ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕΙ, ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΜΑΝΩΛΑΚΟ, ΑΠΛΩΣ....ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ...


Λιμενικοί μας πίεσαν να δεχτούμε την απόλυση και να φύγουμε απλήρωτοι»
«E» 28/7
Σε απόγνωση έχουν οδηγηθεί οι εννέα απλήρωτοι ναυτικοί του κατασχεμένου πλοίου της εταιρείας του Γεράσιμου Αγούδημου «Jet Ferry 1», που διαμένουν μέσα στο πλοίο εδώ και τρεις μήνες.
Στα γραφεία της εταιρείας του Γ. Αγούδημου μετέβησαν, χθες, οι απλήρωτοι ναυτικοί του κατασχεμένου πλοίου «Jet Ferry 1»
Να σημειωθεί, πως, το επιβατηγό, που μπήκε σε πλειστηριασμό ,πριν από λίγες ημέρες, αλλά δεν παρουσιάστηκε κανένας ενδιαφερόμενος να το αγοράσει, βρίσκεται μέσα στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα, δίπλα στα υπόλοιπα επιβατηγά πλοία, στα Λεμονάδικα.

Χθες, οι εννέα ναυτικοί του πλοίου, εξαγριωμένοι μετέβησαν στα γραφεία της εταιρείας του Γεράσιμου Αγούδημου, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, γιατί όργανα του κεντρικού Λιμεναρχείο Πειραιά, όπως, οι ίδιοι κατήγγειλαν, τους πίεζαν να δεχτούν την απόλυσή τους και να φύγουν από το «Jet Ferry 1», απλήρωτοι.

Ο ναύτης κ. Αναστάσιος Καραγιάννης δήλωσε στο «Εθνος»: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, το Κεντρικό Λιμεναρχείο, αντί να υπερασπίζεται τους απλήρωτους ναυτικούς, δηλαδή εμάς, βάζει ...πλάτες στον Γεράσιμο Αγούδημο. Μας πιέζουν σήμερα από το πρωί, από τη Ναυτολογία του Κεντρικού Λιμεναρχείου, να δεχτούμε την απόλυσή μας και να φύγουμε, χωρίς να εξοφληθούμε.
Κάθε μέρα περνάνε από μπροστά μας με τις κουρσάρες τους, οι γαλονάδες του Λιμενικού και βλέπουν, πως ζούμε, κάτω από άθλιες συνθήκες μέσα στο πλοίο.
Σήμερα μας είπαν από την εταιρεία ότι υπάρχει πιθανότητα να εξοφλήσουν δύο από εμάς και για τους υπόλοιπους, θα δουν τι θα κάνουν, στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Να σημειωθεί πως, από την Πανελλήνια Ενωση Ναυτών μας εξήγησαν, πως απλήρωτοι παραμένουν ακόμη ναυτικοί στα πλοία «Ρομίλντα», «Μιλένα» και «Ανθή Μαρίνα».

Το «Εθνος» μέσω του γραφείου Τύπου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας έλαβε, χθες, αργά το μεσημέρι, την απάντηση, πως δεν πιέζονται οι ναυτικοί από όργανα του κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Π. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "EΘΝΟΣ"

----------------------------------------------------------------
ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ, ΑΡΧΗΓΕ ΤΟΥ Λ.Σ.
ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΡΩΤΗΣΑ, ΧΤΕΣ, ΤΟ ΓΕΜΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ, ΕΝ ΧΟΡΩ,,,Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ,κ.ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΙΕΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ...
ΤΩΡΑ, ΒΕΒΑΙΑ, ΜΗΠΩΣ, ΕΣΥ ΝΑΥΑΡΧΕ, ΤΑ ΑΓΝΟΕΙΣ ΟΛΑ ΤΟΥΤΑ...
ΟΧΙ , ΕΓΩ ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ.
ΣΒΗΣΤΑ ΠΛΟΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΩΡΟ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ... ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΠΕΙΝΑΝΕ,
ΚΟΛΛΗΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ, ΣΤΑ ΛΈΜΟΝΑΔΙΚΑ, ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΤΕ, ΣΑΣ ΤΑ ΞΑΝΑΕΙΠΑΜΕ ΚΥΡΙΕ ΜΠΟΥΣΙΟ,
ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ.
ΑΠΛΩΣ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
.

Π. ΧΡ.