ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: 22 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ


Μερικά απλά μέτρα που μπορεί και πρέπει να διατάξει άμεσα ο κ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη για το Λιμενικό Σώμα.


Μέρος Πρώτο:


1. Όλα τα οχήματα του Λιμενικού Σώματος να περάσουν άμεσα από έκτακτο τεχνικό έλεγχο στα κατά τόπους κρατικά κέντρα τεχνικού ελέγχου οχημάτων, άσχετα με ότι αυτό συνεπάγεται. Η προστασία του προσωπικού που τα οδηγεί υπερέχει των προβλημάτων που θα δημιουργήσει το ενδεχόμενο, ότι πολλά από αυτά τα οχήματα, πιθανότατα θα ακινητοποιηθούν ως ακατάλληλα.

2. Άμεση κατάργηση των υπηρεσιών 24ωρης διάρκειας. Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος επί 24 ώρες συνεχόμενες να βρίσκεται στην υπηρεσία και να μπορεί σωματικά και πνευματικά να αποδώσει όπως πρέπει . Άμεση κατάργηση κάθε υπηρεσίας με διάρκεια πάνω από 8 ώρες. Η υπηρεσία οποιασδήποτε μορφής να μην υπερβαίνει για κανένα λόγο τις 8 ώρες.

3. Άμεση εφαρμογή του κανονισμού ωραρίου εργασίας του προσωπικού και σε καμιά περίπτωση και για κανένα λόγο το προσωπικό να μην εργάζεται περισσότερες από τις ώρες που προβλέπει η νομοθεσία. Έκτακτοι έλεγχοι να πραγματοποιούνται για την εφαρμογή της νομοθεσίας αναφορικά με τον μέγιστο αριθμό ωρών που έχει εργαστεί το προσωπικό.

4. Καμιά μετακίνηση προσωπικού να μην διατάσσεται πριν δοθούν τα οδοιπορικά έξοδα. Εκκρεμούν οδοιπορικά έξοδα πολλών ετών. Καμιά μετακίνηση με έξοδα του προσωπικού έστω και αν είναι αυθημερόν.

5. Άμεση αποστολή στις Λιμενικές Αρχές σε ψηφιακή μορφή ( CD – DVD ) με το σύνολο της νομοθεσίας ανά τομέα και γραφείο και των σχετικών διευκρινιστικών εγκυκλίων , σε κωδικοποιημένη μορφή ( όπως ισχύουν ). Απίστευτο το μπάχαλο με το τι ισχύει.

6. Άμεση διασύνδεση των Κεντρικών Λιμεναρχείων ( τουλάχιστο ) με τις βάσεις δεδομένων τις ΕΛΑΣ για αναζητήσεις διωκόμενων ατόμων , κλεμμένων οχημάτων , εκκρεμών δικαστικών αποφάσεων και ενταλμάτων , καταχώρηση online βαθμών point system , έλεγχο ταυτοτήτων και διαβατηρίων κλπ

7. Άμεση κατάργηση διαδικασιών προσλήψεων Λιμενικών εκτός ΑΣΕΠ.

8. Άμεση κατάργηση φοίτησης Λιμενοφυλάκων στην σχολή ΛΦ και Υπαξιωματικών στην Σχολή του ΠΝ στο στρατόπεδο Παλάσκα στον Σκαραμαγκά. Με σορτσάκια των ναυτών εκπαιδεύονται οι νέοι υπαξιωματικοί. Άντε γεια ………

9. Καθιέρωση Δυο βαθμίδων προσωπικού ΛΣ και σταθερή ετήσια προκήρυξη θέσεων μέσω πανελλαδικών εξετάσεων για πλήρωση τουλάχιστο των θέσεων όσων ανά έτος αποστρατεύονται.

10. Οι Υπαξιωματικοί να έχουν διάρκεια φοίτησης τα δυο έτη και οι Αξιωματικοί φοίτηση τέσσερα έτη. Σε 9 μήνες ο υπαξιωματικός του ΛΣ τα μαθαίνει όλα ? ενώ ο βλάκας της ΕΛΑΣ μπαίνει μέσω πανελλαδικών και κάνει δυο χρόνια και πάλι στραβάδι βγαίνει. Ο Αξιωματικός ΛΣ σε 15 μήνες τα μαθαίνει όλα ενώ οι άλλοι Αξιωματικοί θέλουν 4 χρόνια στα υπόλοιπα Όπλα και Σώματα? Άντε γεια….

11. Οι Αξιωματικοί να έχουν τετραετή φοίτηση και οι Υπαξιωματικοί διετή φοίτηση σπουδών στις υπάρχουσες σχολές της ΕΛΑΣ. Τελειώσαμε. Κοινή εκπαίδευση στα βασικά αστυνομικά και ανακριτικά καθήκοντα με επιπλέον εξειδίκευση στις ιδιομορφίες και ιδιαιτερότητες της θάλασσας και στο ναυτικό – ναυτιλιακό δίκαιο.

12. Άμεση δημιουργία συστήματος μέτρησης και αξιολόγησης της απόδοσης του κάθε στελέχους ΛΣ με βάση τους ελέγχους που διενεργεί και τις παραβάσεις που βεβαιώνει. Υπάρχουν δεκάδες «στελέχη» ο θεός να τα κάνει, των οποίων το ονοματάκι και το ΑΜ , ποτέ δεν θα το δεις σε καμιά έκθεση βεβαίωσης παράβασης , αλλά θα το ακούσεις να κάνει δημόσιες σχέσεις και να σε καρφώνει ως τον «κακό».

