ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ, ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ...ΝΤΡΟΠΗ...


Πειραιάς 29/06/2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Λιμενικό Σώμα και λαθρομετανάστευση.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού ΛΣ με αφορμή την τρέχουσα δημόσια συζήτηση για τη λαθρομετανάστευση και τη ευαισθησία που διακρίνει τα μέλη της, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να ζητήσει συνάντηση με όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου για να εκφράσει τις απόψεις της.
Η άμεση εμπλοκή του Λιμενικού Σώματος και των στελεχών του με το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, η ανάδειξη του ρόλου και της συμμετοχής μας στο κρίσιμο αυτό θέμα, η επισήμανση των αδυναμιών και των ελλείψεων που παρατηρούνται, η απόδοση και η παραγωγικότητα των στελεχών του ΛΣ, η διαφύλαξη της θέσης και της τιμής του προσωπικού, είναι μέρος της ατζέντας με τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
Το θέμα της λαθρομετανάστευσης είναι καθαρά πολιτικό ζήτημα και μόνο σε τεχνικό επίπεδο έχουν τη δυνατότητα να εμπλακούν οι Υπηρεσίες του Σώματος.
Για το λόγο αυτό, δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποτελέσουμε τα εξιλαστήρια θύματα μιας ανύπαρκτης μέχρι σήμερα πολιτικής, ούτε να αποτελέσουμε στόχο μιας δίκαιης κοινωνικής κατακραυγής, εξαιτίας της ολιγωρίας των αρμόδιων πολιτικών υπευθύνων για το θέμα.
Η ΠΟΕΠΛΣ έγκαιρα και έγκυρα είχε επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σώμα, τα οποία οφείλονται κυρίως στη υποστελέχωση και τη ελλιπέστατη χρηματοδότησή του και αποτελούν τροχοπέδη στη ποσότητα και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στην κοινωνία και τον πολίτη.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος - ΔΡΙΒΑΚΟΣ Γεώργιος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ Νικόλαος

-----------------------------
για την ανάρτηση

Π. ΧΡ