ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Αρθρο του Γιώργου Μαρίνου μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Συνταξιούχος Ναυτεργάτης!

portal: nautergatiki.gr 

ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ !  
ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΚΑΛΠΕΣ
Αυτός είναι ο δρόμος , αυτή είναι η απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι  “υποσχέσεις” τους, τα “λόγια τα παχιά” ήταν και είναι απάτη.    
Στην πράξη (ξανά και ξανά)  αποδείχθηκε οτι διαχειρίζονται την εξουσία του κεφαλαίου, στηρίζουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών και είναι υμνητές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία δεν είναι  “Ευρώπη” όπως ισχυρίζονται  οι υποστηριχτές της, αλλά ένωση του κεφαλαίου που γεννάει συνεχώς και πιο αντιδραστικά μέτρα κατά των εργαζομένων. 
Έτσι, σήμερα παραμονές ευρωεκλογών, περιφερειακών και δημοτικών εκλογών οι  ναυτεργάτες έχουν υποχρέωση να κρίνουν την αντεργατική πολιτική πολύ αυστηρά και να τιμωρήσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , τη ΝΔ , το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η ψήφος του θα υπολογιστεί σαν στήριξη στην πολιτική που τους “βγάζει τα μάτια”
Το ΚΚΕ αντιπαλεύει όλα τα χρόνια την αντεργατική πολιτική, πρωταγωνιστεί στους ναυτεργατικούς αγώνες , όπως έχει αποδειχθεί για δεκαετίες μέσα στα καράβια, στο λιμάνι του Πειραιά σε όλους τους ναυτότοπους. Η πολιτική του , οι προτάσεις του έχουν στέρεη βάση και υπηρετούν τα συμφέροντα των ναυτεργατών, των εργαζομένων. 
Για το δικαίωμα στη δουλειά, την προστασία των ανέργων, για ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες και μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα,  δωρεάν υγεία και παιδεία, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.       
Τώρα , έχει έρθει η ώρα του λογαριασμού ! 
Το ΚΚΕ καλεί τους ναυτεργάτες :
Να καταδικάσουν με την ψήφο τους την πολιτική που τους μαύρισε τη ζωή, την πολιτική της ανεργίας και της ανασφάλειας, των άθλιων εργασιακών σχέσεων και της  εντατικοποίησης, της μείωσης των μισθών και της υπονόμευσης των Συλλογικών Συμβάσεων. Να καταδικάσουν την πολιτική που μείωσε τις συντάξεις ακόμα και κατά 50% ! 
Καλεί τους σπουδαστές των ναυτικών σχολών να καταδικάσουν την πολιτική που υποβαθμίζει χρόνια τη ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση, που διατηρεί το στρατιωτικό χαρακτήρα των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και τους ρίχνει στα νύχια του εφοπλιστικού κεφαλαίου ως φτηνή εργατική δύναμη.   
Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο γιατί την επαύριο των εκλογών οι υπεύθυνοι για τα προβλήματα των ναυτεργατών έχουν σχέδιο κλιμάκωσης της επίθεσης. 
Ευρωπαϊκή Ενωση, κόμματα του κεφαλαίου , περιφέρειες και δήμοι, όλοι μαζί,  θα συνεχίσουν τα σκληρά μέτρα γιατί στόχος τους είναι η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματιών, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών , των βιομηχάνων. 
Η επίθεση είναι ενιαία και ενιαία πρέπει να είναι η απάντηση με ισχυρό ΚΚΕ και Λαική Συσπείρωση.
Το ΚΚΕ  είναι πραγματική λαική αντιπολίτευση και θα γίνει ισχυρότερη με την ψήφο του λαού,  αλλά δεν μένει σ’ αυτό. Οργανώνει την πάλη , είναι δύναμη αντεπίθεσης που ανοίγει το δρόμο για ριζικές αλλαγές, για την ανατροπή , την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου απο άνθρωπο.
Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Η ΕΕ ξηλώνει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τις  Συλλογικές Συμβάσεις.
Αύξησε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης ακόμα και στα 70-74 χρόνια, προβάλλει την λεγόμενη “ενεργό γήρανση”, για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι μέχρι να τρέμουν τα χέρια τους. Μεγάλη βαρβαρότητα για να κερδίζει το κεφάλαιο.
