ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ


Εσβησε» ο 29χρονος Κούρδος
Υπέκυψε χθες ο Αριβάν Οσμά Αζίζ. Τραγική φιγούρα ο πατέρας του, που κατάφερε να έρθει στην Ελλάδα πριν από 10 μέρες. Μάρτυρες καταγγέλλουν λιμενικούς για τον ξυλοδαρμό «E» 28/7


Εσβησαν όλα τα όνειρα του 29χρονου Κούρδου που ξυλοκοπήθηκε άγρια από λιμενικούς στην Ηγουμενίτσα, στις 3 Απριλίου.

Η καρδιά του Αριβάν Οσμάν Αζίζ σταμάτησε να χτυπά χθες το πρωί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση. Τραγική ειρωνεία: ο πατέρας του άτυχου νεαρού, Οσμάν Αμπντουλάχ Αζίζ, ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφερε να εξασφαλίσει βίζα και να έρθει στην Ελλάδα πριν από δέκα μέρες. Ολες αυτές τις μέρες παρέμενε στο προσκεφάλι του γιου του και μόλις προχθές το βράδυ του ψιθύρισε ότι θα έφευγε για να ενημερώσει την υπόλοιπη οικογένεια για την υγεία του -ίσως μάλιστα τους έλεγε ένα ψέμα, ότι είναι καλά, αλλά θα χρειαστεί καιρό για να συνέλθει-, χθες όμως ο 29χρονος υπέκυψε στα σοβαρότατα τραύματά του.

«Η κατάσταση της υγείας του ήταν πολύ κρίσιμη και κάθε μέρα που περνούσε επιδεινωνόταν. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ να τον κρατήσουμε στη ζωή, αλλά στάθηκε αδύνατο». Με τη φράση αυτή επιβεβαίωσε τον θάνατο του νεαρού Κούρδου ο διοικητής του νοσοκομείου, Κώστας Μόσχος.

«Ο πατέρας του έκανε μεγάλο αγώνα για να καταφέρει να έρθει από το ιρακινό Κουρδιστάν στην Ελλάδα. Ηθελε να έρθει νόμιμα, προσπάθησε πολύ να βγάλει βίζα και μόλις πριν από μερικές μέρες τα κατάφερε», δήλωσε στο «Εθνος» ο Νίκος Γκλαρνέτατζης, εκ μέρους της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας, ενώ η δικηγόρος της οικογένειας, Εφη Τελλή, σημείωσε ότι έχει ήδη κατατεθεί μήνυση κατ' αγνώστων, αλλά ακόμη δεν πήρε στα χέρια της τον φάκελο με τη δικογραφία για την υπόθεση. Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι αυτόπτης μάρτυρας αναγνώρισε τον λιμενικό που χτυπούσε με πρωτοφανή αγριότητα τον 29χρονο Κούρδο στο κεφάλι, πριν αυτό σωριαστεί στην τσιμεντένια προβλήτα.

Το περιστατικό συνέβη στις 3 Απριλίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου ο νεαρός Κούρδος έφτασε μαζί με άλλους λαθρομετανάστες. Λιμενικοί τον εντόπισαν σε καρότσα φορτηγού και τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει το όχημα, λίγη ώρα αργότερα όμως βρέθηκε και πάλι στο φορτηγό, αφού στόχος του ήταν να περάσει στην Ιταλία και διασχίζοντας την Ευρώπη να φτάσει σε συγγενείς του στη Σουηδία.
Οι λιμενικοί που τον αντιλήφθηκαν άρχισαν να τον χτυπούν με μανία με κλομπ, με τα χέρια και τα πόδια, ενώ σύμφωνα με περιγραφές τον χτυπούσαν στο πρόσωπο μέχρι που έπεσε αναίσθητος στην τσιμεντένια προβλήτα. Η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου, που τον εξέτασε, διαπίστωσε ότι έφερε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
Ο άτυχος νεαρός άνδρας υποβλήθηκε δύο φορές σε πολύ λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις στο κεφάλι, αλλά εξακολουθούσε να νοσηλεύεται χωρίς επαφή με το περιβάλλον και χθες το πρωί υπέκυψε.

