ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

ΠΕΑΛΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Αυτά μας έλεγαν, αυτά τους λέμε αναφορικά με την παράλληλα με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις εισαγωγή στο Λ.Σ. με μοριοδότηση Δοκίμων Σημαιοφόρων και Λιμενοφυλάκων!



Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 at 10:29

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
22-05-2019
Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/80/19 

Όπως ενημερωθήκαμε από ΜΜΕ, στην τελική ευθεία βρίσκεται η προκήρυξη για την εισαγωγή στο Λιμενικό Σώμα 45 νέων Δοκίμων Αξιωματικών και 155 νέων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων (με μόρια) που θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, ενώ παράλληλα, εγκρίθηκε και δημοσιεύθηκε και ο Κανονισμός Εκπαίδευσης διετούς φοίτησης των νέων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων.

Η κατ΄ εξαίρεση πρόσληψη στελεχών - παράλληλα με την εισαγωγή της πρώτης σειράς κατάταξης με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων - με το σύστημα της μοριοδότησης, εκτός ΑΣΕΠ, για την κάλυψη κενών θέσεων Αξιωματικών ΛΣ και Λιμενοφυλάκων, όχι μόνο δε μας βρίσκει σύμφωνους αλλά κάθετα αντίθετους, ιδιαίτερα δε αν αναλογιστούμε όσα έχουν ειπωθεί τα τρία αυτά χρόνια από την Πολιτική Ηγεσία του ΥΝΑΝΠ  για το ζήτημα των προσλήψεων των στελεχών ΛΣ με τον τρόπο που σήμερα προτείνεται.

Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε τι άλλαξε και ξαφνικά η πρόσληψη στελεχών Λ.Σ εκτός πανελληνίων και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου, αποτελεί πρόταση της  πολιτικής ηγεσίας και μάλιστα παράλληλα με την εισαγωγή μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων. 


Απάντησή μας στην πολιτική ηγεσία αναφορικά με την προκήρυξη για την εισαγωγή στο Λιμενικό Σώμα 45 νέων Δοκίμων Αξιωματικών και 155 νέων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων (με μόρια), είναι  τα δικά της λόγια :

 ...."Μόνο με τις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στις σχολές του Λιμενικού Σώματος θα κλείσουμε την πόρτα στους ημετέρους"...., 

...."
Μόνο με τις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στις σχολές του Λιμενικού Σώματος θα κλείσουμε την πόρτα στην αναξιοκρατία που κυριαρχούσε όλα αυτά τα χρόνια"....

..."Μόνο με τις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στις σχολές του Λιμενικού Σώματος θα αναβαθμίσουμε την ποιότητα των στελεχών."....

..."Μόνο με τις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στις σχολές του Λιμενικού Σώματος και νέα προγράμματα σπουδών τα νέα στελέχη του Σώματος θα μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες και προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα το Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ."....

Αυτά μας έλεγαν, αυτά τους λέμε.


Πρόσφατα δεμας χαρακτήρισαν από το βήμα της Βουλής ως ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ και ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥΣ. 


Τοποθετούμαστε και σε αυτό.


Αφενός αποτελεί ατυχέστατη τοποθέτηση κι αφετέρου μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν υπάρχει και δεν έχουμε διαπιστώσει, προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας για κατάλληλη κτιριακή υποδομή, για κατάλληλη εκπαιδευτική ύλη, για κατάλληλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και εκπαιδευτικό προσωπικό, που αποτελούν βασικότατα αιτήματά μας ως προαπαιτούμενα για την επιχειρούμενη εφαρμογή εισαγωγής μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων αλλά και ότι δεν  υπάρχει και δεν έχουμε διαπιστώσει, προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας για την  κατάρτιση του προσωπικού με συστηματική και μεθοδευμένη δουλειά σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση των τυχόν προσφερόμενων δυνατοτήτων και ευκαιριών.


Μάλιστα διαπιστώνουμε πρωτοβουλίες όπως γκρέμισμα του «ναού» των Αξιωματικών ΛΣ δηλαδή της ακαδημαϊκής τους εκπαίδευσης σε πανεπιστήμια, πολυτεχνικές σχολές και ΑΕΝ και της κατόπιν φοίτησής  τους στη σχολή ΣΝΔ, που αποτελούν σημαντικό μέρος της ιστορίας τους, την  περηφάνια τους, τα εχέγγυα να  διοικούν το ΛΣ και το διαχρονικά υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο και τον επαγγελματισμό των. Αναμένουμε λοιπόν να δούμε τον Κανονισμό Εκπαίδευσης των Δοκίμων Σημαιοφόρων, ευελπιστώντας ότι θα είναι τουλάχιστον ισάξιος και αντάξιος της στρατιωτικής εκπαίδευσης και ακαδημαϊκής γνώσης των μέχρι σήμερα Αξιωματικών Λ.Σ.  

Επιβεβαιώνονται, λοιπόν, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας, οι οποίες αγνοήθηκαν, αφενός ότι με τα λόγια δεν "χτίζονται ανώγια και κατώγια" κι αφετέρου όσα ακριβώς είχαμε πριν 2 χρόνια επισημάνει για την εισαγωγή στελεχών ΛΣ μέσω Πανελληνίων. Δηλαδή, ότι μέχρι την αποφοίτηση των Αξιωματικών ΛΣ και Λ/Φ από τις Σχολές θα δημιουργηθεί μεγάλο κενό τόσο χρονικά όσο και σε αριθμό και ειδικότητες, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην στελέχωση και στις Υπηρεσίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σε συνδυασμό μάλιστα και με την παροχή  άνευ μελέτης και υπηρεσιακού αντικρύσματος χορήγηση βαθμών αλλά και την ήδη μειωμένη οργανική δύναμη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την οποία όχι θετική εξέλιξη για την αύξησή της δεν βλέπουμε, αλλά αντίθετα, διαπιστώνουμε αύξηση των αρμοδιοτήτων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 

Όραμα των Στελεχών του Λ.Σ –ΕΛ .ΑΚΤ. είναι η βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε εθνικό (κεντρικό και τοπικό), ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, γεγονός που εξάλλου αποτελεί υποχρέωση υψηλής προτεραιότητας με πολλαπλά οφέλη για τα ίδια τα στελέχη, το Λιμενικό Σώμα και εν τέλει για το ελληνικό κράτος. Δυστυχώς, οι ενέργειες αλλά και οι αναφορές στα στελέχη ΛΣ  της πολιτικής ηγεσίας ως προς τούτο μόνο ελπίδα δεν δίνουν στο όραμά μας.


Για το Δ.Σ.
           Ο Πρόεδρος             Ο Γενικός Γραμματέας
Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ           Ιωάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