13. Οι Λιμενικοί πτυχιούχοι Πλοίαρχοι εμπορικού ναυτικού , που προάγονται ταχύτερα εκτός οργανικών θέσεων πάνε άμεσα στα σκάφη.
Ψάξτε να δείτε που στον έξω από δω, υπηρετούν δεκάδες καπετάνιοι ΛΣ και μετά ψάχνουν οι περιφερειακές διοικήσεις δήθεν , με αποσπάσεις, να βρουν αντικαταστάτη κυβερνήτη για τα σκάφη για να πάρει άδεια ο κανονικός βλάκας κυβερνήτης. Οι πλοίαρχοι στην θάλασσα. Με αυτό το κριτήριο προσλήφθηκαν και εξελίσσονται ταχύτερα βαθμολογικά και μισθολογικά . Τέρμα τα δίφραγκα…..

14. Άμεση αντικατάσταση της διάταξης με βάση την οποία , ανακριτικός υπάλληλος ΛΣ είναι όποιος έχει βαθμό από αρχικελευστή και πάνω. Από κελευστής και πάνω μια χαρά είναι. Δεν είναι δυνατόν να έχεις έναν Επικελευστή ΛΣ με προέλευση από σχολή Λιμενοφυλάκων, με 13 χρόνια υπηρεσία και τυπικά αλλά και ουσιαστικά να μην μπορεί να κάνει καμιά ανακριτική πράξη. Είναι σαν να ομολογείς ότι είναι άχρηστος , βλάκας , ανειδίκευτος και άχρηστος για οποιαδήποτε ανακριτική πράξη , αν και λαμβάνει τον μισθό του υπαξιωματικού ΛΣ κανονικότατα.

15. Άμεσο ξεκαθάρισμα με την ειδική προνομιακή μεταχείριση των γυναικών. Πάω και εγώ να κάνω την γραμματέα του Λιμενάρχη και να πάει η κάθε αξιότιμη γυναίκα συνάδελφος να κάνει όσα κάνω και εγώ και μετά τα ξαναλέμε. Βάλτε και βγάλτε και τις γυναίκες επικεφαλής έξω στο δρόμο για να δούμε πόσα αχλάδια βάζει ο σάκος , με τις διατάξεις περί ισότητας. Ψιλά γράμματα. Καλύτερα γόβα στο γραφειάκι και να σηκώνουν τα τηλέφωνα . Τέρμα στα ψέματα …… αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως σε ανακριτικά και αστυνομικά καθήκοντα να παίρνουν λιγότερο μισθό. Ουστ από δω με την δήθεν ισότητα. Ισότητα υπέρ ποιού? Καθιέρωση διαφορετικού μισθολογίου για τον μάχιμο Λιμενικό και διαφορετικό μισθολόγιο για την Γραφέα γραμματέα που δεν έχει βγει ποτέ στο πεζοδρόμιο και πιο αργή βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη. Σαν δεν ντρέπομαι….. με αυτά ου λέω…….

16. Άμεση κωδικοποίηση της νομοθεσίας κατά τα πρότυπα των ΚΕΠ για όλα τα διοικητικά προϊόντα – άδειες κάθε μορφής - που εκδίδει το Λιμενικό Σώμα με τυποποίηση της διαδικασίας και των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Να το ξαναπώ για το καταλάβεις ??

17. Άμεση αποστολή σε ψηφιακή μορφή στις Λιμενικές Αρχές, όλων των Ανακριτικών Εντύπων και των Υποδειγμάτων των Ανακριτικών εγγράφων. Ψιλά γράμματα….

18. Άμεση τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου περί Υγειονομικής Περίθαλψης του Προσωπικού του ΛΣ με μια φράση : «Ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου ( ΟΠΑΔ ) παρέχει όλες τις Υπηρεσίες του και στο Λιμενικό Σώμα και στα μέλη των οικογενειών τους όπως και στην ΕΛΑΣ». Τελεία.

19. Άμεση κατάργηση όλων των μετακινήσεων για ιατρική εξέταση του προσωπικού του ΛΣ στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών ( ΝΝΑ ) από την Ανώτατη του Ναυτικού Υγειονομική Επιτροπή ( ΑΝΥΕ ) για περιπτώσεις πάθησης στελέχους ΛΣ. Υπάρχουν κατά τόπους αρμόδιες υγειονομικές νομαρχιακές επιτροπές με άψογους ιατρούς επιστήμονες.

20. Άμεση κατάργηση των δεκαπέντε στολών που πρέπει να έχει ο Αξιωματικός και ο Υπαξιωματικός ΛΣ τις οποίες και πληρώνει από την τσέπη του κάθε φορά που αλλάζει βαθμό. Μια επίσημη στολή καλοκαιρινή και μια χειμερινή. Κοίτα τον κανονισμό στολών από τα επίσημα site των ένστολων υπουργείων να πεθάνεις στα γέλια.

21. Άμεση κατάργηση του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα για το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος. Οι Λιμενικοί ποτέ δεν ήταν ούτε θα γίνουν Στρατιωτικοί ( αν ήταν θα υπάγονταν στο ΥΕΘΑ ). Έχει ακόμα το ΛΣ δεκάδες Αξιωματικούς Άντρες αλλά και Γυναίκες, που διοικούν ????? Στρατιωτικά Συντεταγμένο Σώμα , χωρίς να έχουν πάει στον Στρατό . Άντε γεια……….


Κάθε διαφωνία και αντίρρηση ελπίζω να τύχει της φιλοξενίας σας και είναι νομίζω περιττό να πω ότι το γεγονός ότι δώσατε ένα βήμα λόγου και διαλόγου , έστω και ανώνυμα , ήταν κάτι που το είχαμε όλοι ανάγκη.

Να είσαστε καλά……….

Συνεχίζεται……………………..


(ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ)