ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Η ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Λ.Σ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Πειραιάς 10-11-2009

Αριθμ Πρωτ.: 12/09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με την από 12-10-2009 επιστολή μας ζητήσαμε να επικοινωνήσουμε με την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να εκφράσουμε τις ευχές μας για την επιτυχία στο έργο τους και παράλληλα να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας και τις προτάσεις μας για τις επερχόμενες αλλαγές στο Λιμενικό Σώμα, χωρίς αυτό δυστυχώς να γίνει εφικτό.

Το Π.Δ. 189/2009 είναι πια γεγονός από την ημερομηνία 05-11-2009 και σε συνέχεια του Π.Δ. 184/2009 τερματίζει τη ζωή ενός θεσμού που μέχρι σήμερα ονομάζαμε Λιμενικό Σώμα χωρίς να γίνεται καμία αναφορά για το μέλλον του, τις αρμοδιότητες του, το κύρος και την αυτονομία του.

Ειρωνική συγκυρία τα γεγονότα αυτά να συμπίπτουν με τον εορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος.
Ένα σώμα που με την καθημερινή δράση των έμπειρων στελεχών του συνέβαλε αποφασιστικά όλα αυτά τα χρόνια στην ανάπτυξη της ναυτιλίας τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και στο εσωτερικό – και κατ’ επέκταση της οικονομίας- στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, στην προστασία του πολίτη. Ένα Σώμα που αντεπεξερχόταν στα πολυσχιδή καθήκοντά του με τεράστια επιτυχία ενώ παράλληλα έμενε «χρηστικό και φιλικό» προς τον πολίτη είτε αυτός ήτανε ακρίτας ψαράς, είτε εφοπλιστής.

Κυρία Υπουργέ Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας,

Κύριε Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη,

Δεν αμφισβητούμε ότι στα πλαίσια μιας νέας πνοής διακυβέρνησης προσπαθήθηκε μέσα από την δημιουργία των Π.Δ. να κυοφορηθεί κάτι καινούριο που θα δώσει ώθηση σε όλο το έργο που έφερνε εις πέρας το παλιό ΥΕΝΑΝΠ όμως δυστυχώς προς στιγμήν το μόνο αποτέλεσμα που έχουν αποφέρει τα Π.Δ. είναι σύγχυση, δυσφορία, διστακτικότητα και απορία σε όλους τους Αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος. Κορωνίδα όλων αυτών είναι και η παραίτηση του Αρχηγού Λ.Σ. Αντιναύαρχου Λ.Σ. ΡΕΝΤΖΕΠΕΡΗ Θ.

Συγκεκριμένα, οι διατάξεις των άρθρων 5 και 10 του νέου Π.Δ. δεν επαρκούν για να δρομολογηθεί σε ορθολογική βάση το μεταβατικό στάδιο της μετεξέλιξης και όπως είναι φυσικό θα προκύψουν πλήθος θεμάτων προς επίλυση και ερωτημάτων προς απάντηση. Για τον λόγο αυτό προτείνουμε τον άμεσο ορισμό επιτροπής, στην οποία δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συμμετέχουμε με έμπειρα μέλη, η οποία σε προκαθορισμένο σύντομο χρονικό διάστημα να υποβάλει προτάσεις – λύσεις για θέματα διοίκησης του προσωπικού που θα προκύψουν κατά την εφαρμογή του Π.Δ.189/2009.

Παράλληλα εμμένουμε στην θέση μας ότι το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος πρέπει να βρίσκεται κάτω από ένα διοικητικό φορέα, ο οποίος λέγεται Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος με καθήκοντα επιτελικά και εκτελεστικά ούτως ώστε να εξασφαλιστεί ο συντονισμός και το έργο που θα προσφέρουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στα δύο Υπουργεία.

Είναι αυτονόητο ότι πέρα και πάνω από αυτά ζητούμε τη δέσμευσή σας για την κατοχύρωση της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής μας περίθαλψης και των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων.

Ζητούμε παράλληλα την κατοχύρωση των οργανικών θέσεων των συναδέλφων μας.

Κυρία Υπουργέ Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας,

Κύριε Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη,

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Ο Κύριος Πρωθυπουργός δήλωσε στην προεκλογική του ομιλία στο Πεδίον του Άρεως: «δεν ζητούμε την ανοχή σας, θέλουμε την συμμετοχή σας!», ζητούμε λοιπόν το αυτονόητο και πολιτικά ορθό, την ενεργή συμμετοχή μας στην μετεξέλιξη του Λιμενικού Σώματος με παράλληλη κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας, ώστε η πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης και ο νέος θεσμός να θεμελιωθούνε με βάση τη συναίνεση.

Για το απερχόμενο Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Γιώργος ΜΑΝΩΛΟΥΔΗΣ

--------------------------------------------
επιτέλους κύριε ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ ΜΟΥ,11 ΜΈΡΕΣ ΠΡΊΝ ΤΊΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΑΣ , ΒΓΆΛΑΤΕ ΜΊΑ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ.
ΕΥΤΥΧΏΣ , ΔΗΛΑΔΉ.
ΤΈΛΟΣ ΠΆΝΤΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΏ ΜΑΖΊ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΑ...

Π.ΧΡ.