ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΑΛΣ : H παρακαταθήκη μη προσλήψεων και τρόπου εισαγωγής - εκπαίδευσης των στελεχών ΛΣ που μας άφησε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, οδηγεί σε ιστορική αποτυχία το ΛΣ!

   

Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2019
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 08:33

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΠΕΑΛΣ) ΠΑΣΣΑΚΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ


Πειραιάς, 09-08-2019

Η κατάθεση τροπολογίας προς ψήφιση στη Βουλή στις 08-08-2019 για την ρύθμιση ζητημάτων φοίτησης στις Παραγωγικές Σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και λειτουργίας τους, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η μεταφορά της έδρας της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στο Σκαραμαγκά Αττικής, η δυνατότητα επέκτασης της χρονικής διάρκειας και για τις εκπαιδευτικές σειρές 2020-21 καθώς και η δυνατότητα σίτισης και διαμονής των Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκτός των εγκαταστάσεων της Σχολής, δυστυχώς έρχεται να επιβεβαιώσει τόσο την ΠΕΑΛΣ όσο και εμένα προσωπικά για τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας στην προηγούμενη Πολιτική Ηγεσία, αναφορικά με τις επιφυλάξεις μας ως προς τα προαπαιτούμενα για την επιτυχή εισαγωγή μέσω Πανελληνίων και την επιτυχή φοίτηση και
 αποφοίτηση νέων στελεχών ΛΣ.

Η υποτιθέμενη κατάλληλη κτιριακή υποδομή, κατάλληλη εκπαιδευτική ύλη, κατάλληλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και εκπαιδευτικό προσωπικό, κατάρτιση του προσωπικού με συστηματική και μεθοδευμένη δουλειά, που μας έλεγαν και που παρά τις αμφιβολίες μας και αντιρρήσεις μας επέμεναν, από ότι φαίνεται έμεινε στο όραμα και στις "παχιές" εξαγγελίες, τα οποία δυστυχώς δεσμεύουν τη νέα Πολιτική Ηγεσία, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Τονίζω για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα:

- της διασφάλισης ετήσιας τακτικής εισροής στελεχών ΛΣ αλλά και υπέρ της εισαγωγής Αξιωματικών Λ.Σ. μέσω ΑΣΕΠ καθώς με τον τρόπο αυτό δίδεται η δυνατότητα πρόσληψης του εκάστοτε απαιτούμενου «γνωσιακού κεφαλαίου».

- της αύξησης του ποσοστού εισαγωγής Αξιωματικών ΛΣ, προερχομένων από ΑΕΝ στο 40%, λόγω επιτακτικών, υπηρεσιακών αναγκών.

- της επανεξέτασης του πρόσφατου πλαισίου ακαδημαϊκής και στρατιωτικής εκπαίδευσης και κανονισμού σχολών Λ/Φ και Δοκίμων Σημαιοφόρων. 

- της ύπαρξης Κανονισμού Εκπαίδευσης των Δοκίμων Λ/Φ και Σημαιοφόρων ΛΣ, τουλάχιστον ισάξιων και αντάξιων της στρατιωτικής εκπαίδευσης και ακαδημαϊκής γνώσης των μέχρι σήμερα Αξιωματικών Λ.Σ. 

- της άμεσης τοποθέτησης Διοικητή στην Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων στο βαθμό του Πλοιάρχου ΛΣ.

- της άμεσης τοποθέτησης Διοικητή στη Σχολή Δοκίμων  Σημαιοφόρων ΛΣ στο βαθμό του Αρχιπλοιάρχου ΛΣ.

-  της άμεσης πρόσληψης Αξιωματικών ΛΣ (προερχομένων από ΑΕΝ στο 40%) και Λιμενοφυλάκων.

Παράλληλα, επισημαίνω την επαπειλούμενη από το νέο θεσμικό πλαίσιο εισαγωγής και εκπαίδευσης των Λιμενοφυλάκων και των Αξιωματικών ΛΣ, ισοπέδωση του αξιώματος που κατέχουν, του βαθμού που φέρουν και κυρίως για τους Αξιωματικούς Λ.Σ. το γκρέμισμα του «ναού» τους, δηλαδή την ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση σε πανεπιστήμια, πολυτεχνικές σχολές και ΑΕΝ και την κατόπιν φοίτησή τους στη σχολή ΣΝΔ,  που αποτελούν σημαντικό μέρος της ιστορίας τους, την  περηφάνια τους και τα εχέγγυα να διοικούν το ΛΣ και το διαχρονικά υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο και τον επαγγελματισμό τους.
Δυστυχώς, εμμένω στην άποψή μου ότι, παρά το εκ προοιμίου ναρκοθετημένο πεδίο από την προηγούμενη Πολιτική Ηγεσία και μάλιστα με χέρι βοηθείας εκ των έσω του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα τις ελάχιστες εναπομείνασες διεξόδους - δυνατότητες παρεμβάσεων από τη νέα Πολιτική Ηγεσία, αν δε υπάρξουν γρήγορα πρωτοβουλίες στην παραπάνω κατεύθυνση,  η αποτυχία θα είναι ιστορική με ότι αυτό συνεπάγεται για το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., τη Ναυτιλία και τους συμπολίτες μας.

Πρόεδρος ΠΕΑΛΣ          
Σπυρίδων Π. ΠΑΣΣΑΚΟΣ