Από την πλευρά των λιμενικών τονιζόταν ότι ο νεαρός Κούρδος υπέστη κρίση επιληψίας και χτυπούσε το κεφάλι του στην τσιμεντένια προβλήτα του λιμανιού. Ακόμη και αυτό το σενάριο αν υιοθετήσει κανείς προκύπτει το ερώτημα γιατί οι λιμενικοί δεν έσπευσαν να τον συγκρατήσουν παρά τον άφησαν να κάνει τόσο μεγάλο κακό στον εαυτό του.ΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Εκφράζει τη λύπη του για τον νεαρό

Τη βαθιά της λύπη για τον θάνατο του Ιρακινού Αριβάν Οσμάν Αζίζ εξέφρασε με ανακοίνωσή της, χθες το βράδυ, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι επειδή στο πόρισμα της πρώτης ΕΔΕ που υποβλήθηκε στις 15 Ιουλίου από το γραφείο εσωτερικών υποθέσεων προτείνεται λόγω της σοβαρότητάς της να παραμείνει η υπόθεση εκκρεμής, για να ολοκληρωθεί, μετά το πέρας της ποινικής προδικασίας, ο υπουργός Αναστάσης Παπαληγούρας δεν έμεινε ικανοποιημένος.

Γι' αυτόν τον λόγο, έδωσε εντολή στον αρχηγό να διατάξει νέα ΕΔΕ, την οποία ανέλαβε και διενεργεί ο υποναύαρχος Μιχάλης Σαρλής.
Ωστόσο και χθες στην ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται ότι ο υπουργός και ο αρχηγός του Λιμενικού επιθυμούν να λάμψει όλη η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη, ενώ εκφράζονται και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς του θανόντα.

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

-----------------------------------------------------------------------------------------
Έχασε τη μάχη με το θάνατο ο Ιρακινός, κουρδικής καταγωγής, Αριβάν Οσμάν Αζίζ, ο οποίος νοσηλευόταν από τις 5 Απριλίου σε κωματώδη κατάσταση, στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Συγγενείς του άτυχου μετανάστη είχαν καταγγείλει ότι ξυλοκοπήθηκε από άνδρες του λιμενικού, στην Ηγουμενίτσα.
Ο Αριβάν Οσμάν Αζίζ μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας, στη συνέχεια στο νοσηλευτικό ίδρυμα Χατζηκώστα Ιωαννίνων και τέλος, στο «Παπανικολάου», όπου νοσηλευόταν με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ενδοεγκεφαλικά αιματώματα.

Αρχικά, οι λιμενικές αρχές είχαν υποστηρίξει ότι ο 29χρονος είχε χτυπήσει μόνος του, προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψή του. Η ιατροδικαστής που εξέτασε τα τραύματά του, έκρινε ότι οι κακώσεις οφείλονταν σε επίδραση βίας, κάτι που σήμαινε ότι είτε έπεσε με το πρόσωπο στο έδαφος, είτε τον χτύπησαν σε αμβλεία επιφάνεια.

Για το συμβάν διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, το πόρισμα της οποίας υποβλήθηκε στις 15 Ιουλίου, χωρίς να ρίξει φως στην υπόθεση. Όπως ανέφερε, θα έπρεπε η υπόθεση λόγω της σοβαρότητάς της να παραμείνει εκκρεμής, για να ολοκληρωθεί μετά το πέρας της ποινικής προδικασίας. Την αμέσως επόμενη μέρα, ο υπουργός Ναυτιλίας, Αναστάσης Παπαληγούρας, διέταξε τη διενέργεια κατά προτεραιότητα και νέας ΕΔΕ.
Παράλληλα, έδωσε συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η η άσκηση παράνομης βίας δεν είναι ανεκτή στο Λιμενικό Σώμα.

