ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Νέα παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ για την υλοποίηση της αναβάθμισης των συντάξεων!

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019


Γράφτηκε από ΠΕΝΕΝ
nat-efka.jpg
Νέα παρέμβαση προς τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιο Πετρόπουλο έκανε ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ σχετικά με την αναβάθμιση (μέσω εξαγοράς ) των συντάξεων των 700 περίπου συνταξιούχων Ναυτεργατών που καθυστερούν από τον ΕΦΚΑ εδώ και 4 χρόνια.
Στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ άσκησε εντονότατη κριτική στην κυβέρνηση καθώς και στον ΕΦΚΑ για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας που αφορά την εξαγορά του Α΄ Μάγειρα από πλήθος Ναυτεργατών (Ναύτες - Θαλαμηπόλοι - Μηχανοδηγοί - Μάγειροι - Ρεσπεντζέροι κ.λπ) που η πλειονότητά τους ήδη έχει καταβάλει την χρηματική διαφορά και στους οποίους ακόμη δεν τους έχει καταβληθεί η προβλεπόμενη αναβαθμισμένη σύνταξη.
Στην απάντησή του ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι εντός της ημέρας θα αντιμετωπισθεί με έγγραφο δικό του και του ΕΦΚΑ η εκκρεμότητα αυτή και αμέσως μετά θα δρομολογηθεί ομαλά η χορήγηση αυτών των συντάξεων.
Πράγματι, όπως πληροφορηθήκαμε από το ΝΑΤ και την υπηρεσία του ΕΦΚΑ στο Ταμείο μας, εστάλη η απάντηση η οποία εκκρεμούσε εδώ και μήνες...
Μετά από αυτή την εξέλιξη θεωρούμε αναγκαίο το ΝΑΤ και η υπηρεσία του ΕΦΚΑ σε αυτό θα πρέπει να σχεδιάσουν την δουλειά τους με στόχο την συντομότερη διεκπεραίωση και απόδοση αυτών των συντάξεων.