ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Συμβολική διαμαρτυρία μελών της ΛΑ.Ε. στο Σύνταγμα, κατά την κατάθεση στεφάνου από την Α. Μέρκελ!

Συμβολική διαμαρτυρία μελών της ΛΑ.Ε. στο Σύνταγμα, κατά την κατάθεση στεφάνου από την Α. Μέρκελ.
Συμβολική αλλά δυναμική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα την ώρα της κατάθεσης στεφάνου από την γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, πραγματοποίησαν μέλη της ΛΑ.Ε., καταφέρνοντας να σπάσουν την αστυνομική απαγόρευση κυκλοφορίας που, με εντολή της κυβέρνησης, είχε επιβληθεί ακόμα και σε όλους τους πεζούς.
Τα μέλη της ΛΑ.Ε., περικυκλωμένα από δεκάδες αστυνομικούς των ΥΜΕΤ που τους έφραζαν το δρόμο και μηχανοκίνητα της ομάδας Ζήτα, κατάφεραν να υψώσουν πανό στο ύψος του ξενοδοχείου της «Μ. Βρετάνιας» με το σύνθημα ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ. Καταγγέλλοντας έτσι την υποκριτική κατάθεση στεφάνου από την Α. Μέρκελ, την ώρα που τα μνημόνια που με κυριαρχικό τρόπο έχει επιβάλλει η ΕΕ στον ελληνικό λαόκαι υλοποιεί πρόθυμα η κυβέρνηση, διογκώνουν το εξωτερικό χρέος και εξαθλιώνουν την κοινωνία. Την ίδια μάλιστα ώρα που η Γερμανία αρνείται να καταβάλει τις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει στη χώρα μας.
Η διαμαρτυρία των μελών της ΛΑ.Ε. είχε επίσης το χαρακτήρα της καταγγελίας της χθεσινής επίθεσης στη διαδήλωση κατά της Μέρκελ και των πρωτοφανών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να αποκλείσει κάθε ορατή αντίθεση στην παρουσία της γερμανίδας Καγκελάριου, που ήρθε στην Ελλάδα για να διασφαλίσει την διεύρυνση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια μέσω της υπερψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών και την συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών στο διηνεκές.
Τα συνθήματα που φώναξαν τα μέλη της ΛΑ.Ε. ήταν: 
  • ΝΑΤΟ – Γεμανία δίνουν εντολές, Τσίπρας – Μητσοτάκης βαράνε προσοχές
  • Και τότε και πάντα και όπως το ‘40 την φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα
  • Τσίπρα – Μητσοτάκη ακούστε το καλά, ο λαός φωνάζει ΜέρκελGOBACK
  • Στο φράχτη του Έβρου, στον πάτο του Αιγαίου, κρύβεται η ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου
  • Με μέτωπο ΛΑ.Ε. σήκω και πολέμα, ΕΕ και ΔΝΤ σου πίνουνε το αίμα
  • Σ’ αυτούς τους δρόμους, σ’ αυτή την κοινωνία μια μέρα η εξέγερση δεν θα είναι ουτοπία 
Η Λαϊκή Ενότητα θα συνεχίζει να αγωνίζεται ενάντια στα μνημόνια, την λιτότητα και την επιτροπεία για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη. 
Το γραφείο τύπου 
11/01/2019