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου εκφράζει τα συλληπητήριά της και δεσμεύεται να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν τις πειθαρχικές διαδικασίες αρμοδιότητάς της και να αποστείλει το σχετικό πόρισμά της στις αρμόδιες για τον ποινικό έλεγχο δικαστικές αρχές.
Παράλληλα, κάνει λόγο για "σταθερή και αμετακίνητη απόφασή της να λάμψει όλη η αλήθεια και να αποδοθεί Δικαιοσύνη".

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
-----------------------------------------------------------------------------------------
Πέθανε μετανάστης που ξυλοκοπήθηκε στην Ηγουμενίτσα

Πέθανε χθες στο Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, ο Κούρδος μετανάστης, Αριβάν Οσμάν Αμπτουλάχ, που νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση μετά από το βάναυσο και απάνθρωπο ξυλοδαρμό του από λιμενικούς στις 3 Απρίλη στην αποβάθρα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, όπως είχαν καταγγείλει αυτόπτες μάρτυρες.

Οπως είχε καταγγείλει τότε, στη Βουλή το ΚΚΕ, για την υπόθεση, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης των υπευθύνων για το σοβαρό αυτό περιστατικό.

Με χτεσινή της ανακοίνωση, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» σημειώνει πως ο θάνατος του Αριβάν είναι συνέπεια της αντιμεταναστευτικής πολιτικής που σχεδιάζει η ΕΕ και προωθεί η κυβέρνηση και υπογραμμίζει με τον πιο τραγικό τρόπο τα όρια αυτής της πολιτικής σ' ό,τι έχει να κάνει με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων. Τέτοια περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα, αλλά συνιστούν τελικά τον κανόνα. Ηδη, σήμερα (27.7.) το πρωί έφτασαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεμένοι με χειροπέδες 60 κρατούμενοι μετανάστες από τη Χίο, μεταφερόμενοι σε κλούβες. Πριν λίγες εβδομάδες στη Ν. Μανωλάδα Ηλείας «αγανακτισμένοι» κτηνοτρόφοι, με πρόσχημα την υποψία τους για ζωοκλοπή, περιέφεραν δεμένους σε μοτοσικλέτες αλλοδαπούς εργάτες γης. Στην Πάτρα, με μια επιχείρηση πρωτοφανούς αγριότητας ξηλώθηκε ο καταυλισμός των προσφύγων. Στην Αθήνα επανειλημμένα καταγγέλλονται επιδρομές από ΜΑΤ και παρακρατικές συμμορίες σε χώρους που διαμένουν μετανάστες.

Αυτά τα περιστατικά γεννά η πολιτική της «μηδενικής ανοχής στη λαθρομετανάστευση». Αυτά τα περιστατικά γεννούν νόμοι, όπως το πλέον πρόσφατο ΠΔ 81/2009. Δε θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι η απάνθρωπη μεταχείριση των μεταναστών, βασισμένη σε νόμους και διατάξεις των ελληνικών κυβερνήσεων σε εφαρμογή αντίστοιχων ευρωενωσιακών μέτρων, αποτυπώνουν ανάγλυφα τη βαρβαρότητα συνολικά της ακολουθούμενης πολιτικής, η οποία στο στόχαστρό της έχει τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις όλου του λαού. Σήμερα δοκιμάζεται στις πλάτες του πιο αδύναμου κομματιού της εργατικής τάξης. Επαναλαμβάνουμε την απαίτησή μας για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης: Καμία συγκάλυψη, να αποκαλυφτούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι αυτής της ανθρωποκτονίας. Να ληφθούν όλα τα μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση, και να μην απελαθούν οι λαθρομετανάστες αυτόπτες μάρτυρες του βάρβαρου ξυλοδαρμού.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

