ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΧΕΙ Ο ΜΗΝΑΣ, ΟΕΟ???


Σας γράφω με αφορμή τον διαγωνισμό Δόκιμων Λιμενοφυλάκων του έτους 2008.

Ένα πολύ κοντινό μου πρόσωπο πέρασε όλη την εξαιρετικά ψυχοφθόρα διαδικασία, στην οποία επί πάνω από ένα χρόνο ήταν σε συνεχή αβεβαιότητα με εξετάσεις σε αθλήματα, γραπτά, υγειονομικά κτλ και έφτασε να είναι στους επιλαχόντες.


Όπως μας είχαν ενημερώσει από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (προ εκλογών), υπάρχει ένα διάστημα ενός μηνός, του πρώτου μήνα της εκπαίδευσης δηλαδή, μέσα στον οποίο όσοι δόκιμοι αποχωρούν αναπληρώνονται από επιλαχόντες.

Σας παραθέτω τις εξής ημερομηνίες:

24 Σεπτεμβρίου είναι η ημερομηνία κατάταξης

29 Σεπτεμβρίου είναι η ημερομηνία ορκομωσίας

Μετά υπάρχει άδεια μέχρι και 14 Οκτωβρίου

15 Οκτωβρίου παρουσιάζονται ξανά

23 Οκτωβρίου είναι η θεωρητική λήξη του πρώτου μήνα

Μέχρι τώρα η εκπαίδευση είναι 14 μέρες, δηλαδή μισός μήνας.

Επειδή από το υπουργείο, όποιο και αν είναι υπεύθυνο για το Λιμενικό Σώμα, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για το που βρίσκεται η διαδικασία, αποφασίσαμε να πάρουμε τηλέφωνο στη στρατολογία για να μάθουμε τι συμβαίνει. Να σημειώσω ότι ρωτήσαμε και κόσμο που εργάζεται σε άλλα σώματα ασφαλείας και έναν λιμενικό που είχε μπει με παλαιότερη σειρά, και μας είπαν ότι η δική τους άδεια ήταν 2-3 μέρες και ήταν σίγουροι ότι η 15ήμερη άδεια αποκλείεται να μετράει στον 1ο μήνα εκπαίδευσης.

Σήμερα στην στρατολογία μας είπαν ότι η προθεσμία έχει τελειώσει.


Οι απορίες μου είναι οι εξής:

1ο. Ποιος μήνας; 14 ημέρες, σπαστές, είναι αρκετές για να καταλάβει κάποιος εάν θα παραμείνει ή όχι στο σώμα;

2ο. Αν ο υπουργός έδινε 30 μέρες άδεια, θα συμπληρωνόταν και πάλι ο μήνας; Δεν υπάρχει κάποιο ΦΕΚ το οποίο να καθορίζει τις ημέρες άδειας και πως αυτές μετρούνται στον έρμο το μήνα;

3ο. Μετά από πολλές εξαγγελίες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για αναδιάρθρωση του Λιμενικού Σώματος, για δημιουργία σύγχρονης ακτοφυλακής κτλ φανταστήκαμε ότι αυτό σημαίνει σκληρή και ενισχυμένη εκπαίδευση. Επειδή τυγχάνει να γνωρίζω ένα ειδικό φρουρό ο οποίος ήταν στη θέση 124 στους επιλαχόντες και πέρασε, γιατί υπήρχε κόσμος που δεν άντεχε την πειθαρχία της εκπαίδευσης, το Λιμενικό Σώμα πρέπει να είναι το μοναδικό Σώμα Ασφαλείας στο οποίο από τα 670 άτομα έφυγαν μόλις 3 άτομα. (μέσα σε αυτά τα 670 ήταν ήδη 5 επιλαχόντες). Άρα ποια σκληρή εκπαίδευση;


Συγνώμη που ακούγομαι πολύ κυνική αλλά είναι πολύς καιρός που ασχολούμαστε με αυτό το θέμα, πολύς χρόνος και κυρίως ψυχολογική κούραση.

Υπάρχει κάποιο ΦΕΚ το οποίο αφορά τις ημέρες άδειας και το μήνα εκπαίδευσης. Να μας βγάλει τουλάχιστον από την απορία γιατί μετά από τόσο καιρό κούρασης και αγωνίας οι διαδικασίες έγιναν τόσο απελπιστικά συνοπτικές.

Υ.Γ Όταν ενημέρωσα έναν καλό μου φίλο που εργάζεται στο ΓΕΣ για να μάθω τη γνώμη του, σοκαρίστηκε.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, μία αναγνώστρια.

---------------------------------------------------------------------------


ΣΧΟΛΙΟ: Αν μπορεί κάποιος να μας διαφωτίσει κι εμάς, γιατί ακούγεται, πράγματι, όχι απλά περίεργο και παράξενο αλλά τουλάχιστον.....ύποπτο....


για την ανάρτηση

Δ.ΒοΓ.