ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

« Ελεύθεροι οι τέσσερις εφοπλιστές για το κύκλωμα στο λιμάνι»!

Post Thumbnail| 05/10/2019 | 20:12
https://www.grtimes.gr     Αναδημοσίευση
Του Βασίλη Παπαναστασούλη
Ελεύθεροι με έναν περιοριστικό όρο αφέθηκαν πριν από λίγο οι 11 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα στην ειδική ανακρίτρια για την υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι της  Θεσσαλονίκης. Με σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως , η ανακρίτρια επέβαλε καταβολή χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ στους τέσσερις εφοπλιστές – ιδιοκτήτες των εταιρειών με τα ρυμουλκά .

Στους άλλους 7 κατηγορούμενου ςοι οποίοι είναι στελέχη των παραπάνω εταιρειών και συνεργάτες των εφοπλιστών επιβλήθηκε η καταβολή χρηματικής εγγύησης από 2.000 έως 10.000 ευρώ
Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της εκβίασης και ισχυρίστηκαν ότι πρόκειται για υπόθεση που αφορά σύγκρουση συμφερόντων λόγω ανταγωνισμού μεταξύ επιχειρηματιών .
Παραδέχτηκαν μόνο το αδίκημα της δωροδοκίας , λέγοντας ότι έδιναν φιλοδωρήματα στους πλοηγούς για να εξυπηρετούνται πιο γρήγορα κατά τη ρυμούλκηση των πλοίων ενώ επισήμαναν ότι αυτή η πρακτική ακολουθείται εδώ και χρόνια σε όλα τα λιμάνια.
Οι παραπάνω ανήκουν στους 18 συλληφθέντες και στους συνολικά 21 κατηγορούμενους οι οποίοι φέρονται ότι εμπλέκονται στο πολυμελές κύκλωμα που εξάρθρωσε η Υπηρεσία Ειδικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.
Σύμφωνα με τη δικογραφία οι κατηγορούμενοι εφοπλιστές είχαν στήσει καρτέλ για τη ρυμούλκηση μεγάλων πλοίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Σε συνεννόηση με τους πλοηγούς απαιτούσαν τη συνδρομή περισσότερων ρυμουλκών απο όσα ήταν απαραίτητα για τον ελλιμενισμό κάθε πλοίου., υποχρεώνοντας τις ιδιοκτήτριες εταιρείες να καταβάλουν περισσότερα χρήματα. Συνήθως χρησιμοποιούσαν τέσσερα ρυμουλκά αντί για δύο ή τρία.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και τη δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος άλλης εταιρείας που δεν διέθετε τον απαραίτητο αριθμό ρυμουλκών και αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο.
Οι υπόλοιποι 7 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων είναι ο λιμενάρχης Θεσσαλονίκης και οι 6 πλοηγοί , που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Ειδικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, πρόκειται να απολογηθούν αύριο στην ίδια ανακρίτρια