ.
Μην σου περάσει από το μυαλό ότι είμαι ο συντάκτης του -δεν είμαι- αλλά δεν κρύβω ότι σαν Ελληνας Πλοίαρχος ενστερνίζομαι απόλυτα τις απόψεις του συντάκτη.
Μετά τιμής"
Ελληνας Πλοίαρχος της ταλαίπωρης ακτοπλοιας μας.


Λίγο μετά μπήκα στο σύνδεσμο που με παρέπεμπε ο αναγνώστης, διαβάστε κι εσείς τι γράφει:
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009

Η απεργία των «ναυτικών»
Έβλεπα χθες στο λιμάνι την πορεία των απεργών "ναυτικών".Ήταν εμφανές ότι στην πλειονότητα τους οι διαδηλωτές απεργοί ήσαν άσχετοι με το επάγγελμα του ναυτικού, ενώ ο συντονιστής της διαδήλωσης έδινε από τα μεγάφωνα οδηγίες για την κίνηση των διαδηλωτών, που πολύ θύμιζαν παραγγέλματα προς ταλαίπωρους «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους φτωχομετανάστες ή νεοσύλλεκτους που έπαιρναν παραγγέλματα από συμπλεγματικό καραβανά.
Μια δυναστική φωνή, ενημέρωνε γυναικόπαιδα εμφανέστατα άσχετα με το επάγγελμα του ναυτικού, για την περιφρούρηση των καταπελτών των πλοίων ώστε αυτά να μην αποπλεύσουν και να ταλαιπωρηθούν στον μέγιστο δυνατό αριθμό οι επιβάτες των νησιών. Αυτός ήταν άλλωστε και ο βασικός τους στόχος.
Να ταλαιπωρηθεί ο κοσμάκης ώστε έτσι να μπορούν σήμερα να μιλούν οι φυλλάδες-κομματικά φερέφωνα για την επιτυχία της απεργίας των "ναυτικών".
Από κοντά και οι εντεταλμένοι κομματικοί κοντυλοφόροι των εφημερίδων, των blogs και όλοι αυτοί οι "ανεξάρτητοι", "πειρατικοί" και ότι άλλο βάλλει ο νους του καθενός περιγράφοντας με ιδιαίτερη αυταρέσκεια τον εαυτό του ως ανεξάρτητο δημοσιογράφο.
Όλη αυτή η ιστορία τι κατάφερε?
Απλώς να ταλαιπωρηθεί ο κόσμος, να δοθεί ευκαιρία και βήμα σε κάθε λογής φαιδρούς προέδρους ενώσεων και παρα-ενώσεων να βγάλουν δημόσια τα δημοσιογραφικά τους απωθημένα με αστείες, ανόητες και ειρωνικές δηλώσεις, και τέλος να πάρουν μερικά ακόμα κομματικά εύσημα και ένσημα οι επαγγελματίες διαδηλωτές συγκεκριμένης, ακραίων απόψεων, κομματικής παράταξης. Φίλοι μου οι καιροί είναι δύσκολοι.
Αν δεν το καταλάβουμε έγκαιρα όλοι μας και δεν στρωθούμε στην δουλειά με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης απέναντι στην νέα γενιά, δυστυχώς υποθηκεύουμε το μέλλον της και προετοιμάζουμε τους νέους Έλληνες να γίνουν οι μελλοντικοί παρίες και οικιακοί βοηθοί, (και όχι μόνον), των υπολοίπων Ευρωπαίων.
---------------------
σχολιο:
ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ εντονα. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΩ...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΕΣΤΕ ΤΙ?
ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ?

Η' ΜΗΠΩΣ ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΕΣΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΛΟΙΑΡΧΟΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ? ΤΑ ΠΕΡΙ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ" ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΠΟΛΛΟΙ, ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ?

ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΟΥΤΕ ΦΟΡΑΩ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ.... ΟΥΤΕ ΚΑΤΕΒΗΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΧΘΕΣ. Η Π.Ν.Ο ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΛΛΑ ...ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ... ΜΟΝΟ ΛΑΔΙ...ΛΑΔΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΤΙΠΟΤΑ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ...

ΕΑΝ ΤΑ ΦΡΟΝΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ..ΦΑΚΕΛΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ...ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ...ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ...ΕΔΩ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ -ΚΑΚΟ- ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ....

ΟΤΑΝ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ...ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΑΓΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΞΥΛΟ ...ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΟΙ "ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ" ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘ'ΟΛΑ ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ... ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΒΟΛΕΥΤΕΙ ΣΤΙΣ ΔΑΦΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΛΗΡΩΜΑ???

ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ "ΤΣΟΥΡΜΑ" ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ...ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ...
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΑ...Η ΑΝΕΡΓΙΑ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ...............

Α...ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ...ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΠΥΡΙΝΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗ ΑΓΟΥΔΗΜΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ????

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ??? ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΝΕΚΡΗ ΜΕΡΑ..ΟΣΟ Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ...ΟΙ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ......ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ "ΔΙΠΛΑ" ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ..ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ....ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΗΤΑΝ...ΓΙΑΤΙ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ..ΟΤΙ ΟΛΑ ΚΥΛΗΣΑΝ ΟΜΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ"ΠΑΡΑΝΟΜΗ" ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ....ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙ 10 ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΜΑΤ...ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΛΟ? ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ.....
Μετά πολλής τιμής
ΔΩΡΑ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ
Υ.Γ Αφού αισθάνεστε "σαν" έλληνας πλοίαρχος και όχι "ως" έλληνας πλοίαρχος, τα υπόλοιπα περισσεύουν....Α..και όσοι δεν απεργουσαν γιατί δεν μαζευτηκαν να κάνουν αντι-απεργιακή κινητοποίηση? Κατά τα λεγόμενα του naftilou- naftikou ,θα ήταν περισσότεροι....