ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΝΑΙ ΜΕΝ...ΑΛΛΑ...


"Τα συγχαρητήρια στο Λ.Σ που με απόλυτη αίσθηση δικαιοσύνης, στρατιωτικού ήθους και τιμής, διανέμει όλα αυτά τα χρόνια, την δουλειά των αρμοδιοτήτων της (μεταθέσεις-αποσπάσεις κτλ) με ομοιόμορφο και ΔΙΚΑΙΟ τρόπο σε όλο το προσωπικό της έτσι ώστε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ να έχουν υπηρετήσει σε νησί...ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ με την σειρά να καλύπτουν τις ανάγκες των αποσπάσεων...
Πόσοι υπηρετούν στο Λ.Σ. 6000;7000;....έχουν ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ δώσει τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα...στο σώμα εκτελώντας κάποια από τα παραπάνω;

Που θέλω να καταλήξω....Κατηγορούμε συνέχεια την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για το ότι ακόμα δεν έχει βάλει στον σωστό δρόμο το Λ.Σ...με απόλυτο δίκιο τα πράγματα δεν δείχνουν κάτι διαφορετικό. Αλλά το ίδιο το προσωπικό του Λ.Σ. τί κάνει για να βοηθήσει να φτιάξουν τα πράγματα;......ΤΙΠΟΤΑ
Και επειδή υπάρχει το ΤΙΠΟΤΑ.......Δεν υπάρχει ΗΘΟΣ και κύριοι και κυρίες ....οι γλώσσες και οι πλάτες δίνουν και παίρνουν για να μην χαλάστει η ησυχία και το ξεβόλεμα πολλών.....Δεν υπάρχει ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ κύριοι και κυρίες.....''συνάδελφοι'' όταν είδαν το ονοματάκι τους σε διαταγή απόσπασης χρίστηκαν άμεσα αναντικατάστατοι, βγάλανε τα ονοματάκια τους, χώσανε άλλους....γιατί ακούστηκε οτι ο Αι Βασίλης με το έλκηθρο του φέτος θα φέρει πολλούς λαθρομετανάστες στα μεγάλα αστικά κέντρα και όχι στα παραμεθόρια νησιά που κλήθηκαν να πάνε. Και πρέπει με εφόδια την γαλοπούλα το καλό κρασί και την ζεστασιά της οικογένειας να φέρουν σε πέρας την δύσκολη αυτή αποστολή.
Δεν υπάρχει ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΦΙΛΟΤΙΜΟ κυρίες και κύριοι....πόσοι πραγματικά θεωρούν το Λ.Σ σπίτι τους το πονάνε και θέλουν να δίνουν το κάτι παραπάνω για αυτήν την εργασία που τους ζει;....ένα 30% θα ήταν πιστεύω υπεραρκετό...Αφήστε λοιπόν κύριοι και κυρίες τα κλαψουρίσματα στους γνωστούς που έχετε δεξιά και αριστερά για να την περνάτε λούφα, σεβαστείτε και βοηθήστε ο ένας τον άλλον για να βγαίνει η δουλειά πιο εύκολα και πιο ευχάριστα με δικαιοσύνη για όλους...προσφέροντας στην κοινωνία.
Και δεν θέλει σκέψη όποιος φοβάται και δεν θέλει να προσφέρει στην φύση και τις υποχρεώσεις της δουλειάς αυτής, μπορεί πολύ απλά αντί να παιδεύει με τις ραδιουργίες του τους άλλους....να ψάξει να βρει κάποια άλλη δουλειά για να ζήσει .....και να αφήσει αυτούς που πραγματικά αγαπάνε το Σώμα.....να το απολαύσουν ΤΩΡΑ που είναι νέοι.... και όχι να περιμένουν πότε θα γεράσουν να πάρουν σύνταξη για να ηρεμήσουν...... "
ΑΛ.
----------------------

ΣΧΟΛΙΟ: Δεν έχει άδικο ο αναγνώστης ΑΛΛΑ...υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ, ένα τεράστιο ΑΛΛΑ......
Πόσοι και πόσες μπήκαν στο Λ.Σ τα τελευταία χρόνια γιατί ήθελαν πραγματικά να υπηρετήσουν το σώμα????
Πόσοι μπήκαν γιατί ήθελαν να προσφέρουν????
Πολλοί θα απαντήσετε...Ε, λοιπόν, άλλοι τόσοι έβαλαν λυτούς και δεμένους, υπουργούς και παρατρεχάμενους να τους βάλουν στο λιμενικό για να εξασφαλισουν απλά μία θέση στο δημόσιο με ό,τι αυτή συνεπάγεται...... Δεν θα είχαν αντίρρηση αν η θέση αυτή ήταν στην πυροσβεστική, την αστυνομία, το στρατό, το ΙΚΑ , τον δήμο ή τη Νομαρχία....Η μονιμότητα και η σιγουράντζα ήταν το μόνο που ήθελαν.... και το κεφάλι τους ήσυχο. Δεν θέλουν να μάθουν τίποτα, δεν ασχολούνται, δεν γουστάρουν είναι αρνητικοί!
'Οταν λοιπόν αναγκάζεσαι να κάνεις μία δουλειά που δεν αγαπάς....και θα λουφάρεις και θα κλαψουρίζεις και δεν θα σέβεσαι.....τίποτα και κανέναν.
Ευτυχώς, δεν είναι η πλειοψηφία αυτή ,τουλάχιστον, προς το παρόν.... Θα γίνει όμως σύντομα πλειοψηφία εάν ο τρόπος προσλήψεων δεν αλλάξει, δεν γίνει πιο αξιοκρατικός και με κριτήρια που δεν θα θα περιλαμβάνουν τον Μπάρμπα από την Κορώνη!!!!!

Για την ανάρτηση και το σχόλιο
Δώρα Βογιατζάκη