ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ SOS ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ


ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
25/06/2009

Παρακαλούμε για τα αυτονόητα

Ο ι Καλύμνιοι έφτασαν στο σημείο να παρακαλούν τον πρωθυπουργό να αφιερώσει έστω και λίγο από το χρόνο του και να ασχοληθεί με το ακτοπλοϊκό πρόβλημα.
Η κατάσταση στο νησί είναι απελπιστική και η ακτοπλοϊκή απομόνωση της Καλύμνου συνεχίζεται, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Ρούσσος να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας την άμεση παρέμβασή του.
Εν έτει 2009 οι νησιώτες παρακαλούν για τα αυτονόητα, αλλά όπως φαίνεται, μιλούν σε ώτα μη ακουώντων.
Παράλληλα εξαπολύει «πυρά» κατά του υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Πάνου Καμμένου, ο οποίος στην τελευταία ειδική συνεδρίαση που πραγματοποίησε το Δ.Σ. Καλύμνου και στην οποία ήταν παρών, δεν κατάφερε να δώσει κάποια οριστική λύση, αλλά αντιθέτως ανέβασε τους «τόνους» και δημιούργησε εντάσεις στους παρευρισκομένους.
Η ευγένεια, η αξιοπρέπεια και η λεβεντιά μπορούν και πρέπει να ορθώνονται στις εσχατιές της χώρας απέναντι στην αλαζονεία, την περιφρόνηση, την άγνοια και το λαϊκισμό», δηλώνει στην επιστολή του, ο κ. Ρούσσος, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Καμμένου, για να προσθέσει ότι «η Κάλυμνος συνεχίζει να βουλιάζει με γοργούς ρυθμούς και η κατάσταση να γίνεται πλέον απελπιστική».
Μάλιστα, μετά τις ειδικές συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν, το επόμενο βήμα της Δημοτικής Αρχής είναι να βρεθεί ενώπιον του κ. Καραμανλή και τους αρχηγούς των κομμάτων, προκειμένου να τους εκθέσουν το πρόβλημα.
Δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι, παρατάξεις, αλλά και κυρίως οι κάτοικοι θεωρούν σχεδόν επιβεβλημένο να βρεθεί μια άμεση και οριστική λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, που έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, ειδικότερα αυτή την περίοδο, λόγω τουριστικής κίνησης.
Μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο δήμαρχος Καλύμνου αναφέρει τα παρακάτω:
«Σας παρακαλώ λοιπόν εκ μέρους του Καλυμνιακού Λαού να μας αφιερώσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας ώστε να σας ενημερώσουμε και να μπορέσετε να αποφασίσετε την όποια παρέμβαση σας κρίνετε εσείς αποτελεσματική για την άρση της απελπιστικής ακτοπλοϊκής απομόνωσης της Καλύμνου.
Με εκτίμηση και σεβασμό στον καθένα προσωπικά και στο θεσμικό σας ρόλο, η Κάλυμνος με τις απόφασή της αυτή και τις αντίστοιχες προβλέψεις της , στέλνει ένα μήνυμα αταλάντευτο, αδιαπραγμάτευτο και ομόφωνο προς κάθε κατεύθυνση: Απαιτεί την άμεση ανάληψη ευθυνών από όλους , προσέρχεται σε ένα καλόπιστο και δημιουργικό διάλογο και αξιώνει την άμεση επίλυση του προβλήματος.
Από το 2004 έως σήμερα παρήλθε ικανός χρόνος που δεν δίνει πλέον το δικαίωμα να επικαλείται κανείς οποιοδήποτε πολιτικό , οικονομικό και θεσμικό πρόβλημα, σχετικά με την δυνατότητα αποκατάστασης του νησιού μας στη θέση που του αξίζει όπως αυτή κατοχυρώθηκε στις προβλέψεις του ψηφισμένου πλέον από τη Βουλή Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου.
Κύριοι το ύφος της παρούσας επιστολής μας , σε καμία περίπτωση δεν υποκρύπτει , ούτε εκφράζει κανένα αίσθημα αλαζονείας, μικρομεγαλισμού κ.λ.π.
Αποτελεί την πλέον συγκρατημένη έκφραση που μπορεί να υπάρξει για την οργή , την αγανάκτηση και το αίσθημα περιφρόνησης και εγκατάλειψης των Καλυμνίων , που ξέρουν να βρίσκουν τις λύσεις και μόνοι τους αν χρειαστεί, διαπιστώνοντας με πίκρα ότι 60 χρόνια μετά την Ενσωμάτωση του νησιού μας με τη Μητέρα Ελλάδα , η Κάλυμνος αντιμετωπίζεται ακόμα ως μια ενοχλητική υπόθεση στην καθημερινότητα της Ελληνικής Πολιτείας.
Κύριε Πρωθυπουργέ ,Πιστεύουμε ότι θέλετε να δώσετε λύση. Απαιτούμε πλέον η λύση αυτή να είναι άμεση. Η Κάλυμνος καταρρέει».

απο την εφημεριδα των ΔΩΔΕΚΑΝΉΣΩΝ ΠΡΟΟΔΟΣ
του εκλεκτού συναδέλφου, ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΛΥΒΟΥΡΗ.


για την αναδημοσίευση
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΒΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ.

π. χρ