ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ - ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΑΣΗ.....

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ 

Πειραιάς 15-06-2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μια εβδομάδα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουνίου και ακόμα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος περιμένουν να μάθουν αν θα έχουν την ίδια φορολογική μεταχείριση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας.
Η Υπουργική εξαγγελία και διαβεβαίωση, ύστερα από την ένστολη διαμαρτυρία μας έξω από το ΥΕΝΑΝΠ, για ίση μεταχείριση, παραμένει κενό γράμμα.
Αντ’ αυτού διαβλέπουμε μια μεθοδευμένη πολιτική σιωπής και αδράνειας με μοναδικό σκοπό την υπεξαίρεση του ποσού των 228 ευρώ από τις τσέπες των στελεχών Λ.Σ., σε συνδυασμό με τη διασπορά φημών για ευθύνες του Συνδικαλιστικού Οργάνου του Λ.Σ. και των αρμοδίων Υπηρεσιών του ΥΕΝΑΝΠ.
Εδώ λοιπόν ταιριάζει γάντι η λαϊκή ρήση «εκεί που μας χρωστάγαν, μας πήραν και το βόδι».
Η αλήθεια είναι ότι το υπαρκτό πρόβλημα της φορολόγησης του εκλογικού επιδόματος από το 2004 και μετά, δημιουργήθηκε από τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες των πολιτικών ηγεσιών του ΥΕΝΑΝΠ, που άφησαν να δημιουργηθεί ένα θέμα που μέχρι τότε δεν υπήρχε, παρότι η νομοθεσία για το εκλογικό επίδομα πριν και μετά το 2004 είναι η ίδια και αφού δημιουργήθηκε, αδιαφορήσαν στις εκκλήσεις μας για νομοθετική ρύθμιση οδηγώντας σήμερα σε αδιέξοδο.
Επίσης πρέπει να σημειώσουμε ότι το εκλογικό επίδομα είναι νομοθετικά κατοχυρωμένο για τα στελέχη Λ.Σ. και δεν τίθεται θέμα χάρης ή ευγενούς χορηγίας από κανέναν.
Καλούμε τον Υπουργό ΕΝΑΝΠ να πάρει άμεσα θέση και να κάνει πράξη αυτά που με ευκολία υποσχέθηκε πριν από τις εκλογές.
Τέλος η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. απαντά με το έργο της, τη δυναμική της, την καθαρή και δημόσια φωνή της και τον αγώνα της, για το δίκαιο των αιτημάτων μας.
Δεν μας αγγίζουν και δεν μας επηρεάζουν οι κατευθυνόμενες προσπάθειες και εμπνεύσεις αυτών που προσπαθούν να απενοχοποιήσουν τις πολιτικές ευθύνες για την άνιση μεταχείριση των στελεχών Λ.Σ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΧΟΛΙΟ: Παιδιά το είπαμε κι εκείνη την ημέρα που κάνατε την συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο. Δυστυχώς, "μετά από την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!" Επειδή ωστόσο το ποσό κατατέθηκε ατόφιο, χωρίς φόρους στον λογαριασμό για να δοθεί στο προσωπικό του λιμενικού, είμαι πολύ περίεργη να δω που θα καταλήξουν τα υπόλοιπα χρήματα!!!!! Εδώ είμαστε κι εμείς, εκεί είστε κι εσείς , στο χέρι μας είναι να βγάλουμε άκρη!

για την ανάρτηση
Δώρα Βογιατζάκη