ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ Λ.Σ.


Αξιότιμοι Πειρατές, επώνυμοι και ανώνυμοι,

Αναφορικά με την ανάρτηση σας http://peiratikoreportaz.blogspot.com/2009/12/blog-post_3621.html και ιδιαίτερα με την επισήμανση του συντάκτη ότι "οι Πλοίαρχοι προορίζονταν για Προξενικοί Λιμενάρχες, θα θέλαμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις.

Την συγκεκριμένη περίοδο, που αναφέρεται το δημοσίευμα, ήταν μια λαμπρά για τους Αντιπλοιάρχους περίοδος, όπου τοποθετούντο ως Διευθυντές Διευθύνσεων & Ηγεσίας, Κεντρικοί Λιμενάρχες (δυσμενώς ή ευμενώς δεν έχει σημασία) κλπ βαρύγδουπους τίτλους Αντιπλοίαρχοι ενώ οι Πλοίαρχοι τοποθετούνταν σε μικρότερης εμβέλειας θέσεις και υπηρεσίες. Ανατρέξτε στα Λιμεναρχεία, τις Διευθύνσεις, που αποκαλούνται από ορισμένους ανεπαρκείς ως "ψυγεία" (λες και δεν έχουν την σημασία και τον ρόλο τους και αυτές) και τις αποθήκες ΛΣ για να ενημερωθείτε ποιοί Πλοίαρχοι τα Διοικούσαν. Ήταν η περίοδος όπου οι τίτλοι θεωρούνταν υπεράνω αρχαιότητος και υπερκάλυπταν αυτήν, διασαλεύοντας την ιεραρχία και την υπόσταση πολλών.

Ανεξάρτητα από αυτό, όταν Πλωτάρχες και Υποπλοίαρχοι επιλέγονται για τα Προξενικά & λοιπά εξωτερικού πόστα, οι Αντιπλοίαρχοι & Πλοίαρχοι, που ανάλωσαν τον επαγγελματικό τους βίο στις επάλξεις και στα μουράγια, Πότε πρέπει να επιλεγούν για το εξωτερικό?

Σας υπενθυμίζουμε αγαπητοί φίλοι, σύντροφοι, συνάδελφοι και αδέλφια (έστω και ετεροθαλή) ότι Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που τοποθετούν την προσωπική τους αξιοπρέπεια , τη συνέχεια και τη συνέπεια του λόγου και των πράξεων τους , καθώς και την αξιοπρέπεια της κοινωνίας των Αξιωματικών και των ιδεών τους, υπεράνω «εξυπηρετήσεων», «παραχωρήσεων» και «προϋποθέσεων» για μια «επιτυχημένη σταδιοδρομία».

-- Ο Κουρσάρος