ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

ΠΕΝΕΝ:Όχι στην κατάργηση του Πανεπιστημιακού άσυλου!

Δελτίο Τύπου

Η κυβέρνηση της Ν.Δ με διαδικασίες εξπρές μέσα από την Βουλή μεθοδεύει την κατάργηση του Πανεπιστημιακού άσυλου στα πλαίσια της διακηρυγμένης πολιτικής της για την επιβολή "του νόμου και της τάξης".

Οι μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις φοιτητών - σπουδαστών στο κέντρο της Αθήνας στις 24 Ιούλη 2019 αποτελούν ένα πρώτο δείγμα αγωνιστικής γραφής ότι ο αυταρχισμός, η καταστολή και η συντριβή των δημοκρατικών δικαιωμάτων της νεολαίας και του λαού δεν θα περάσουν και ο όποιος αντιδραστικός νόμος για το άσυλο θα μείνει στα χαρτιά.
Κεντρική στόχευση της κυβέρνησης, των άλλων αστικών κομμάτων και των ΜΜΕ που συντάσσονται μαζί τους, με τον θόρυβο που έχουν ξεσηκώσει περί εγκληματικότητας και διακίνησης ναρκωτικών αποσκοπούν να υπηρετήσουν και να υλοποιήσουν τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου για την εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης, την υπονόμευση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των φοιτητών, το χτύπημα των αγώνων τους, την μετατροπή της εκπαίδευσης σε όργανο υπηρέτησης των επιχειρηματικών ομίλων.
Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου αποτελεί βήμα κλιμάκωσης για την υλοποίηση αυτών των σχεδίων του κεφαλαίου  και των πολιτικών του εκπροσώπων.
Η εργατική τάξη και το αγωνιστικό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να συμπορευτούν στον αγώνα ενάντια το κεφάλαιο "να βάλει χέρι και πόδι" στην ανώτατη εκπαίδευση και να την εντάξει στα επιχειρηματικά του σχέδια για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