Αυτή η ένωση του κεφαλαίου υποβαθμίζει τη μόρφωση των παιδιών και οδηγεί το σχολείο , το πανεπιστήμιο σε λειτουργία με ιδιωτικά κριτήρια δεμένα με τις επιχειρήσεις.
Η ΕΕ με τη συνενοχή όλων των κυβερνήσεων απελευθέρωσε την Ακτοπλοΐα με βαριές συνέπειες στα ναυτεργατικά δικαιώματα, στην αύξηση των εισητηρίων, στην εξυπηρέτηση των νησιών. Η “Κοινή Ναυτιλιακή Πολιτική” και η λεγόμενη “ Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική”, της ΕΕ, το πλαίσιο που έχει προωθήσει για τα λιμάνια για τα ναυπηγεία είναι κομμένη και ραμμένηστο “πατρόν” των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, των εφοπλιστών, υπηρετεί την κερδοφορίας τους.  
Στις ευρωεκλογές, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, μπορούμε να πούμε ένα δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, των κρίσεων, της φτώχειας και των πολέμων. Μπορούμε να πούμε ένα δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ  για την αποδέσμευση απο την ΕΕ του κεφαλαίου, για την  Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού. Αυτή είναι η λύση ! που θα ανοίξει το δρόμο για αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με άλλες χώρες και λαούς ξεπερνώντας την απομόνωση, την ανισοτιμία, μέσα στο μαντρί της λυκοσυμμαχίας.    
Πάνω απο το 70% του  λαού μας εκφράζει την αμφισβήτηση του στην ΕΕ και το ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει αυτή την αντίθεση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. 
Οι ευρωβουλευτές των άλλων κομμάτων ψηφίζουν τα αντιλαϊκά μέτρα, είναι η φωνή των “αφεντικών”.
Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ παρεμβαίνουν στην ευρωβουλή και υπερασπίζονται τα εργατικά δικαιώματα, βρίσκονται στους χώρους δουλειάς, είναι το μάτι, το αφτί, η φωνή των ναυτεργατών, των εργαζομένων.  
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 
ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την αντιλαική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, φόρτωσε  την καπιταλιστική κρίση στις πλάτες του λαού, τον ληστεύει για να πιάνει τα πλάνα των αιματο-βαμένων πλεονασμάτων μέχρι το 2060, συγκεντρώνει χρήμα για να τροφοδοτεί το μεγάλο κεφάλαιο με δισεκατομμύρια ευρώ. Δίνει 4 δις ευρώ το χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. 
Όλοι τους κατασπάραξαν το εισόδημα των ναυτεργατών, καταχρέωσαν τα λαϊκά νοικοκυριά και η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την αγωνία τους, τα εξαναγκάσει να τρέξουν στις τράπεζες, στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία για να πληρώσουν με δόσεις. 
Λήστεψαν το κόπο των εργαζομένων με τον ΕΝΦΙΑ, τους τρομακτικούς άμεσους και έμμεσους φόρους, αρπάζουν 10 και πετάνε στο λαό ψίχουλα για να του κλέψουν την ψυχή, να του αρπάξουν την ψήφο.   
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στράγγισε το λαό, ψήφισε ακόμα και τη μείωση του αφορολόγητου  για τους εργαζόμενους και δίνει δισεκατομμύρια στους μεγάλους επιχειρηματίες. Οι εφοπλιστές απολαμβάνουν πάνω απο 55 φοροαπαλλαγές. Τεράστια κέρδη και αμύθητες περιουσίες μένουν αφορολόγητες και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχουν συμφωνήσει με το εφοπλιστικό κεφάλαιο να δίνει “εθελοντικά” μια ελάχιστη φορολογική εισφορά περίπου 40 εκατομ. ευρώ ! 
Μείωσαν δραματικά τις συντάξεις και διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση με το νόμο Κατρούγκαλου και προσπαθούν χρυσώσουν το χάπι με το επίδομα που αποκαλούν 13η σύνταξη κόντρα στις θέσεις των συνταξιούχων, του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ που διεκδικούν κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ολόκληρη 13η και 14η σύνταξη. 
