ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

ΤΡΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛΣ

Πειραιάς 12/05/2009

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Την 11 Μαΐου 2009, συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ, με θέμα την επεξεργασία των θεμάτων, που πραγματεύτηκαν στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας. Στο συμβούλιο, παραβρέθηκε, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος ΛΣ ΡΕΝΤΖΕΠΕΡΗΣ Θεόδωρος, ο οποίος άκουσε και κατέγραψε τα προβλήματα του προσωπικού από όλες τις Ενώσεις.
Το Γενικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη του, όλες τις τελευταίες εξελίξεις και ειδικότερα:
1. Την υπογραφή της απόφασης από το Υπουργείο Οικονομικών για την αύξηση των μηνιαίων νυκτερινών ωρών εργασίας του προσωπικού του ΛΣ από 48 σε 64, καθώς και την αύξηση των ετήσιων νυκτερινών ωρών από 2,5 σε 4 εκατομμύρια.
2. Τη διευθέτηση του θέματος της μη αναδρομικής καταβολής από το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος της φορολογίας των εκλογικών επιδομάτων από το 2004.
3. Την τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου, που αφορά την τροποποίηση του Κώδικα Προσωπικού Λιμενικού Σώματος και την άμεση προώθησή του από τον κ. ΥΕΝΑΝΠ.
4. Τις τελευταίες ρυθμίσεις για την εισροή σημαντικών πόρων στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και την καταβολή εισροών από την εφαρμογή του Κώδικα I.S.P.S. από το προσωπικό του Λ.Σ., η εισαγωγή των οποίων εξετάζεται στο παραπάνω νομοσχέδιο.
5. Το κλείσιμο των εργασιών της Βουλής από 8 Μαΐου 2009.
ΠΡΟΤΕΙΝΕ:
Την αναβολή της ημερομηνίας της κινητοποίησης της 18ης Μαΐου 2009, αναγνωρίζοντας την άμεση υλοποίηση των αρίθ. 1 και 2 παραπάνω θεμάτων και την κινητικότητα στα θέματα, που, με απόφαση του 10ου Συνεδρίου τέθηκαν σε προτεραιότητα, δίνοντας το εύλογο χρόνο για την τελική νομοθετική ρύθμισή τους.
Αμέσως μετά, το ΔΣ της Ομοσπονδίας αποφάσισε την αποδοχή της πρότασης του Γενικού Συμβουλίου και έλαβε την εντολή για τη διαχείριση των παραπάνω θεμάτων.
Σε καμία περίπτωση, η ΠΟΕΠΛΣ δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα, δε υπαναχωρεί σε καμία από τις διεκδικήσεις της, αλλά, πάντα με γνώμονα το συμφέρον του συνάδελφου και με καλή διάθεση, θα παρακολουθεί και θα αγωνίζεται για τη υλοποίηση των διεκδικήσεων μας.
ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

