ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Περί Π.Ο.ΔΙ.Ν. και Κ. Λ. Χανίων!

www.neaplefsi.gr.  Αναδημοσίευση

25/8/2019 Δράττομαι της ευκαιρίας  από τη τελευταία μεγάλη επιτυχία του Γραφείου Ασφαλείας και Ναρκωτικών του Κ.Λ. ΧΑΝΙΩΝ (1.850 gr ινδικής κάνναβης), θέλοντας να εστιάσω και να υπερθεματίσω την αναγκαιότητα ίδρυσης Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών στα Χανιά.Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν, ενδεικτικά σας γνωρίζω ότι η ουσιαστική και οργανωμένη δίωξη ναρκωτικών ουσιών στο χώρο επιχειρησιακής ευθύνης του Κ.Λ. ΧΑΝΙΩΝ, ήτοι σε όλο το νομό Χανίων, ξεκινάει με την έλευση του πρώτου αστυνομικού σκύλου δίωξης ναρκωτικών, του γνωστού σε όλους μας MARSAL Ν 015 και του συνοδού του το 2007. Τη συγκεκριμένη περίοδο οργανώνεται δειλά δειλά μια άτυπη ομάδα, που ασχολείται κατά κύριο λόγο αλλά όχι κατ’ αποκλειστικότητα με τα ναρκωτικά.
Τα αποτελέσματα δεν αργούν να φανούν κυρίως από τη δυνατή όσφρηση του MARSAL N015 πάντα υπό τη καθοδήγηση του συνοδού του. Έτσι αρχίζουν οι δικογραφίες των ναρκωτικών να αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς.
Δύο χρόνια αργότερα, το 2009 ξεκινάει το πρώτο Σχολείο Δίωξης Ναρκωτικών στον Πειραιά με σκοπό την εκπαίδευση των συναδέλφων που θα στελεχώσουν τις κατά τόπους Περιφερειακές Ομάδες Δίωξης Ναρκωτικών. Η δέσμευση του Αρχηγείου είναι να δημιουργηθεί Π.Ο.ΔΙ.Ν. αρχικά 
όπου υπάρχει αστυνομικός σκύλος δίωξης ναρκωτικών και σιγά σιγά να επεκταθεί και αλλού. Το Κ.Λ. ΧΑΝΙΩΝ στέλνει έξι (06) στελέχη στο εν λόγω σχολείο, τα περισσότερα εκ των οποίων ήδη ασχολούνται με τα ναρκωτικά. Όλοι αποφοιτούν με επιτυχία αλλά μάταια περιμένουν την ίδρυση της Π.Ο.ΔΙ.Ν.
Ο καιρός περνάει, η εμπειρία μεγαλώνει και οι επιτυχίες συνεχίζονται. Ο επιχειρησιακός βίος του MARSAL N 015 τελειώνει και έχουμε την έλευση της MISA N 029 πάντα με τον ίδιο συνοδό το 2016. Η τεράστια εμπειρία του συνοδού, κάνει τη MISA από την αρχή της καριέρας της να έχει τεράστιες επιτυχίες, επιχειρώντας σε κάθε γωνιά της Κρήτης, μιας και είναι το μοναδικό σκυλί για ναρκωτικά σε όλο το νησί, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα. Με κατάλληλη αξιοποίηση των πληροφοριών, αλλά και τη δυνατή μύτη της MISA, πιάνονται ολόκληρα καράβια με τόνους
 ναρκωτικών ουσιών.
Φτάνοντας στη σημερινή ημέρα και παρ’ όλες τις επιτυχίες, μάταια περιμένουμε την ίδρυση Π.Ο.ΔΙ.Ν. στο Κ.Λ. ΧΑΝΙΩΝ, αν και όλοι από την αρχή μας υπόσχονται ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί. Ταυτόχρονα βλέπουμε και ακούμε να ιδρύονται Π.Ο.ΔΙ.Ν. σε άλλες περιοχές χωρίς την προϊστορία του Κ.Λ. ΧΑΝΙΩΝ στη καταπολέμηση των ναρκωτικών, εξαργυρώνοντας ίσως πολιτικές ή άλλες χάρες.
Η τεράστια εξάπλωση των ναρκωτικών ουσιών στη περιοχή μας αλλά και σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια απαιτεί στοχευμένες κινήσεις από τη πλευρά των Αρχών Ασφαλείας. Υπάρχουν πλέον εκατοντάδες είδη ναρκωτικών ουσιών, που κυκλοφορούν στους δρόμους και που με
 χαρακτηριστική άνεση προσφέρονται στα παιδιά μας. 
Η καταπολέμηση αυτής της μάστιγας απαιτεί γενναίες και ρηξικέλευθες δράσεις από τη πλευρά της πολιτείας, και μια από αυτές στη περίπτωση τη δική μας, του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. είναι η εξειδίκευση.
Καλούμε λοιπόν την Ηγεσία του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έστω και τώρα, με καθυστέρηση δέκα ετών, να πράξει το αυτονόητο. Να ιδρύσει Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών στο Κ.Λ. ΧΑΝΙΩΝ. Υπάρχουν στελέχη εκπαιδευμένα, με όρεξη και με τεράστια εμπειρία.
Οι πολίτες έχουν βαρεθεί τα λόγια. Πράξεις απαιτούν, και τις απαιτούν εδώ και τώρα.
Με εκτίμηση,
ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Πρόεδρος ΕΠΛΣ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ
Αν. Γεν. Γραμματέας Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.