ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ευθυνονται κυριως, η ανεπαρκεια και η αδιαφορία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.


Σε συνέχεια των όσων έχουν αναφερθεί για το κύκλωμα της Πάτρας, θα ήθελα να προσθέσω ορισμένα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι για όσα συνέβησαν δεν ευθύνεται το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας, αλλά η ανεπάρκεια και η αδιαφορία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΕΝΑΝΠ:

α) για μεγάλο χρονικό διάστημα ακριβώς πριν των γεγονότων χρέη Λιμενάρχη ασκούσε Αξιωματικός Λ.Σ. με τον βαθμό του Αντιπλοιάρχου Λ.Σ..
Δηλαδή τους Πλοίαρχους Λ.Σ. για που τους προορίζανε για τα Προξενικά Λιμεναρχεία της Βραζιλίας και της Ουκρανίας
;

β) για μεγάλο χρονικό διάστημα ακριβώς πριν των γεγονότων χρέη Υπολιμενάρχη ασκούσε Αξιωματικός Λ.Σ. Τεχνικός, ο οποίος ασκούσε παράλληλα καθήκοντα επιθεωρητή πλοίων με Ελληνική αλλά και με ξένη σημαία, ενώ ,όπως είναι γνωστό σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των Λιμενικών Αρχών, ο Υπολιμενάρχης είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο του προσωπικού του Λιμεναρχείου.

γ) σε αρκετές πρόσφατες περιπτώσεις, όταν είχε προγραματιστεί έλεγχος της ασφάλειας του Λιμανιού της Πάτρας απο κλιμάκια της Ευρωπαικής Ένωσης καθώς και από αλλού, τα χάλια της ασφάλειας λιμανιού καλύφθηκαν προσωρινά με ενίσχυση του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας απο το προσωπικό των υποστελεχωμένων απο 30 έως 40 % γειτονικών Λιμενικών Αρχών.
Και μετά το τέλος των ελέγχων οι διοικούντες γύρισαν στις ταβέρνες τους και στα κρεβάτια τους και το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας στα χάλια του.
Απο τα παραπάνω φαίνεται ότι κάποιοι άφησαν το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας στην τύχη του και άφησαν το πεδίο ελεύθερο στα λαμόγια να δράσουν, για κονομήσουν, εκμεταλλευόμενοι την ανθρώπινη δυστυχία.
Τέλος, θα ήθελα να καλέσω κάποιους να αναλογιστούν ότι αν όλα αυτά συνέβησαν στην πίο σημαντική πύλη εισόδου και εξόδου της χώρας και στην πιο σημαντική Λιμενική Αρχή, με εξαίρεση ίσως αυτή του Πειραία, σε τι κατάσταση βρίσκονται οι υπόλοιπες Λιμενικές Αρχές;