Αυτή η πολιτική είναι για τους λίγους, τους καπιταλιστές και προκαλεί ο κ. Τσίπρας όταν αναμασά ότι νοιάζεται δήθεν “για την Ελλάδα των πολλών και όχι των ελίτ , των λίγων ”. 
Ακόμα κι αυτά τα ελάχιστα, τα ψίχουλα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση  είναι αποτέλεσμα των αγώνων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, των αγώνων του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, των ταξικών συνδικάτων. 
Πραγματική ανακούφιση δίνουν οι θέσεις του ΚΚΕ για το λαϊκό εισόδημα, τη μείωση της φορολογίας, τα δάνεια, με τις προτάσεις νόμου και τις τροπολογίες που καταθέτει στη βουλή αλλά τις απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα. 
ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Βομβαρδίζουν τη λαϊκή σκέψη με τη δήθεν «δίκαιη ανάπτυξη» του κ. Τσίπρα και τη «βιώσιμη ανάπτυξη για όλους» του κ. Μητσοτάκη.
Κρύβουν και οι δύο ότι η ανάπτυξη αυτή υπηρετεί την κερδοφορία των οικονομικών ομίλων, χτυπάει τα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα. 
Για ποιά ανάπτυξη μιλάνε ! 
Η ναυτιλία θέριεψε. Το 2018 τα ελληνόκτητα πλοία έφτασαν τα 4.746, οι Έλληνες εφοπλιστές κρατάνε τα σκήπτρα της πρώτης παγκόσμιας δύναμης, ελέγχουν το 30%, των δεξαμενοπλοίων , το 22% των bulk carriers, to 16% των πλοίων μεταφοράς χημικών, το 15% των πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου αερίου. Τεράστιες, αφορολόγητες, περιουσίες που ξεπερνούν τα 100 δισ. Δολάρια. Πετάνε την ελληνική σημαία, μειώνουν τις οργανικές συνθέσεις, επιλέγουν σημαίες ευκαιρείας για να βγάλουν πιο πολλά κέρδη.  
ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ, ψήφισαν στη βουλή για τη διατήρηση των  συνταγματικών διατάξεων που κατοχυρώνουν τα προκλητικά προνόμια των εφοπλιστών, το νόμο 2687 του 1953 που προστατεύει τα ξένα, τα εφοπλιστικά κεφάλαια.   
Την ίδια στιγμή έχουν μειωθεί δραματικά οι θέσεις εργασίας των ναυτεργατών, η ανεργία είναι μάστιγα, μειώνονται οι μισθοί και υπονομεύονται οι ΣΣΕ. Η  κατώτερη σύνταξη έχει καταδικαστεί στα 480 ευρώ, όλες οι συντάξεις μειώθηκαν δραματικά.                                       
ΣΤΗΜΕΝΗ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΩΣΗ
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, με όλα τα μέσα καλλιεργούν την ψεύτικη πόλωση, καταφεύγουν στους θεατρινισμούς Τσίπρα -Μητσοτάκη στη βουλή για να παίξουν και πάλι το διπολικό-δικομματικό παιχνίδι. Βγάζουν τα άπλυτα τους στη φόρα. Υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού.     
Χρόνια εκβιάζουν το λαό με το επικίνδυνο ψεύτο- δίλημμα, το λεγόμενο “μικρότερο κακό” που γίνεται συνεχώς πιο μεγάλο, πιο επικίνδυνο. Μια ο ένας και μια ο άλλος, με κάποια “μπαλαντέρ”, για να στήνεται ο μηχανισμός της εξαπάτησης.
Ζήσαμε χρόνια την ψεύτο-αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ -ΝΔ , τις αντιδεξιές κορώνες, αλλά τα  βρήκαν Σαμαράς -Βενιζέλος και σχημάτισαν κυβέρνηση που πέρασε τα δύο βάρβαρα μνημόνια. Φάγαμε κατάμουτρα τις κορώνες του ΣΥΡΙΖΑ κατά της δεξιάς, αλλά τέσσερα χρόνια κυβέρνησε μαζί με τον ακροδεξιό Καμένο. Ακούσαμε τις κραυγές του Τσίπρα κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, για να υπηρετήσουν το μεγάλο κεφάλαιο και να υλοποιήσουν τις αποφάσεις της ΕΕ.     
