ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Στην νέα αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης στα Συνδικάτα η απάντηση από αυτά πρέπει να είναι Απεργία!

ΠΕΝΕΝ
11/9/2019
Όπως ήδη έχουμε δημοσιοποιήσει εδώ και αρκετό διάστημα, η κυβέρνηση της Ν.Δ θα κλιμακώσει ακόμη παραπέρα την επίθεσή της ενάντια στα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνδικάτων. 
Από τις πρώτες μέρες της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής κατέστησε σαφές ότι θα συνεχίσει την αντιλαϊκή - αντεργατική επίθεση (εκεί που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ) από την μια παρέχοντας απλόχερα νέα προνόμια, πλήθος ελαφρύνσεων και φοροαπαλλαγών για το κεφάλαιο και από την άλλη θέτει στην ατζέντα της πολιτικής της το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της απεργίας (ηλεκτρονική ψηφοφορία) αλλά και το γενικευμένο φακέλωμα (ηλεκτρονικό μητρώο) με στόχο να αποδυναμώσει και να αχρηστεύσει θεσμικά την αντίσταση των εργαζομένων και των συνδικάτων στην αντιλαϊκή πολιτική.
Κυβέρνηση - κεφάλαιο χτυπώντας εκεί που χτυπάει η καρδιά του συνδικαλιστικού κινήματος, τα πρωτοβάθμια Σωματεία, επιδιώκουν να τσακίσουν το ίδιο το δικαίωμα της απεργίας παρέχοντας με τον τρόπο αυτό την δυνατότητα στην εργοδοσία να υλοποιήσει ανεμπόδιστα τους αντεργατικούς της σχεδιασμούς.
Τόσο το πρώτο (ηλεκτρονικό μητρώο) όσο και το δεύτερο (ηλεκτρονική ψηφοφορία) έχουν κοινό στόχο και επιδίωξη κράτος και κεφάλαιο να ελέγξουν και να ποδηγετήσουν (με την βία, την τρομοκρατία, την καταστολή και την αυθαιρεσία) κάθε οργανωμένη αντίσταση για την διεκδίκηση των εργατικών δικαιωμάτων.
Πρόκειται για ένα αντιδραστικό ανοσιούργημα για το οποίο πρέπει να σημάνει γενικευμένος εργατικός ξεσηκωμός σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε πόλη και σε όλη την χώρα. Ένας ξεσηκωμός με προετοιμασία, οργάνωση, σχέδιο και στόχο την ματαίωσή αυτού του αντιδραστικού κατασκευάσματος.
Η δήλωση του διορισμένου Προέδρου της ΓΣΕΕ ότι "εμείς τις κυβερνήσεις δεν τις κρίνουμε ούτε από τι είναι, ούτε από τι λένε, τις κρίνουμε από το έργο τους"  σε μια συγκυρία που επίσημα στην Βουλή ο Υπουργός Εργασίας και στην ΔΕΘ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θέτουν ανοιχτά ζήτημα νομοθετικών παρεμβάσεων για το χτύπημα των Συνδικάτων το λιγότερο που κάνει είναι να κλείνει το μάτι για να υλοποιηθεί αυτός ο άθλιος σχεδιασμός της κυβέρνησης!!!
Ο ΣΕΒ και ευρύτερα το εργοδοτικό κατεστημένο μπορούν να πανηγυρίζουν αφού κατά τις δηλώσεις τους ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε το 60% των απαιτήσεών τους και με την ίδια ταχύτητα η δεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη επιθυμεί να υλοποιήσει το υπόλοιπο 40%!!!
Προφανώς οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί κυβέρνησης - κεφαλαίου δεν σταματούν στην επίθεσή τους στα συνδικάτα και στα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, δεν σταματούν στις σκανδαλώδεις φοροελαφρύνσεις προς τους μεγαλοσχήμονες βιομηχάνους, τραπεζίτες, εφοπλιστές κλπ, στο στόχαστρό τους είναι στο όνομα της ανάπτυξης, των επενδύσεων και του φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος το ξεπούλημα όλων των δημόσιων επιχειρήσεων που παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο όπως και όλου του πλουτοπαραγωγικού πλούτου της χώρας μας. 
Είναι η συνέχιση και η ακόμη πιο επιθετική αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, είναι το παραπέρα χτύπημα και η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, το χαράτσωμα έως και η διακοπή ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες εργατικές - λαϊκές οικογένειες στο όνομα της σωτηρίας της, η δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών στις οποίες θα επικρατήσει ο εργασιακός μεσαίωνας....
Η πολιτική αυτή είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ένταση της καταστολής, της αστυνομοκρατίας για κάθε λαϊκή και εργατική αντίσταση. Για αυτό επιδιώκουν να ισοπεδώσουν τα όποια εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα.
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις το μαχόμενο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να πρωτοστατήσει στην μάχη για να ορθωθεί μια ισχυρή και μαζική εργατική αντίσταση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
Στο πλαίσιο αυτό η ΠΕΝΕΝ οργανώνει την παρέμβασή της μέσα και έξω από τα καράβια ώστε να δοθεί με επιτυχία η απεργιακή απάντηση των Ναυτεργατών.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