------------------------------------
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος ενημερώνει τα μέλη της και τα στελέχη του Σώματος για τις σημαντικότερες διατάξεις, που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την τροποποίηση - συμπλήρωση του Κώδικα Προσωπικού Λ.Σ.
Το παραπάνω νομοσχέδιο βρίσκεται σε τελική επεξεργασία από τον Υπουργό Ε.Ν.Α.Ν.Π κ. ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ Αναστάση, για την προώθησή του στα συναρμόδια Υπουργεία και την τελική κατάθεσή του, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Εντός αυτού, βρίσκονται πληθώρα διατάξεων που ικανοποιούν πολλά χρονίζοντα θέματα του προσωπικού, αλλά κυρίως βρίσκονται διατάξεις που εκσυγχρονίζουν το Σώμα, δημιουργούν σύγχρονες υποδομές και αυξάνουν την αποτελεσματικότητά και την παραγωγικότητά του.
Ειδικότερα:
-Βαθμολογική αποκατάσταση των 182 Υ/Ξ εκ Λ/Φ μη κατόχων απολυτηρίου Λυκείου και την ανάλογη προαγωγή τους με τους υπολοίπους συναδέλφους αποφοίτους της Σχολής Λ/Φ.
-Προαγωγή των Ανθ/στών προερχομένων από Σχολή Λ/Φ, οι οποίοι αποστρατεύονται λόγω ορίου ηλικίας ή 35ετίας στους βαθμούς του Σημ/ρου και Ανθ/ρχου λαμβάνοντας μισθολογικά κλιμάκιο ίσο με τα 2/3 του Αρχ/ρχου.
-Εξίσωση των πτυχιούχων ΤΕΙ με ΑΕΙ για τους προερχόμενους από Σχολή Λ/Φ.
-Ρύθμιση για αποστράτους με όριο ηλικίας ένα (01) μήνα μέσα σε ένα μήνα από την συμπλήρωση αυτών.
-Ρύθμιση για ομοιόμορφη βαθμολογική εξέλιξη των κατόχων πτυχίου Δοκίμων Αξ/κων Ε.Ν., Αξ/κών από ΣΔΥΛΣ με τους υπόλοιπους Αξ/κούς ΕΟΘ.
-Επέκταση του 18μηνου για την προαγωγή Υ/Ξ κατόχων πτυχίων ΤΕΙ – ΑΕΙ σε όσους εισήλθαν στο Σώμα μετά το 2001 και δεν βρίσκονται στον βαθμό του Κ/στη.
-Προαγωγή στο βαθμό του Σημ/ρου με την συμπλήρωση ενός (01) έτους στο βαθμό του Ανθ/στη για προερχόμενους από ΣΔΥΛΣ κατάταξης 1996 που προέρχονται στο σύνολο τους από Σχολή Λ/Φ.
-Τροποποίηση διάταξης αναφορικά με τον ελάχιστο χρόνο παραμονής στο βαθμό Πλοίαρχου – Αρχ/ρχου των Αξ/κων ειδικότητας υγειονομικού.
-Πρόβλεψη μιας (01) οργανικής θέσης Πλοίαρχου για Αξ/κούς ΣΔΥΛΣ ΕΟΘ κάτοχοι πτυχίου ΙΑΕ.
-Δυνατότητα επιλογής στον υπολογισμό 35ετίας η προσμέτρηση ή μη της υπηρεσίας που παρασχέθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις.
-Αυξάνεται το ποσοστό διπλωματούχων ΑΕΝ σε 40% για τους υποψηφίους προς κατάταξη στην Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.
-Διάνυση της απαιτούμενης 6μηνης θαλάσσιας υπηρεσίας για συμμετοχή στις εξετάσεις της ΣΔΣΛΣ στο Λ.Σ., θα μπορεί να γίνεται σε ΠΠΛΣ.
-Κάλυψη 20% των υποψηφίων για κατάταξη Δοκ. Σημαιοφόρων ειδικών τεχνικών μέσα από το Σώμα.
-Δυνατότητα επιλογής στους διαγωνισμούς κατάταξης των Σχολών Υ/Ξ – Λ/Φ με μόρια ή γραπτές εξετάσεις.
Στην συγκεκριμένη διάταξη, θα μπορούσε να υπογραφεί μια γενναία πολιτική απόφαση για κατάργηση του συστήματος των γραπτών εξετάσεων και την επαναφορά του συστήματος των μορίων, προκειμένου αυτοί να γίνονται με γρήγορες διαδικασίες και κυρίως να αποπνέουν αξιοκρατία και διαφάνεια.
-Κάλυψη σε ποσοστό 60% των υποψηφίων ΣΔΥΛΣ από διπλωματούχους ΑΕΝ και σε 40% από δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
-Εξουσιοδοτική διάταξη για έκδοση απόφασης ΥΕΝΑΝΠ για την χορήγηση στο προσωπικό Λ.Σ. καταστάσεων επιβίβασης.
-Μείωση του αριθμού εισακτέων αθλητών στο Λ.Σ.
-Καθορισμός αποζημίωσης για το προσωπικό Λ.Σ. που διδάσκει στις παραγωγικές Σχολές Λ.Σ.
-Πραγματοποίηση εκπαίδευσης του προσωπικού Λ.Σ. στην οδήγηση ή το χειρισμό αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, ειδικών οχημάτων που ανήκουν στο ΥΕΝΑΝΠ σε Σχολές ή Σχολεία Λ.Σ. για απόκτηση σχετικών αδειών.
-Εξαίρεση του προσωπικού Λιμενικών Σταθμών για την τοποθέτηση τους, με διαταγή του τοπικού Λιμενάρχη.
-Ρύθμιση δυνατότητας μετάθεσης δημοσίου υπαλλήλου και υπαλλήλου ΝΠΔΔ συζύγου στελέχους Λ.Σ.
-Πρόβλεψη παροχής υγειονομικής περίθαλψης από ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικά Νοσηλευτικά ιδρύματα και ιδιώτες ιατρούς, μη συμβεβλημένους με το Δημόσιο.
-Εξουσιοδοτική διαταγή για έκδοση Π.Δ. για αναδιάρθρωση συγχώνευση, κατάργηση υπηρεσιών Λ.Σ. ή σύσταση νέων.
-Δυνατότητα ελεύθερης κυκλοφορίας προσωπικού Λ.Σ. με προαστιακό σιδηρόδρομο.
-Καθιέρωση ημέρας εορτασμού του Λ.Σ. η 8η Μαρτίου κάθε έτους (ημερ/νία ίδρυσης Λ.Σ.)
-Αύξηση οργανικών θέσεων Αξ/κών ειδικότητας Οικονομικού.

