ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Γιώργος Γαβρίλης: Ποτέ δεν αποχωρεί εκείνος που κάνει έργο ουσίας και δίνει μάχες για την δημοκρατία πάντα κοντά στον πολίτη!





Φωτογραφία αρχείοΣημαντικό βήμα για την πόλη όπου δολοφονήθΗ
Φωτογραφία αρχείου
 Η Εφημερίδα των Συντακτών~Αναδημοσίευση
15.05.2019
Mέσα σε κλίμα συγκινησιακά φορτισμένο ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης παρουσίασε χθες το απόγευμα τον απολογισμό της 
Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά για τα πέντε χρόνια που προηγήθηκαν. Και από αυτή την προγραμματισμένη εκδήλωση ο Γ. Γαβρίλης
έδωσε την απάντηση στο ερώτημα που πλανάται
σε όλο τον Πειραιά το τελευταίο χρονικό διάστημα,
 ειδικά μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων
 των συνδυασμών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση,
γιατί ο Γαβρίλης δεν έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα.
«Ηταν ένας χρόνος πολιτικά πυκνός, με δύσκολες και καλές στιγμές. Σήμερα είναι το τέλος μιας διαδρομής που δεν μας αποστρατεύει, αλλά μας δίνει τον χρόνο μιας ανάσας και ενός αναστοχασμού», είπε, ενώ λίγο πριν εισέπραττε ένα θερμό «ευχαριστώ» για τη συνεργασία τα πέντε αυτά χρόνια από την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου που παραβρέθηκε και μίλησε στην εκδήλωση.
«Αισθάνομαι ότι απέκτησα ένα σπίτι αυτά τα 4,5 χρόνια, αυτό του Πειραιά», είπε η Ρένα Δούρου, επισημαίνοντας ότι το έργο που έκαναν μαζί με τον Γ. Γαβρίλη είναι ορατό και μετρήσιμο και καθόλου μα καθόλου εύκολο. «Σας κοιτάζουμε στα μάτια και σας λέμε ότι η περιφέρεια έκανε δουλειά για τον Πειραιά, βάλαμε βάσεις για ν’ αλλάξει πρόσωπο ο Πειραιάς», τόνισε και πρόσθεσε:
«Εμείς αυτά τα 4,5 χρόνια μεροληπτούμε μέρα με τη μέρα, βδομάδα τη βδομάδα, γιατί δεν αντιμετωπίσαμε π.χ. το Κερατσίνι όπως την Εκάλη. Σας καλούμε να μας ακολουθήσετε σε αυτή τη μεροληψία για τα επόμενα χρόνια», είπε και λίγο πριν αποχωρήσει για να παραβρεθεί στην ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο «πατρικό της, στο Αιγάλεω», όπως είπε χαρακτηριστικά, αποχαιρέτησε τον αντιπεριφερειάρχη με μια σφιχτή αγκαλιά.
Ο απολογισμός του πενταετούς έργου της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά που παρουσίασε χθες αναλυτικά ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης θα μπορούσε να συμπεριληφθεί μόνο σε μία φράση του: «Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας υπογράφτηκαν 5 προγραμματικές συμβάσεις προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, κατά τη διάρκεια της τωρινής 105 προγραμματικές συμβάσεις, προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ».
Το τέλος μιας διαδρομής που δεν μας αποστρατεύει, αλλά μας δίνει τον χρόνο μιας ανάσας και ενός αναστοχασμού
Ξεκινώντας την παρουσίαση του απολογισμού είπε χαρακτηριστικά ότι «καλεστήκαμε το 2014 να ασκήσουμε πολιτική διοίκηση. Δεν ήταν εύκολο για εμάς να αποφασίσουμε με ποιο σχέδιο θα ανατάξουμε αυτή την πόλη», καταθέτοντας στη συνέχεια τα τεράστια και πολύ σοβαρά προβλήματα που έβρισκαν μπροστά τους.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, όταν ένα εκατομμύριο κόσμος πέρασε από το λιμάνι του Πειραιά, χωρίς υποδομές, χωρίς προετοιμασία, χωρίς σχέδιο. «Και όμως δεν άνοιξε μύτη, η διαχείριση ήταν εξαιρετική» σχολίασε.
Σημαντικό βήμα για την πόλη όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, όπως ανέφερε ο Γ. Γαβρίλης, είναι ότι «δεν αφήσαμε χώρο οι δυνάμεις του μίσους να φτιάξουν πολιτικό ακροατήριο».
Επιτυχία χαρακτήρισε επίσης το γεγονός ότι «δεν επιτρέψαμε στην Cosco να δημιουργήσει τετελεσμένα με το master plan, βρήκε απέναντί της το σύνολο της πόλης και υποχρεώθηκε να έρθει σε διάλογο για το σύνολο των προβλημάτων που προκύπτουν από το master plan».
«Σε κρίσιμα ζητήματα ξεπεράσαμε το παλιό μοντέλο ‘‘καθένας μόνος του’’, αναζητήσαμε συμφωνίες και συνέργειες χτίζοντας το νέο: σχεδιάζουμε όλοι μαζί», συμπλήρωσε.