ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

10 ΧΡΟΝΙΑ SUPER PUMA...10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!


"Με αυτήν την επιστολή θα ήθελα να σας παρουσιάσω την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι Λιμενικοί που υπηρετούν στα ελικόπτερα SUPER PUMA της 384 Μοίρας Έρευνας Διάσωσης στην 112 Πτέρυγας Μάχης.
Σχεδόν από την αρχή της συνεργασίας του Λιμενικού Σώματος με την Πολεμική Αεροπορία σε αυτόν τον τομέα υπήρχαν προβλήματα αλλά μετά από σχεδόν 10 χρόνια όχι μόνο δεν έχουν επιλυθεί αλλά έχουν φτάσει σε σημείο να...
καθιστούν την εργασία των Λιμενικών επικίνδυνη για την υγεία τους αλλά και για το έργο που καλούνται να ανταπεξέλθουν . !
Εδώ και 10 χρόνια εργάζονται αλλά και διαμένουν (για την βάρδια που μένει μέσα όλο το βράδυ ) σε οικήματα τύπου GLASSART (Container ) ,εκτός του ότι έχουν κριθεί ακατάλληλα προς χρήση από την υγειονομική υπηρεσία της Πτέρυγας είναι και τοποθετημένα δίπλα στην πίστα που απογειώνονται και προσγειώνονται τα ελικόπτερα κάνοντας την διαμονή των Λιμενικών σε αυτά ανυπόφορη και άκρως επικίνδυνη διότι δεν ξεκουράζονταν καθόλου ώστε να είναι σε θέση να εκτελέσουν το καθήκον τους σε αποστολές έρευνας διάσωσης με ΑΣΦΑΛΕΙΑ για τους ιδίους αλλά και για αυτούς που καλούνται κάθε φορά να διασώσουν .

Εδώ και 10 χρόνια υπάρχει και το άλλο παράλογο ,ενώ στην Πολεμική Αεροπορία για να κάνεις οτιδήποτε πρέπει να έχεις και την αντίστοιχη ειδικότητα ,οι Δύτες –Διασώστες των SUPER PUMA θεωρούνται απλά μέλη πληρώματος που αυτό είναι τροχοπέδη σε οποιαδήποτε οικονομική διεκδίκηση τους αλλά και από θέμα ηθικής ικανοποίησης .

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε το τελευταίο εξάμηνο που κάποιος από την υπηρεσία καταχράστηκε από τους δικαιούχους μεγάλο χρηματικό ποσό (οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν στο σύνολο πάνω από 100.000 ευρώ) και μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει αναλάβει ηθικά αλλά και ουσιαστικά την ευθύνης, σε μια υπηρεσία με τόσους προϊσταμένους .
Η όλη κατάσταση που επικρατεί στην υπηρεσία έχει πληγώσει πολύ το ηθικό αλλά και την αξιοπρέπεια των ατόμων που την αποτελούν δυσχεραίνοντας κατά πολύ την δύσκολη αλλά και επικίνδυνη εργασία που εθελοντικά με αυτόν τον τρόπο έχουν διαλέξει για να υπηρετήσουν την πατρίδα τους ."

Για την δική σας ενημέρωση
Super Puma