ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

«Τα ευρωενωσιακά κονδύλια κατευθύνονται στην ενίσχυση των μονοπωλίων και όχι στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών...


 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ
ΟΜΑΔΑ του ΚΚΕ
Δελτίο ΤύπΟΥ
Παρέμβαση στη συζήτηση για το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο Συνοχής» έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Η συζήτηση αφορούσε την αναδιαμόρφωση του Κανονισμού της ΕΕ για τα δύο αυτά χρηματοδοτικά ταμεία για την περίοδο 2021-2027 με δεδομένη τη βασική αντιλαϊκή κατεύθυνσή τους που είναι η ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων με κριτήριο την κερδοφορία τους
Προωθείται ακόμη περισσότερο η άμεση διασύνδεση της «πολιτικής συνοχής» με το αντιλαϊκό εργαλείο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου και την «ενισχυμένη οικονομική διακυβέρνηση», δηλαδή τα μνημόνια διαρκείας, προκειμένου και με το βούρδουλα της αναστολής των ευρωενωσιακών κονδυλίων -χρήματα από τη φορολεηλασία των εργαζομένων - να εφαρμόζονται τα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα.
Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος στην ομιλία του ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:
«Τα γνωστά παραμύθια της ΕΕ και των  κυβερνήσεών της περί  καταπολέμησης της φτώχειας, των ανισοτήτων και της ανεργίας επαναλαμβάνει ο κανονισμός για τα κονδύλια της ΕΕ, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείο Συνοχής. Αυτά κρίθηκαν στην Ελλάδα όπου τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης η χώραπρώτευσε σε απορροφητικότητα των ευρωκονδυλίων και η φτώχεια απογειώθηκε, η μερική ευέλικτη απασχόληση εκτινάχθηκε, βυθίζοντας ακόμα πιο βαθιά στα αδιέξοδα το λαό. 
Γιατί τα ευρωενωσιακά κονδύλια, όλα ιδρώτας του λαού από την άγρια φορολεηλασία του, κατευθύνονται στην ενίσχυση των ευρωενωσιακών μονοπωλίων. Την ίδια ώρα αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, αντισεισμικά έργα, ζωτικές ανάγκες για υγεία, παιδεία, μένουν ανικανοποίητες με κριτήριο τα κέρδη για τα μονοπώλια. Κι επιπρόσθετα με τα πρόστιμα, την αιρεσιμότητα ο λογαριασμός μετακυλίεται μέσω χαρατσιών, φορολογίας και πάλι στο λαό. 
Με ισχυρό ΚΚΕ θα αποκτήσουν πιο δυνατή φωνή οι διεκδικήσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος στην πάλη για συνολικές ανατροπές έτσι ώστε όλα αυτά τα κονδύλια να χρηματοδοτήσουν έργα καίρια για την ανακούφιση και ικανοποίηση ζωτικής σημασίας λαϊκών αναγκών».
26/03/2019                                    Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