-----------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ Η ΕΔΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΜΑ ΑΠΟ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ...ΚΑΙ ΔΙΕΤΑΞΕ ΝΕΑ!!!!ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ.., ΠΡΕΖΑ TV

Επί 114 ημέρες έδινε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο 29χρονος Κούρδος μετανάστης Αριβάν Οσμάν Αμπντουλάχ, ο οποίος νοσηλευόταν σε κατάσταση «φυτού», μετά από ξυλοδαρμό του από λιμενικούς στην αποβάθρα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, στις 3 Απριλίου…
Δεν άντεξε, όμως, και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Ο άτυχος μετανάστης ήταν ένας από τους δεκάδες, που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο του λιμανιού, με σκοπός να επιβιβαστούν λαθραία σε κάποιο πλοίο και να διαφύγουν στην Ιταλία αναζητώντας μια καλύτερη μοίρα
. Οι άνδρες του Λιμενικού τους είχαν ζητήσει να απομακρυνθούν από την από βάθρα, αλλά εκείνοι επέστρεψαν.

Ακολούθησε τότε συμπλοκή και, σύμφωνα με τις καταγγελίες συγγενών του, ο 29χρονος Κούρδος ξυλοκοπήθηκε άγρια από τέσσερις λιμενικούς, οι οποίοι άρχισαν να του χτυπούν το κεφάλι στο τσιμέντο, ώσπου έμεινε αναίσθητος… Μεταφέρθηκε αρχικά στο ιατρικό κέντρο Φιλιατών, στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» και από εκεί στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι μια και είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, οι λιμενοφύλακες είχαν υποστηρίξει τότε ότι ο μετανάστης έπασχε από επιληψία, έπαθε κρίση και έπεσε μόνος του στα έδαφος, χτυπώντας το κεφάλι του στο τσιμέντο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί!

Μετά την καταγγελία, ο υπουργός Αναστάσης Παπαληγούρας έδωσε ρητή εντολή διερεύνησης της υπόθεσης, ενώ ο αρχηγός του ΛΣ αντιναύαρχος Θόδωρος Ρεντζεπέρης είχε δηλώσει ότι όποιοι αμαυρώνουν το Λιμενικό δεν έχουν καμία θέση στο σώμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΕΝΑΝΠ, όπου εκφράζεται η βαθιά θλίψη για τον θάνατο του 20χρονου τονίζονται τα εξής: "Το πόρισμα της ΕΔΕ υποβλήθηκε στις 15 Ιουλίου, αλλά δεν ικανοποίησε τον υπουργό Αναστάση Παπαληγούρα ο οποίος διέταξε νέα ΕΔΕ, η οποία ανατέθηκε την ίδια μέρα στον γενικό επιθεωρητή του Λιμενικού', και τώρα αναμένεται το νέο πόρισμα.

ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ;;;;
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΔΕ,ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΜΕ;;;
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΝΟΡΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ;;;
ΣΥΝΕΠΩΣ,Ο ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΕΑΣ ΕΔΕ,ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΙΕΣ ΠΩΣ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΔΕ ΗΤΑΝ ΚΑΛΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ(ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΔΕ),ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙΝΩΝ, ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΙΟΛΑΣ....


Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΡΩΜΑΕΙ, ΑΠΌΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΑΣΕΙΣ...
ΜΟΝΟ, ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ...ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΝΕΚΡΟΣ...
ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.

ΠΡΕΖΑ TV
--------------------------------------------------------------------------------------
Δωστε λοιπον το πορισμα τησ ΕΔΕ στη δημοσιότητα, κύριε ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ.
ΚΙ ΕΣΥ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΕ ΣΑΡΛΗ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ, ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΩΣ ΕΝΟΧΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΑΣΕ , ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ Λ.Σ.
γιατι ΓΙΑ ΤΟ Λ.Σ ΕΙΝΑΙ ΑΓΧΟΝΗ...
ΠΡΑΞΕ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ.

π. χρ.