Οι διαχωριστές γραμμές στα κόμματα του κεφαλαίου είναι ψεύτικες, όλοι περνάνε από τον πάγκο των μεγάλων επιχειρηματιών, εκεί δίνουν εξετάσεις, όλοι τους ταξιδεύουν με τα «κότερα»  των μεγάλων συμφερόντων.         
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ
Προβάλλει τη λεγόμενη “προοδευτική συμμαχία” για να κλέψει την ψήφο και να συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, με πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ , ακροδεξιά στοιχεία , κάθε λογής γυρολόγους  που τους έχει δοκιμάσει ο λαός  στο πετσί του. 
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δίνουν γη και ύδωρ στο εγκληματικό οργανισμό του ΝΑΤΟ, συμφωνούν για τις αμερικάνικες στρατιωτικές βάσεις, για την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στις ΝΑΤΟικές αποστολές, σφιχταγγαλιάζονται με τον Αμερικανό Πρέσβη Πάϊατ.  
Ο ΣΥΡΙΖΑ  έχει πάρει τα συγχαρητήρια του ακροδεξιού Τράμπ που αποκάλεσε ο Τσίπρας “διαβολικά καλό”, τα συγχαρητήρια τις Μέρκελ, των πιο αντιδραστικών δυνάμεων. Είναι σημαιοφόρος των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. 
Πρωτοστάτησε στην υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, για να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, διατηρώντας τα σπέρματα του αλυτρωτισμού, τροφοδοτώντας τον εθνικισμό. 
Υμνεί τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και προσδοκά για τη στήριξη τους στο Αιγαίο αλλά οι απειλές της Τουρκίας που είναι κι αυτή μέλος του ΝΑΤΟ δυναμώνουν, αμφισβητεί τα σύνορα , τα κυριαρχικά δικαιώματα, όπως γίνεται κι αυτές τις μέρες στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά, εμπλέκει τη χώρα και το λαό στους πολύ επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.               
Προσπαθεί να παρουσιαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντίπαλος στην ακροδεξιά και το φασισμό αλλά τον προδίδουν τα έργα του.     
Τα κόμματα που εφαρμόζουν αντιλαϊκή πολιτική όχι μόνο δεν μπορούν να αναχαιτίσουν την ακροδεξιά και το φασισμό αλλά τον τροφοδοτούν , γιατί αυτοί που στηρίζουν τη βάρβαρη πολιτική, στο όνομα μάλιστα της αριστεράς, διαψεύδουν προσδοκίες και παίζουν το παιχνίδι της φασιστικής και ακροδεξιάς δημαγωγίας. 
Η δίκη των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, των μεταναστών, των εγκληματικών επιθέσεων εναντίον κομμουνιστών, των αγωνιστών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, τραβάει πάνω από τέσσερα χρόνια, και οι δολοφόνοι είναι ελεύθεροι. Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφίζονται με τους υπόδικους της ΧΑ. 
ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ !
Αυτή η απάντηση ανοίγει πραγματικό μέτωπο στην ακροδεξιά και το φασισμό, για να γκρεμιστεί η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή από την 3η  θέση στις βουλευτικές εκλογές, να ξεφτίσει, να βουλιάξει  στις ευρωεκλογές και στην περιφέρεια, να απομονωθούν παντού. 
Η ψήφος στο ΚΚΕ γυρίζει στο λαό, θα χρησιμοποιηθεί στους αγώνες για να μπούνε εμπόδια στην αντεργατική πολιτική, να δυναμώσει ο αγώνας για να πάρουν πίσω οι εργαζόμενοι αυτά που τους έκλεψαν, για να διεκδικηθούν σύγχρονα δικαιώματα. 
Οι ναυτεργάτες και όλοι οι εργαζόμενοι, όλες οι λαικές οικογένειες μπορούν να ζήσουν  καλά, χωρίς ανεργία, με σταθερή δουλειά για όλους, με δωρεάν υγεία, πρόνοια,  παιδεία, χωρίς εκμετάλλευση και ανασφάλεια.
Αυτό υπηρετεί η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ που είναι ρεαλιστική γιατί εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα.  
Πάμε στην κάλπη αποφασιστικά ! Δίνουμε μεγάλη δύναμη στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στη “Λαϊκή Συσπείρωση” στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, για να παλέψουμε την επόμενη μέρα απο καλύτερες θέσεις.