-Χορήγηση επιδόματος στους υπηρετούντες στα VTMIS.
-Εξουσιοδοτική διάταξη για έκδοση Π.Δ. Οδοιπορικών εξόδων Λ.Σ.
-Εξουσιοδοτική διάταξη για έκδοση ΚΥΑ καταβολής αποζημίωσης στα στελέχη που συμμετέχουν σε επιτροπές προμηθειών.
-Πρόβλεψη ίδρυσης γραφείων εξυπηρέτησης Αποστράτων Λ.Σ.
-Εξουσιοδοτική διάταξη για έκδοση Π.Δ. για το καθορισμό του αριθμού θέσεων που δικαιούνται επίδομα πληροφορικής.
-Καθιέρωση αναλογικής εφαρμογής στο προσωπικό Λ.Σ. σχετικά με την χορήγηση εξόδων υπεράσπισης.
-Χορήγηση μηνιαίου επιδόματος στους τελούντες σε κατάσταση υπηρεσία γραφείου. -Εξουσιοδοτική διάταξη για έκδοση απόφασης ΥΕΝΑΝΠ για την χορήγηση στο προσωπικό Λ.Σ. καταστάσεων επιβίβασης.
-Υποχρεωτική υπηρεσία σε πλωτά η παραμεθόριο για κάθε είδους προαγωγή με συνολική προσμέτρηση ή όχι χωριστά ως Υ/Ξ ή Α/Ξ.
-Ενίσχυση, με επιπλέον πόρους στα ασφαλιστικά ταμεία.
-Ένταξη των τριτέκνων στην διαδικασία προσλήψεων ως πολύτεκνοι.
-Αλλαγή του τρόπου σύνταξης Φ.Π. και επαναφορά της βαθμολογικής κλίμακας 01 έως 10. -Καθιέρωση κατάστασης υπηρεσίας ξηράς για όσους κρίνονται από την ΑΝΥΕ ως ακατάλληλοι για υπηρεσία σε ΠΠΛΣ.
Όπως γίνεται αντιληπτό, από τα παραπάνω, η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή και η ψήφισή του, είναι απόλυτα επιβεβλημένη για τον εκσυγχρονισμό των δομών και υποδομών του Σώματος.
Η δημιουργία νέων και ευέλικτων εργαλείων, που προβλέπονται παραπάνω, θα δώσουν την απαιτούμενη δυναμική στο Σώμα να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες απαιτήσεις διοίκησης, αστυνόμευσης και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Με τον τρόπο αυτό, η έρευνα και διάσωση στο θαλάσσιο χώρο, που είναι το κοινωνικό αντικείμενο των δραστηριοτήτων μας, θα λάβει την πλέον αποτελεσματική μορφή της και θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της κοινωνικής προσφοράς του Λιμενικού Σώματος.
Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. κρίνει το συγκεκριμένο νομοθέτημα ως πρωταρχικής σημασίας ζήτημα και καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΕΝΑΝΠ να το αντιμετωπίσει ως τέτοιο και να προχωρήσει άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται για την ολοκλήρωσή του.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία
Ο Πρόεδρος, Γιώργος Δριβάκος,
ο γεν.γραμματέας, Νικόλαος Γραικούσης
-----------------------------------------
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θέμα: «Αύξηση των μηνιαίων ωρών νυχτερινής απασχόλησης»
Σας γνωρίζουμε ότι υπογράφηκε η ΚΥΑ για την αύξηση των μηνιαίων ωρών νυχτερινής απασχόλησης από 48 σε 64.
Στο εξής, ο μέγιστος μηνιαίως αριθμός νυχτερινών υπηρεσιών, που θα αποζημιώνονται, θα ανέρχεται σε 8 από 6.
Επίσης δόθηκαν οι κατευθυντήριες εντολές από το Υπουργείο Οικονομικών για τη μη φορολόγηση των εκλογικών επιδομάτων, που εκκρεμούσαν από το 2004 ως το 2007.
Θεωρούμε τη εξέλιξη αυτή ως θετικό βήμα στη κατεύθυνση της υλοποίησης των θεμάτων, που εκκρεμούν και που αφορούν τα στελέχη του ΛΣ.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία
Ο Πρόεδρος,
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΙΒΑΚΟΣ ,
Ο Γενικός Γραμματέας,
ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ Νικόλαος
--------------------------------
σχόλιο:για να ενημερωθούν οι αναγνώστες, δημοσιεύουμε και τίς τρείς ανακοινώσεις της ΠΟΕΠΛ.Σ.
Σε ένα θέμα, θα σταθώ.
Τα νυχτερινά πρέπει να δοθούν αναδρομικά στο προσωπικό του Λ.Σ.
Να τα πάρουν οι λιμενικοί αναδρομικά , διαφορετικά υπάρχει αδικία καραμπινάτη, σε σχέση με αστυνομικούς και πυροσβέστες.
Και μιλάμε για προσωπικό , που δεν δουλεύει μόνο 64 ώρες, νύχτα, μηνιαίως.
Αλλά, πολύ περισσότερες και πολύ πιό σκληρά.
Και για αυτο , δεν διάβασα λέξη.
Οσο για τα υπόλοιπα , θα τα δούμε στήν πορεία και θα τα κρίνουμε ,
γιατί πολυνομοσχέδιο ακούμε και πολυνομοσχέδιο δεν βλέπουμε.

π. χρ.