ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ...


ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΓΡΑΜΜΗΓράφει: Αναστασία Σπυριδάκη
10/06/2009
Ένα νέο ταχύπλοο πλοίο, το «Παναγία Θαλασσινή», ξεκίνησε από το περασμένο Σάββατο τα δρομολόγιά του, συνδέοντας τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο με τα Ψαρρά, τα Μεστά και το Λαύριο, αλλά και σε μία νέα γραμμή, τη Λήμνο με τις Σποράδες, τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο και το Βόλο σε ένα δρομολόγιο ανά προορισμό την εβδομάδα. Το νέο ταχύπλοο, που δρομολογήθηκε στη νέα επιδοτούμενη γραμμή, θα πραγματοποιεί το ταξίδι από Λαύριο για Λήμνο σε 9,5 ώρες, κάτι που έχει ενοχλήσει τους φορείς του νησιού, καθώς οι δύο προορισμοί που παρεμβάλλονται, στα Μεστά της Χίου και τα Ψαρρά, ακυρώνουν τη έννοια του ταχύπλοου πλοίου με τη γρήγορη σύνδεση.

Τα νέα δρομολόγια θα γίνονται, από Λαύριο κάθε Τετάρτη στις 11 το πρωί για Μεστά, Ψαρρά, Άγιο Ευστράτιο και Λήμνο και το δρομολόγιο της επιστροφής θα γίνεται κάθε Τρίτη στις 12 το μεσημέρι, από Λήμνο για Άγιο Ευστράτιο, Ψαρρά, Μεστά και Λαύριο.
Το άλλο δρομολόγιο που θα εκτελεί το ταχύπλοο «Παναγία Θαλασσινή» θα είναι κάθε Πέμπτη στις 8 το πρωί, από Λήμνο για Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο και Βόλο και η επιστροφή από Βόλο για Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο και Λήμνο θα γίνεται κάθε Δευτέρα.

Οι τιμές!
Οι πρώτες αντιδράσεις υπάρχουν και για τις τιμές των εισιτηρίων, καθώς το εισιτήριο της οικονομικής θέσης με το ταχύπλοο είναι σε διπλάσια τιμή από ό,τι με το συμβατικό πλοίο, παρά το ότι η συγκεκριμένη γραμμή είναι επιδοτούμενη.
Από τα 29 ευρώ με το συμβατικό πλοίο, το εισιτήριο εκτοξεύεται στα 60 ευρώ με το ταχύπλοο, για το δρομολόγιο Λήμνος - Λαύριο, ενώ η τιμή του εισιτηρίου του αυτοκινήτου είναι στα 99 ευρώ από τα 90 ευρώ που είναι με το συμβατικό πλοίο.
Να αναφέρουμε εδώ ότι το εισιτήριο από Μυτιλήνη για Πειραιά με το ελεύθερης γραμμής ταχύπλοο πλοίο είναι στα 36,5 ευρώ, σχεδόν στη μισή τιμή απ’ ό,τι το επιδοτούμενο Λήμνος - Λαύριο, με περισσότερες ώρες ταξιδιού.

Συνεχίζουν να διαμαρτύρονται

Αξίζει να σημειωθεί πως οι φορείς της Λήμνου συνεχίζουν να διεκδικούν τα τρία ανεκτέλεστα επιδοτούμενα δρομολόγια την εβδομάδα του πλοίου «Παναγία Σουμελά», το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Λαυρίου από τις 3 Μαρτίου.

απο το ΕMPROSNET-αναδημοσίευση

Π. ΧΡ.