ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΥΕΝΑΝΠ , ΒΡΩΜΙΣΕ Η ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ...ΑΚΟΥΕΙ...ΚΑΝΕΙΣ...


Τελεσίγραφο για την καθαριότητα της προκυμαίας
Γράφει: Πέλλη Γιακουμή
25/06/2009
Στα σκουπίδια κινδυνεύει να πνιγεί η προκυμαία στην καρδιά του καλοκαιριού, εν μέσω δηλαδή τουριστικής περιόδου, καθώς, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ δήμου Μυτιλήνης και Λιμενικού Ταμείου για το ύψος της σύμβασης υλοποίησης του έργου της καθαριότητας, βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Και αυτό από τις αρχές του χρόνου, ενώ με παρατάσεις συνεχίζει ο δήμος ν’ αναλαμβάνει το έργο. Χθες πάντως, ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Νάσος Γιακαλής, διεμήνυσε στην πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου ότι αν μέχρι το τέλος του μήνα (δηλαδή σε μια εβδομάδα περίπου), που λήγει η τελευταία παράταση, δεν καταβληθεί το ποσό που κατ’ αρχάς είχε συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών, θα σταματήσει ο καθαρισμός της προκυμαίας και των άλλων χώρων αρμοδιότητας Λιμενικού Ταμείου.
Μέχρι πέρυσι, η προγραμματική σύμβαση, που υπέγραφε ο δήμος Μυτιλήνης με το Λιμενικό Ταμείο για την καθαριότητα της προκυμαίας και των άλλων χώρων αρμοδιότητας του δευτέρου, ήταν στις 86.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.), το χρόνο.
Όπως λέει η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Πέλλα Ανδριώτου, ο δήμος ζήτησε την αύξηση του ποσού αυτού στα 150.000 ευρώ.
Το Λιμενικό Ταμείο θεώρησε υπερβολική την αύξηση αυτή και στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών που έγιναν, κατέληξαν τελικά στα 120.000 ευρώ ετησίως.
Δε συναίνεσε όμως με το συμφωνηθέν ποσό το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, που ζητά τη μείωσή του.
Καθαριότητα με παρατάσεις
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να «παγώσουν» οι συζητήσεις και την ευθύνη καθαριότητας να συνεχίσει να την έχει ο δήμος Μυτιλήνης, με παρατάσεις που δίνονται στην ήδη υπάρχουσα σύμβαση.
Τέλος Ιουνίου, όμως, λήγει και η τελευταία παράταση, που είχε δοθεί στη σύμβαση και καθώς το υπουργείο δε δείχνει διάθεση να βάλει «νερό στο κρασί του» για ν’ αυξήσει το ποσό, ο δήμος είναι έτοιμος να τραβήξει το θέμα στα άκρα.
«Έχουμε τραγικές ελλείψεις προσωπικού και η πόλη έχει πολύ μεγάλες ανάγκες σε θέματα καθαριότητας.
Δεν πρόκειται, λοιπόν, με αυτά τα λεφτά να συνεχίσουμε να καθαρίζουμε την προκυμαία, κάτι που είναι αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου.
Μέχρι τέλους του μήνα, εάν δεν έχει βρεθεί λύση, εμείς θα σταματήσουμε να καθαρίζουμε την προκυμαία», δήλωσε στο «Ε», ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Νάσος Γιακαλής.

«Απευθυνθείτε στο υπουργείο»
Η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, κ. Πέλλα Ανδριώτου, από την πλευρά της, μιλώντας στο «Ε», τονίζει ότι είναι καθαρά θέμα υπουργείου η έγκριση του ποσού που ζητά ο δήμος. Υπογραμμίζει, όμως, ότι ακόμη κι αν υλοποιήσει την «απειλή» του ο δήμος, θα υπάρξει έντονο πρόβλημα, αφού ακόμη κι αύριο να κάνει νέα προκήρυξη, δεν υπάρχει χρόνος για να βρεθεί άλλος ανάδοχος για την καθαριότητα.
«Εμείς πιέζουμε το υπουργείο να δεχθεί το ποσό στο οποίο καταλήξαμε με το δήμο Μυτιλήνης, αναγνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κάποιος άλλος φορέας ν’ αναλάβει αυτήν τη δουλειά. Θα κάνουμε μια ύστατη προσπάθεια προς το υπουργείο προκειμένου να βρεθεί μια μέση λύση.
Αν δεν το καταφέρουμε, θ’ αναγκαστούμε να κάνουμε νέα προκήρυξη, όμως είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει πρόβλημα, αφού μέσα σε λίγες ημέρες, δεν προλαβαίνει να γίνει τίποτα», κατέληξε χαρακτηριστικά, η κ. Ανδριώτου.
ΕΜΠΡΟΣΝΕΤ
------------------------------------------------
ΣΧΌΛΙΟ; φυσικά, εσάς κύριε ΠΑΠΑΛΗΓΟΎΡΑ, ΜΆΛΛΟΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΟΡΆ ΠΩς ΕΥΘΎΝΕΣΤΕ ΕΣΕΊΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ, ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ , ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ
ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ...ΝΤΡΟΠΗ.


π. χρ